KooKoo hakee kauden ensimmäistä voittoaan TPS:stä - Éric Perrin palaa kaukaloon

LIIGA / Ennakko
Éric Perrin on iskenyt kauden kahdessa aiemmassa KooKoo-pelissä yhteensä 2+2 tehopistettä.
KooKoo saa tehdä täyden päivätyön voittaakseen sarjassa kolmantena olevan ja pidempään levänneen TPS:n. TPS:n voiton todennäköisyyttä kasvattaa Éric Perrinin tervehtyminen. KooKoolla sen sijaan on loukkaantumishuolia.

KooKoo on ollut TPS:lle mieluisa vastustaja kuluvalla liigakaudella. Joukkueiden kaksi aiempaa keskinäistä kohtaamista ovat molemmat päättyneet TPS:n voittoihin. Maaliero otteluista on turkulaisten hyväksi 13−4. Ison osan hurjasta maalimäärästä selittää syyskuinen ottelu, joka päättyi isäntäjoukkue TPS:n murskaavaan 8−2-voittoon.

KooKoon joukkue on muuttunut sitten syyskuisen TPS-tappion. Tuolloin kahdeksan maalia taakseen päästänyt saksalaisvahti Niklas Treutle palasi nopealla tahdilla kotimaahansa. Tilalle tullut kanadalainen Leland Irving on esiintynyt edukseen. Vaikka kouvolalaisryhmä on sarjassa kolmanneksi viimeisenä, on Irvingin torjuntaprosentti koko Liigan paras. Mies on pysäyttänyt kiekot 93,16 prosentin varmuudella.

Perrinin paluulla on iso merkitys sekä henkisesti että pelillisesti

TPS:n mukaan kanadalaissentteri Éric Perrin palaa torstaina tositoimiin reilun kuukauden tauon jälkeen. Turkulaiset menettivät edellisessä ottelussaan Kärppiä vastaan kahden maalin johtoasemansa varsinaisen peliajan viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Peli päättyi lopulta Kärppien 6−5-voittoon jatkoajalla. TPS olisi kaivannut Perrinin johtajaominaisuuksia ja vankan kokemuksen tuomaa rauhallisuutta Oulussa.

Palloseura ei ole jäänyt kuluvan kalenterivuoden aikana vielä kertaakaan ilman pisteitä. Tasaisuudesta huolimatta tilille on vuonna 2017 kirjattu vasta yksi kolmen pisteen voitto. Perrinin tuoma henkinen selkänoja saattaa hyvin olla ratkaiseva tekijä, jonka myötä mustavalkoisten suoritustaso nousee takaisin syyskaudella nähdylle erinomaiselle tasolle.

Perrinin paluu antaa TPS-valmennukselle lisää taktista liikkumavaraa, sillä konkarisentteri on ykköskentän keskushyökkääjän paikalla viime viikot pelannutta Jerry Ahtolaa hyökkäävämpi. Lisäksi kanadalainen on tähän asti ollut paljon aloituksia ottaneista TPS-senttereista paras kyseisessä työssä voittaen 53,6 prosenttia aloituksistaan. Ero Ahtolan aloitusten voittoprosenttiin (46,2) ei ole suuren suuri, mutta äärimmäisen tasaisessa sarjassa pienet marginaalit korostuvat pelin voittajaa ratkaistaessa.

Miten KooKoo palautuu edellisillan pelistään ja pitkästä bussimatkasta?

Maalivahti Irvingin erinomaiset otteet ja päävalmentajan vaihtuminen Petri Mattilasta Tuomas Tuokkolaan eivät ole riittäneet nostamaan KooKoota tukevasti kymmenen parhaan joukkoon. Joukkueen suurimmat ongelmat ovat maalinteossa, sillä KooKoo kuuluu 87 tehdyllä maalillaan vähiten maaleja tehneiden liigamiehistöjen joukkoon.

Hyökkäyspäässä nähtyä parempia esityksiä kouvolalaisfanit ovat odottaneet etenkin kaupungin omalta pojalta Jarkko Immoselta. Hän teki viime kaudella Sportissa komeat 35 tehopistettä, mutta kuluvalla kaudella meno ollut huomattavan paljon tahmeampaa. Viime viikolla Immonen iski vasta kauden toisen maalinsa, eikä syöttöpisteitäkään ole kertynyt kuin neljä.

KooKoon otteet ovat olleet ailahtelevia. Joulukuussa joukkue onnistui venymään viiteen kolmen pisteen voittoon peräjälkeen. Voittoputken jälkeen on ollut vaikeampaa, sillä viimeiset yhdeksän ottelua ovat tuoneet vain kahdeksan sarjapistettä. Toivoa paremmasta herätti tappiollisessa Jukurit-ottelussa kultakypärä Juha-Pekka Haatajan paluu maalikantaan entisen maalikuninkaan 700. liigaottelussa.

KooKoon haasteena on maalinteon lisäksi palautuminen: TPS on saanut valmistautua viikon ensimmäiseen otteluunsa rauhassa, sillä se pelasi viimeksi lauantaina Oulussa. KooKoo pelasi edellisen ottelunsa Kouvolassa keskiviikkoiltana, kun se kärsi tappion Jukureille lukemin 1−3. Alle vuorokauden kuluttua edellisen ottelun päättymisestä joukkueen pitäisi siis olla taas valmiina taistelemaan pudotuspelipaikan kannalta erittäin tärkeistä pisteistä − ja välissä pitäisi vielä matkustaa 300 kilometriä.

KooKoo-pelaajilla voi olla torstai-iltana ottelun edetessä kohti loppua vaikeuksia pysyä mukana pelin vauhdissa, kun vastassa on levännyt TPS ja Dave Spinan sekä Erik Thorellin kaltaisia vauhtikoneita. Kotijoukkueen viimeinen vaihto-oikeus on iso valtti TPS-valmennukselle, jos tietyt vastustajan pelaajat osoittavat väsymisen merkkejä.

Josh Green loukkaantui Jukurit-ottelussa, KooKoolla terveysmurheita

Perrinin tervehtymisen jälkeen TPS:n terveystilanne näyttää hyvältä, sillä tällä kaudella pelanneista pelaajista sivussa on vain puolustaja Miro Keskitalo.

KooKoon sairastuvalla on täydempää, sillä koko alkukauden sivussa olleen maalivahti Juha Järvenpään lisäksi sivussa ovat puolustajat Veeti Vainio, Mikko Jokela, Niko Tuhkanen sekä hyökkääjät Mika Koivisto ja Jan-Mikael Juutilainen. Keskiviikon ottelussa joukkueen kapteeni Josh Green loukkaantui keskialueella tapahtuneessa yhteentörmäyksessä avauserässä, eikä pelannut enää sen jälkeen ottelussa. Jutun kirjoitushetkellä ei ole tiedossa, pystyykö Green pelaamaan torstai-illan TPS-ottelussa.

Jos Green pelaa, on TPS-puolustuksella täysi työ miehen kanssa painiessa, kun Green asettuu omalle paikalleen vastustajan maalivahdin eteen maskiksi. 191-senttinen ja 102-kiloinen KooKoo-hyökkääjä onkin lapioinut useamman maalin juuri maalinedustalta.

Sarjan parhaista maskipelaajista puhuttaessa katsojien on syytä muistaa myös TPS-puolustaja Jani Forsström, joka tekee maskimiehen työtään mustavalkoisten ylivoimakoostumuksessa kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti. Vaikka Forsström ei ole yhtä kookas kuin Green, korvaa hän puuttuvia senttejä ja kiloja ketterillä hypyillään vastustajan maalivahdin nenän edessä vaikeuttaen siten mahdollisimman paljon torjuntatyöskentelyä.

Seuraa Heitä

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Oli vuosi takaperin sivussa reilun kuukauden loukkaantumisen vuoksi. Tuolloin paluu hyvään pistetahtiin oli polvivamman jäljiltä vaikeaa. Minkälaiseen vauhtiin 41-vuotias konkari pääsee oltuaan nyt yläraajavamman vuoksi sivussa joulukuun alkupuolelta asti?

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Kantola on nakuttanut kuluvalla kaudella mukavat tehopisteet 13+8. Vähemmän mukavaa luettavaa valmennuksen ja KooKoo-fanien kannalta on miehen plus-miinus-tilaston lukema −16, joka on koko sarjan heikoimpia. Vaikka Kantola on viiteen viimeiseen otteluun tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt yhden, ei hän isossa kuvassa pysty auttamaan joukkuettaan voittamaan. 29-vuotiaan Kantolan pitää skarpata, jotta Kouvolassa päästäisiin keväällä nauttimaan pudotuspelijääkiekosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS tyly isäntä
TPS on alkanut vakiinnuttaa paikkansa sarjan kolmannella sijalla, kun taas KooKoo taistelee kynsin ja hampain paikasta säälipudotuspeleihin. Kahdessa edellisessä kohtaamisessa paremmasta joukkueesta ei ole ollut epäilystä, sillä TPS on vienyt kaikki pisteet yhteismaalein 13-2. TPS on erityisesti toimivan alivoiman turvin kääntänyt tiukat pelit itselleen, eivätkä pisteet karkaa Turusta tällä kertaa.
3 4
0 1