Kolme sentteriä sivussa – P. Virran kannattelema TPS kohtaa P. Virran KalPan

LIIGA / Ennakko
Patrik Virran voi sanoa olevan tällä hetkellä TPS:n tärkein pelaaja.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
CHL:ssä jatkoon edennyt KalPa haastaa vastaavasti CHL:stä pudonneen TPS:n. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet Liigassa kautensa mainiosti.

Kotijoukkue TPS:lle tiistai oli murheellinen. Joukkue putosi CHL:ssä kovan taistelun jälkeen voittomaalikisassa HIFK:lle, ja sentteriosastolta tuli jälleen jobinpostia, kun Elias Karvonen liittyi joukon jatkoksi loukkaantuneiden kirjoihin.

Kolmosketjun keskushyökkääjänä pelanneen Karvosen sivuun joutumisen jälkeen TPS:ltä puuttuu kauden alussa kaavaillut ykkös-, kakkos- ja kolmosketjujen sentterit. Patrik Virta on tosin helpottanut tilannetta upeilla edesottamuksillaan.

KalPa sen sijaan eteni jatkoon CHL:ssä. Peliään jonkin verran viime kaudesta suoraviivaistanut kuopiolaisryhmä pudotti Mestarien liigan pudotuspelien avauskierroksella ruotsalaisen Djurgårdenin.

TPS hakee sopivia pakkipareja

Liigassa kumpikin joukkue on aloittanut kautensa pirteästi. TPS:n kuuden ottelun voittoputki tuli päätökseensä Hämeenlinnassa, mutta mustavalkoiset keikkuvat sarjataulukon toisella sijalla pisteen päässä Tapparasta. TPS on voittanut kaikki neljä kotipeliään.

KalPa puolestaan majailee neljäntenä vain kahden pisteen päässä turkulaisista. Erityisesti tehot 5+5 tehnyt Janne Keränen on ollut vierasjoukkueen luottohyökkääjä illasta toiseen.

Palloseuralta on kerännyt kehuja ansaitusti eniten Virran johtama kakkosketju, jossa laidoilla hyökkäävät Ilkka Pikkarainen ja Dave Spina. Tämä kolmikko on kannatellut TPS:ää, vaikka tehoja on tullut sopivissa määrin muiltakin.

Hyvistä esityksistä huolimatta huolenaiheita kuitenkin on. Keskushyökkääjien loukkaantumisten lisäksi viime aikoina TPS:n ongelmana on ollut puolustus, sillä valmennus ei ole tuntunut löytävän toimivia pakkipareja oikein millään.

KalPan iskun paikka voikin olla haparoivassa TPS-puolustuksessa. Silti myös oman puolustuksen tulee pysyä tiiviinä, sillä erityisesti liukasliikkeiset Spina, Virta ja Erik Thorell voivat aiheuttaa kosolti päänvaivaa.

Seuraa Heitä

Timi Lahtinen #81 |

Laitahyökkääjä

TPS kutsui TUTOssa alkukauden lainalla pelanneen Lahtisen takaisin, kun myös Karvonen loukkaantui. Lahtinen on pelannut Mestiksessä hyvän alkukauden, sillä kuuteen kamppailuun hyökkääjä on tehnyt tehot 3+4.

Miikka Pitkänen #61 |

Laitahyökkääjä

Pitkänen pelasi ensimmäisillä kierroksilla loistavasti tehden kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa maalin peliä kohden. Nyt 20-vuotias hyökkääjä on pelannut kuusi peliä maaleitta, joten osuisiko Pitkänen tänään?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS vastaiskee KalPan nurin
Vieraissa vaikeroinut KalPa saapuu torstaina Turkuun. Vaikka Pekka Virran pelitapaan on tullut suoraviivaisempia elementtejä, Turun pienemmässä kaukalossa maalinteko voi olla hankalaa. Kuopiolaisten alivoima on ollut vieraissa vahvaa, mutta TPS iskee tarvittavat maalit vastaiskuilla.
3 4
1 3