Kumpi löytää tasaisuuden? - JYP saapuu mittaamaan TPS:n kotivireen

LIIGA / Ennakko
Löytääkö TPS avaimet JYP-puolustuksen ohittamiseen?
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
JYP otti viikonloppuna kotiyleisönsä edessä kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa päättäen samalla Tapparan voittoputken. Tämän nousujohdanteen yrittää katkaista TPS, kun jyväskyläläiset saapuvat tiistaina turkulaisten vieraaksi.

Turussa kohtaavat kaksi eri lähtökohdista otteluun tulevaa joukkuetta. JYPin kurssi oli ennen lauantain Tappara-voittoa ollut tasaisen laskeva, kun taas TPS:n kurssi on ollut tiistaisen Pelicans-tappion jälkeen nousujohteinen.

JYP oli ennen lauantain ottelukierrosta kerännyt neljästä ottelusta ainoastaan kaksi pistettä. Tähän saatiin kuitenkin muutos lauantaina, kun JYP varasti kovavireiseltä Tapparalta kauden ensimmäisen täyden pistepottinsa.

Tapparaa vastaan tärkeässä osassa olivat uhrautuva puolustus ja Pekka Tuokkolan hyvä esitys maalin suulla. Jyväskyläläisten ruuti on ollut alkukaudella ajoittain kuivaa. Ylivoimalla onnistumisia on tullut, mutta tasaviisikoin viimeistelytehokkuudessa on parantamisen varaa.

TPS päätti viikkonsa nappaamalla Vaasasta jatkoaikavoiton lauantain ottelukierroksella. Ottelu oli täynnä tiukkaa taistelua ja kamppailua, jossa kumpikin joukkue varjeli omaa maalinedustaansa tarkasti.

Ratkaisun paikka

Kummankin joukkueen ylivoimapeli on toiminut alkukaudella loistavalla tehokkuudella, joten erikoistilanteet ovat äärimmäisen tärkeässä asemassa illan kohtaamisessa.

Turkulaisilla on käytössään kenties Liigan tehokkain neljän kentän hyökkäys, tietenkään unohtamatta maalipörssin kärkipaikan Curtis Hamiltonin kanssa jakavaa Ilkka Heikkistä. Myös turkulaisten ylivoima on ollut alkukaudella tehokasta, joten kummallakaan joukkueella ei ole varaa lahjoittaa vastustajalleen erikoistilanteita.

Turkulaisten puolustus oli Sportia vastaan ajoittain suurissa vaikeuksissa. TPS:n valmennusjohdolla on mietinnän paikka turkulaisten puolustuksen roolituksen suhteen, eritysesti Sport−ottelun lopussa erotetun nimellisen ykköspakkiparin Henrik Tallinder-Miro Keskitalo kanssa.

Seuraa Heitä

Ilkka Heikkinen #49 |

Puolustaja

Hurjaan maalivireeseen yltynyt TPS-puolustaja on tehnyt neljään otteluun jo 5 maalia. Erityisesti ylivoimalla Heikkinen on ase, jota JYPin pitää varoa.

Sami Niku #8 | Ilves

Puolustaja

Oli suuressa roolissa lauantaisessa Tappara-voitossa. Nikun suoraviivaisuus symboloi sitä, mitä lopulta JYP-ryhmältä kaivataan lisää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS tarjoilee hunajaa
TPS:lle sattui viime viikolla työtapaturma Lahdessa, mutta kasvojenpesu tuli heti seuraavalla kierroksella. JYP on tuskaillut oman kiekollisen pelinsä kanssa, mikä kostautuu pahasti Turussa. TPS jatkaa myös tiistain jälkeen ilman kotitappiota erityisesti vahvan ylivoimapelin ansiosta.
4 5
1 2