Huippulupaukset kohtaavat Turussa − TPS:lla ei ole varaa uuteen ohipeliin

LIIGA / Ennakko
Turkuun odotetaan kovaa taistelua.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Perjantaina Turussa huomio kiinnittyy huippulupausten kohtaamiseen, kun Kaapo Kakko ja Anttoni Honka hyppäävät samaan kaukaloon.

TPS lähtee illan otteluun tappio niskassaan, kun HPK haki pisteet Turusta tiistaina. Joukkueen kurssi on muutenkin kääntynyt mollivoittoisemmaksi, kun tasaisuus on uupunut joukkueen esityksistä.

JYP puolestaan lähtee otteluun allaan voitto, kun Lukko kaatui ehjällä esityksellä Hippoksella. Valmennusjohto antoi joukkueelle vapaapäivän keskiviikoksi, jotta joukkue saisi pienen irtioton ennen ensi viikon otteluruuhkaa.

JYP pelaa ensi viikolla viiteen päivään neljä peliä tiistain ja lauantain välillä. Kuorma käy erittäin kovaksi, kun myös reservi on hieman vajaavainen. Tähän päälle vielä seuraavan viikon tiistaina JYP taistelee CHL:n mestaruudesta Växjössä, joten kahdeksan päivän aikana on jaossa 12 liigapistettä ja CHL-mestaruus.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja molemmat ottelut ovat päättyneet vierasvoittoon. Jyväskylässä ottelun hahmo oli Rasmus Tirronen, kun taas Turussa käytyyn otteluun TPS:lle sattui ohipeli JYPin viedessä pisteet 6−1-voitolla.

Samanlaiseen uinumiseen ei olekaan varaa kauden kolmannessa kohtaamisessa. Mukavoitunutta turkulaisryhmää onkin vaikea odottaa illan otteluun, sillä kokeneiden konkarien johdolla kurssinmuutos on varmasti toivottu.

Pala tulevaisuutta

Vaikka Turussa kohtaavatkin yhdet liigan kokeneimmista ryhmistä, myös mielenkiintoisia nuoria nimiä on nähtävillä. Ensimmäisen liigapisteensä tiistaina iskenyt Kaapo Kakko jatkaa Eric Perrinin ja Tomi Kallion ketjussa. Vasta 16-vuotias Kakko tuo kaivattua leveyttä isäntien hyökkäyskalustoon, ja juonikkuudellaan hänet on kuin tehty Kalle Kaskisen hyökkäävään pelisapluunaan.

Myös JYPillä on heittää illan kokoonpanoon mielenkiintoinen tulevaisuuden nimi, kun Anttoni Honka jatkaa JYPin ykköspakkiparissa. 17-vuotias puolustaja loistaa peliälyllään ja kiekollisilla taidoillaan tuoden selkeää lisäarvoa Marko Virtasen ryhmän takalinjoille. Kahdeksan tehopistettä 14 otteluun on erittäin kova lukema vähäisellä ylivoimavastuulla.

Kaksikkoa on povattu kesän 2019 NHL:n varaustilaisuuden kärkipäähän. Erityisesti Honka on vahvoilla kilpailussa paikasta alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, mutta vakuuttavilla näytöillä myös Kakko on varteenotettava vaihtoehto.

Kiekollinen huolellisuus avainasemassa

Molempien joukkueiden peli-identiteettiin kuuluu painopisteen lyöminen vastustajan päätyyn. Pitkällä hyökkäyspelaamisella pyritään väsyttämään vastustajaa, jotta paikkoja aukeaisi ja vastustaja väsyisi. Tämän vuoksi huolellisuus kiekon kanssa kuuluu pelin avainteemoihin.

Erityisesti TPS on ollut tuhoisan tehokas omissa paikoissaan erityisesti tasakentällisin, mutta myös JYP on osoittanut tylyyttään. Erityisesti vieraissa tylyys on ollut korostuva teema. Myös puolustuksen tasapainon tulee olla kunnossa TPS:ää vastaan, sillä juonikkaat hyökkääjät ovat omimmillaan tyhjän tilan syntyessä.

Yksi avainkysymys onkin, miten vieraat saavat turkulaisilta tilan ja ajan pois, kun vastassa on luisteluvoimaisempi joukkue? Tämä korostaa JYPin näkövinkkelistä nopeiden riistojen tärkeyttä. 

Seuraa Heitä

Markus Nurmi #51 | TPS

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä tekee mielettömän määrän pyyteetöntä työtä. Tähän oheen on tullut muutama tärkeä onnistuminen.

Eetu Laurikainen #1 | Mountfield

Maalivahti

Jussi Olkinuora on napannut kiinni ykkösmaalivahdin tittelistä. Erityisesti voittoprosenteissa on suuri ero: Olkinuoralla se on 66,07, kun vastaavasti Laurikaisella vain 46,88.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP korjaa potin Turusta
Sarjan kärkikamppailussa kohtaavat ailahtelevasti pelanneet TPS ja JYP. JYPillä otteet ovat heilahdelleet pelien sisällä ja välillä viime aikoina. Parhaimmillaan joukkueen suoritukset ovat olleet todella tylyjä ja silloin jyväskyläläisryhmä on vaikea voitettava. TPS:n ongelmat löytyvät hyökkäyspäästä, sillä joukkueen viimeistely on tehotonta. JYP löytää kärkikamppailussa jälleen tylyn vaihteensa ja kääntää tiukan kamppailun edukseen.
1 2
4 5