Jukurit hakee ensimmäistä voittoaan Turusta, TPS:n kokenut osasto etsii kadonneita tehojaan

LIIGA / Ennakko
Torstaina pisteistä kamppaillaan Turussa.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Tiistaina tappiot kärsineet TPS ja Jukurit iskevät yhteen Turun torstai-illassa. Jukurit on tappiostaan huolimatta esiintynyt viime aikoina pirteästi, kun taas TPS:n peli on ollut hieman hakusessa.

TPS nousi tiistaina viime sekunneilla KalPaa vastaan tasoihin, mutta hävisi lopulta jatkoajalla. Turkulaisjoukkueen otteet eivät ole vakuuttaneet muutenkaan kuluvan vuoden puolella, sillä TPS on voittanut kuudesta ottelustaan vain kaksi.

Joukkue kaipaisi lisää tehoja erityisesti joulukuussa kovassa iskussa olleilta kokeneilta hyökkääjiltä Tomi Kalliolta ja Eric Perriniltä.

Perrin tehtaili joulukuun yhdeksässä ottelussa kahdeksan tehopistettä ja Kallio säesti yhdeksällä pisteellä. Kuluvan vuoden puolella Perrinin pistepussi on karttunut ainoastaan yhdellä syöttöpisteellä ja Kallio on koonnut tehot 1+2.

Turkulaisryhmän ketju Petrus Palmu-Ilari Filppula-Patrik Virta on ollut viime aikoina joukkueen tehokkainta osastoa. Alemmista ketjuista nuori Markus Nurmi on väläytellyt kahdessa edellisessä ottelussa iskemällä maalin molemmissa.

Puolustus Jukureiden kulmakivenä

Jukurit hävisi edellisen ottelunsa HPK:lle, vaikka se peliä pääosin hallitsikin. Mikkeliläisryhmä onnistui vielä kirimään 3−0-tappioasemasta maalin päähän Teemu Suhosen osumilla, mutta sen lähemmäs joukkue ei päässyt.

Mikkeliläisryhmä on viime aikoina saanut onnistumisia irti tasaisesti kaikista ketjuista. Suhosen lisäksi HPK:ta vastaan onnistui hyvin Teemu Henritius, joka sai syöttöpisteet molempiin osumiin. Lauantaina Ilvestä vastaan Henritius onnistui maalinteossa.

Joukkueen ylivoimapelikin on muutamassa viime pelissä ollut tehotonta ja siihen TPS:ää vastaan tarvitaan tehoja. Alivoimapelaaminen on puolustamisen ohella ollut mikkeliläisryhmällä vahvaa jo pitkän aikaa ja sitä vaaditaan myös torstain pistetaistelussa.

HPK:ta ja HIFK:ta vastaan mikkeliläisryhmä sortui ajoittain virheisiin omalla alueella ja niistä joukkuetta rokotettiin molemmissa peleissä. Huolellisuutta ja tasaisuutta siis kaivataan edelleen lisää pelaamiseen TPS:ää vastaan.

Jukurit saattaa saada otteluun myös kokoonpanoonsa hyökkääjä Mika Partasen, joka oli HPK-ottelusta vielä sivussa flunssan vuoksi. Laitahyökkääjä tuo mukaan tullessaan runsaasti suoraviivaisuutta hyökkäyspelaamiseen.

Kuluvan kauden kohtaamisissa voitot ovat tällä hetkellä tasan. TPS voitti syksyn ensimmäisen kohtaamisen, vaikka oli jo 0−3-tappioasemassa. Jukurit puolestaan taisteli edellisen kerran jatkoaikavoiton kotikaukalossaan. Turussa Jukurit ei ole kyennyt vielä TPS:ää voittamaan, vaan TPS oli viime kauden molemmissa kotiotteluissaan vahvempi.

Seuraa Heitä

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Kokeneen kanadalaishyökkääjän tehot ovat olleet tammikuussa kadoksissa. Herääkö konkarisentteri Jukureita vastaan?

Teemu Suhonen #4 |

Puolustaja

Kaksi maalia HPK:n verkkoon iskenyt puolustaja on pelannut tammikuun piste per peli -tahdilla, kun viidessä ottelussa on syntynyt tehot 3+2. Suhosen tehoja tarvitaan TPS:ääkin vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS:n puolustus liian kova pala purtavaksi
TPS on iskenyt Liigan toiseksi eniten maaleja, mutta viime otteluissa alkukaudelta tuttu ilotulitus on puuttunut. Viimeisessä kolmessa ottelussa turkulaiset ovat iskeneet vain viisi osumaa. Jukurit on löytänyt pelillistä nostetta kankean alkukauden jälkeen, mutta TPS:n puolustuksen murtaminen on mikkeliläisille liian suuri pala purtavaksi.
2 3
0 1