Kahden kovan kohtaaminen - painetaanko Turussa kaasu pohjaan?

LIIGA / Ennakko
Kaikki merkit viittavat viihdyttävään kiekkoiltaan.
Kuva © Timo Savela
Turussa toisistaan mittaa ottavat voitto- ja pisteputkessa liihottavat joukkueet. HPK on voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan viisi, eikä ole jäänyt näissä otteluissa pisteittä kertaakaan. TPS taas on voittanut viisi edellistä otteluaan.

TPS ja HPK ovat pelanneet alkukaudella loistavasti ja vuodenvaihteen lähestyessä joukkueet valtaavat sarjataulukon sijat kolme ja neljä.

Illan kohtaaminen on joukkueiden kolmas tällä kaudella. Keskinäisten otteluiden voittotilasto on tasalukemassa, sillä edelliset kohtaamiset ovat päättyneet 4-1 kotivoittoihin.

Luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Illan ottelussa kohtaavat kuluvan liigakauden kaksi väriläiskää. TPS ja HPK ovat viime aikoina esittäneet yleisölle vauhdikasta ja tapahtumarikasta kiekkoa. Kummankaan joukkueen esityksiä ei voi kuitenkaan ns. "hawaii-kiekoksi" tuomita, vaan kontrolloitu kaahaus on lähempänä totuutta. Sekä HPK että TPS pelaavat aktiivista jääkiekkoa, jossa tilanteita syntyy kumpaankin päähän.

Pelillisesti joukkueet muistuttavat toisiaan. Kummankin puolustuspeli on hyvällä tasolla ja hyökkäyspäässäkin maalipaikkojen luonti on onnistunut. TPS:stä eroten HPK:n viimeistely on takkuillut sen verran, että melko usein ratkaisua on saatu hakea jatkoajalta tai voittolaukauskilpailusta.

Kaikkien ennakkoasetelmien mukaan illan ottelusta sopii odottaa hyvätasoista ja tapahtumarikasta kärkikamppailua. Kumpikin joukkue painaa kaasupolkimen mielellään pohjaan, joten ottelun hallinta saattaa vaihdella joukkueiden välillä useasti illan aikana.

Joukkueilla paljon yhtäläisyyksiä

TPS:llä ja HPK:llä on vahvan alkukauden ja sarjataulukon kärkisijoista kamppailemisen lisäksi paljon muutakin yhteistä.

Sekä Pallokerholla, että Palloseuralla, on positiivinen maalivahtiongelma, sillä kummallakin joukkueella on käytettävissään kaksi vahvaa maalivahtia ja kilpailutilanne torjuntavuoroista on poikinut hyviä otteita.

Alkukaudella sensaatiomaisia otteita esittänyt Emil Larmi on saanut erinomaisen kirittäjän Antti Karjalaisesta. Myös Alexander Georgiev ja Oskari Setänen ovat suoriutuneet turkulaismaalilla erinomaisesti. Karjalainen ja Setänen ovat tämän hetkisessä kilpailutilanteessa ainakin hetkellisesti niskan päällä, mutta jos koppi ei tartu, niin haastaja löytyy heti vaihtopenkiltä.

Kummankin joukkueen tärkeänä lenkkinä toimii kokenut kotimainen pelaaja. TPS:llä Tomi Kallio ja HPK:lla Niko Kapanen.

Kumpikin veteraaneista on vertynyt loistavaan iskuun. Tomi Kallio on tarjonnut turkulaisille maaleja tärkeinä hetkinä koko kauden ajan, viimeisimpänä esimerkkinä HIFK-ottelun tasoitusmaali.

Niko Kapanen taas häikäisee pelikäsityksellään oman joukkueensa peliä edistävillä ratkaisuilla. Nämä eivät välttämättä heti silmään tartu, mutta "näkymättömät" ratkaisut, kuten ovelat yhden kosketuksen jatkot, ovat tärkeä osa HPK-hyökkäystä.

Seuraa Heitä

Mathias Porseland #10 |

Puolustaja

Teki hiljattain loppukauden kattavan sopimuksen HPK:n kanssa. On kaikessa hiljaisuudessa noussut Liigan kärkipuolustajien joukkoon. Erittäin hyvä kaukalon molemmissa päissä. Erityisesti keskialueella avaa todella nokkelasti peliä hyvillä oivalluksillaan.

Elmeri Eronen #63 | Timrå

Puolustaja

Osaa pelata perusvarmaa peliä, mutta viime aikoina Eronen on kunnostautunut myös riskien ottajana. On tuonut TPS:n hyökkäysalueen pelaamiseen pelirohkeudellaan aivan uudenlaisen uhan ja elementin. Porselandin tapaan hyvä kaukalon molemmissa päissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Palloseura jyrää Pallokerhon
TPS:n tilastot alkukaudelta ovat komeaa katseltavaa. Joukkue on Liigan huippua sekä tehdyissä että päästetyissä maaleissa. Vaikka HPK onkin kovassa vireessä, ei Kerhosta todennäköisesti ole vastusta turkulaisille.
3 4
1 2