TPS ja HIFK kohtaavat pettyneiden kamppailussa - Kumpi löytää enemmän halua pronssimitalia kohtaan?

LIIGA / Ennakko
Kumpi kapteeneista saa joukkueensa syttymään pronssista, TPS:n Tomi Kallio vai HIFK:n Lennart Petrell?
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS ja HIFK joutuivat pettymään välierissä, kun Tappara pöllytti turkulaisia 4−0 ja HIFK taipui Kärpille seitsemännen ottelun jälkeen. Turkulaiset ovat joutuneet odottamaan pronssiottelua lähes kaksi viikkoa, kun helsinkiläiset pelasivat viimeksi lauantaina Oulussa.

Kiistellyssä pronssikamppailussa himmeimmästä mitalista iskevät yhteen TPS ja HIFK. Kummankin joukkueen tavoitteet olivat takuulla korkeammalla, mutta nyt toisella joukkueella on mahdollisuus lohduttautua ja päättää kausi voitokkaasti. Turussa edellisestä mitaliottelusta on aikaa 8 vuotta, kun taas HIFK pelasi myös viime kaudella pronssiottelussa, kun JYP nappasi pronssit 6−5 lukemin.

Syttyvätkö TPS:n konkaripelaajat pronssille?

Eric Perrin, Tomi Kallio ja Henrik Tallinder. Kokeneita pelaajia, jotka ovat nostaneet turkulaisia muutaman kauden ajan kohti Liigan kärkeä ja joiden TPS-uran päättymisellä on ehditty spekuloimaan tähän kauteen. Perrin ja Kallio ovat väläytelleet mahdollisuutta uran jatkosta, eikä Tallinderinkaan jatko mahdotonta varmasti ole. Mitään takeita näiden legendojen uran jatkoista ei kuitenkaan ole, joten on mahdollista, että heidät nähdään viimeistä kertaa liigajäillä. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten TPS:n joukkue juuri konkaripelaajiensa johdolla on saanut kerättyä voimavaransa pronssiottelua varten. Aikaa tähän prosessiin on ollut, kun edellisestä pelistä on aikaa reilusti toista viikkoa.

Tulokasvalmentaja Kalle Kaskisen johdolla TPS:lta ei välttämättä kauden alussa odotettu paljoa, mutta erinomaisen runkosarjan aikana nälkä kasvoi. Turkulaisten menestymiseen alettiin uskoa, mutta pinnan alla oli nähtävissä ongelmia. Joukkueen maalivahtipeli ei tarkemmin joukkuetta seuranneita vakuuttanut missään vaiheessa ja surkea maalivahtipeli yhdistettynä heikkoon erikoistilannepelaamiseen koitui TPS:n turmaksi välieräsarjassa Tapparaa vastaan.

Kiinnostavaa onkin, kumpi maalivahti TPS:n maalia vartioi pronssipelissä. Rasmus Tirroselle vaadittiin kelvollisten esitysten perusteella enemmän peliaikaa pitkin kautta, mutta turkulaisten valmennus uskoi välillä jopa käsittämättömästi Oskari Setäseen, josta ei voittoarpaa lopulta saatu. Setäsen pelit päättyvät huhujen mukaan TPS:n paidassa tähän kauteen, kun taas Tirrosella on jatkosopimus tulevasta kaudesta. Tämä seikka yhdistettynä Setäsen läpi kauden jatkuneeseen epävarmuuteen pakottaa TPS-valmennuksen miettimään maalivahtivalintaa.

Jatkaako HIFK turkulaisten peikkona?

HIFK ei ole kauden aikana turkulaisille hävinnyt ja ainakin kapteeni Lennart Petrellin mukaan pronssimitali kiinnostaa helsinkiläisiä. Ari-Pekka Selinin luotsaama kissapetolauma oli lähellä finaalipaikkaa ahdistettuaan Kärpät seitsemänteen peliin ja jännittävää on nähdä, kuinka helsinkiläiset ovat toipuneet pettymyksestä vajaan viikon aikana.

Jos on TPS kärsinyt maalivahtiongelmista, samaa ei voi sanoa IFK:sta. Kevin Lankinen on esittänyt viime aikoina huimia otteita ja taustalla istuu varsin pätevä kakkosmaalivahti Liigatasolle Atte Engrenin muodossa. Katsomossa pääosan kaudesta kolmosmaalivahdin roolissa on istunut Niklas Bäckström, joten maalivahteihin ei helsinkiläiset kaatuneet. 

Vielä viime kaudella TPS:n valmentajana toiminut Selin nappasi uransa ensimmäisen voiton pudotuspelisarjasta ja oli lähellä edetä joukkoineen finaaliin asti. Selin apureineen on laittanut HIFK:n viisikkopelin ja puolustuksen hyvään kuntoon ja Lankinen hienoilla otteillaan on tarjonnut hyvän selkänojan tähän operaatioon. 

Myös HIFK:n joukkue tulee luonnollisesti muuttumaan kauden jälkeen. Esimerkiksi superlupaus Miro Heiskanen on jo ilmoittanut lähtevänsä kauden jälkeen tavoittelemaan NHL-unelmaansa ja pelaa täten viimeisen pelin tällä erää kissapedoissa. Myös muuta liikehdintää joukkueessa varmasti tapahtuu, joten tälläisistä asioista saattaa löytyä sytyke, jolla pettynyt joukkue saadaan herätettyä vielä viimeistä kertaa tällä kaudella tavoittelemaan voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS nappaa pronssit kotiyleisön voimalla
Pronssiotteluissa perinteisesti on kyse syttymisestä. Sytykettä lisää tuo luonnollisesti kotiyleisö, joka on TPS:n takana. Kotijoukkue onkin hävinnyt 2010-luvun pronssiotteluissa vain kahdesti. Ottelu tuskin nousee suureksi trilleriksi, mutta avoimempi pelin kuva voi syntyä. Tällöin TPS on vahvemmilla.
3 4
2 3