Siipirikkoinen TPS saa vieraita Helsingistä - HIFK metsästää täyttä pistepottia

LIIGA / Ennakko
Kumpi joukkue kaapii voiton Turun illassa?
Turun lauantai-illassa pelataan ottelu, jossa kohtaavat kaksi viime viikoilta CHL:n osalta toisilleen tuttua joukkuetta. Kummankin joukkueen otteita on viime aikoina leimannut ailahtelevaisuus.

TPS ja HIFK ovat tulleet toisilleen tutuiksi viime viikkoina. Joukkueiden CHL-ottelupari oli tasainen, mutta lopulta etevämmäksi joukkueeksi osoittautui HIFK, ja helsinkiläiset etenivät turnauksessa 16 parhaan joukkoon.

HIFK tulee otteluun jahtaamaan ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan kuluvassa kuussa. Täydet pistepotit ovat jääneet saavuttamatta syyskuun loppuisen KalPa-voiton jälkeen. Aiemmilla kierroksilla joukkue raapi jatkoaikavoitot Kärpistä ja JYP:istä, kunnes viime kierroksella SaiPa saalisti Helsingistä 3 pistettä.

TPS:n hyvä alkukausi on ottanut mollivoittoisen käänteen, sillä kuuden ottelun voittoputki on kääntynyt 3 ottelun tappioputkeksi. Tappiot tulivat Hämeenlinnassa HPK:n vieraana ja Turussa Kalpaa vastaan. Kalpaa vastaan joukkue oli jo kolmen maalin takaa-ajoasemassa toisessa erässä, mutta onnistui kirimään kolmannessa erässä vielä maalin päähän.

Sarjataulukossa HIFK on yhdeksäntenä ja TPS neljäntenä, ensin mainittu kuusi- ja jälkimmäinen neljä pistettä sarjajohtaja Tapparaa perässä.

Lauantainen ottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Liigassa tällä kaudella.

Ratkaisun paikat

Turkulaisten keskushyökkääjätilanne on otteluun saavuttaessa murheellinen. Joukkueen vahvuudesta ovat sivussa kauden alussa kaavaillut ykkös-, kakkos- ja kolmossentterit. Näiden poissaolojen merkitys korostuu HIFK:ta vastaan entisestään, sillä helsinkiläisillä on kokoonpanossaan yksi Liigan parhaista aloittajista Corey Elkinsin muodossa.

Turkulaisten kolmas erä Kalpaa vastaan oli hyvä, nähtäväksi jääkin jatkaako joukkue tänään siitä mihin torstaina päätti.

Helsinkiläisten suurimmat ongelmat ovat olleet avauspelaamisessa, mikä tosin toimi CHL:ssä juuri TPS:sää vastaan hyvin. SaiPaa vastaan nähtiin heikkoa merkkauspelaamista ja sama ongelma koettiin myös CHL:ssä turkulaisia vastaan. SaiPa käytti HIFK-puolustuksen sekoilut tehokkaasti hyväkseen ja samaan pyrkii tänään myös TPS.

Myös HIFK:n toinen erä oli heikko SaiPaa vastaan, mutta TPS:stä poiketen helsinkiläiset eivät saaneet ottelun lopussa kunnon kiriä aikaan, vaan kaatuivat omaan jäähyilyynsä.

Seuraa Heitä

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

On saalistanut kuluvalla Liiga-kaudella vasta kaksi (1+1) tehopistettä. Tasonnostoa ja tehoja kaivataan kolmeen pisteen voiton jahtaamisessa.

Timi Lahtinen #81 |

Laitahyökkääjä

Kutsuttiin TUTO-lainaltaan takaisin TPS-miehistöön paikkaamaan loukkaantumisia. Pelasi TUTO:ssa vahvaa alkukautta (3+4) ja esiintyi pirteästi KalPaa vastaan. Konkretisoituuko pirteys myös tehojen muodossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kahden kovan kohtaaminen voi tarjota ristiä
TPS ja HIFK ovat kohdanneet jo aiemmin CHL:n merkeissä ja ottelut ovat olleet äärimmäisen tasaisia. Joukkueiden tasavahvat rosterit ja peliesitykset antavat odottaa jälleen tiukkaa vääntöä sarjapisteistä, tosin edellisen CHL-ottelun kaltainen maalikarkelo jäänee näkemättä. Kohde tarjoaa potentiaalista tasapeliä tai maalin voittoa suuntaan tai toiseen.
2 4
2 3