Kauden kahdeksas kohtaaminen takaa sen, että taistelupareja alkaa löytyä.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

HIFK suuntaa Turkuun paremman peli-ilmeen perässä - Jatkuuko vierasvoittojen taika?

TPS ja HIFK taistelevat tärkeistä pisteistä. HIFK pyrkii repimään eroa takaa-ajaviin joukkueisiin ja TPS haluaa varmistella pudotuspelien kotietuaan.

HIFK ja TPS ovat tulleet toisilleen tutuiksi kuluneen kauden aikana. Joukkueet ovat kohdanneet CHL-, harjoitus- ja Liigaottelut mukaan lukien jo seitsemän kertaa.

Joukkueiden kohtaamisissa on havaittavissa tilastokummajainen, sillä vaikka joukkueet ovat kohdanneet seitsemästi, niin ainoastaan yksi kohtaaminen on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Lokakuun 11. päivä HIFK onnistui voittamaan TPS:n kotiluolassaan voittomaalikilpailun jälkeen, varmistaen paikkansa CHL:n 16 parhaan joukossa.

HIFK:lla ei ole varaa toiseen peräkkäiseen ohipeliin

Taistelu ja kamppailu viimeisistä pudotuspelipaikoista käy kuumana. HIFK on yksi joukkueista, joka kamppailee paikasta auringossa. Mahdollisuudet runkosarjan kuuden parhaan joukkoon ja suoraan pudotuspelipaikkaan ovat lähes olemattomat, sillä matkaa kuudetta sijaa miehittävään Pelicansiin on jo 14 pistettä, kun helsinkiläisten runkosarjaa on jäljellä 10 ottelua.

Tiistaisen Ilves-ottelun perusteella punapaitoja ei olisi tunnistanut pudotuspelipaikasta taistelevaksi joukkueeksi. 1-4 tappio unisen esityksen jälkeen jätti paljon jossiteltavaa, sillä samalla HIFK lahjoitti Ilvekselle kolme pistettä ja joukkueiden välimatka sarjataulukossa kaventui.

Ennen illan kohtaamista HIFK on sarjataulukossa yhdeksäntenä, kolme pistettä kymmenettä sijaa hallinnoivaa Sportia edellä. Taistelu pudotuspelipaikasta on kiristymässä entisestään, sillä sijalla 14 olevan KooKoon ja HIFK:n piste-ero on ainoastaan seitsemän pistettä.

HIFK nappasi siirtotakarajalla KooKoosta Ryan O'Connorin, Jarkko Malisen ja Kai Kantolan, joilta helsinkiläiset toivovat saavansa tarvittavan lisäpotkun pudotuspelipaikan varmistamiseen.

O'Connor oli KooKoon tehokkain puolustaja ja hän tuo HIFK:lle lisää variaatiomahdollisuuksia erityisesti ylivoimapelaamiseen. Malinen ja Kantola olivat kouvolalaisten tehokkaimpia hyökkääjiä. Kantolan vahva maalineduspelaaminen ja Malisen syöttötaito tarjoavat hyvän lisän helsinkiläisten pakkaan.

Kolmikko ei ollut tiistaisessa Ilves-ottelussa parhaimmillaan, mutta välähdyksiä paremmasta kuitenkin nähtiin.

Debyytit ja loukkaantumiset sekoittavat TPS-pakkaa

TPS täydensi rivejään SaiPan Curtis Hamiltonilla ja Per Savilahti-Naganderilla. Hamiltonin hankinta tuli ajankohtaiseksi Ilkka Pikkaraisen loukkaantumisen myötä. Aivan Pikkaraisen kaltainen piikki vastustajan lihassa Hamilton ei ole, mutta hän on silti enemmän kuin kykeneväinen niin fyysiseen peliin, kuin tehoiluunkin.

Savilahti-Nagander tarjoaa oikealta laukovana puolustajana lisävaihtoehtoja TPS:n ylivoimaan. Savilahti-Nagander myös keventää TPS-puolustukseen kohdistuvaa kuormaa, ollessaan kokeneempi minuuttien syöjä kuin esimerkiksi Martin Berger tai Miro Keskitalo.

Hamiltonin perjantaisen TPS-debyytin lisäksi kotijoukkueen kokoonpanoon on luvassa muitakin todennäköisiä muutoksia. TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kertoi alkuviikolla Auran Aaltojen haastattelussa Dave Spinan palaavan perjantaina pelaavaan kokoonpanoon ylävartalovamman jäljiltä.

TPS-leiriin saatiin kuitenkin jobinpostia torstaisilla aamujäillä, kun turkulaisten paras maalintekijä Erik Thorell jäi joukkueen harjoitteista sivuun yhteentörmättyään TPS-valmentaja Jarno Pikkaraisen kanssa. Thorell kävi yhteentörmäyksen jälkeen vielä jäällä, mutta ruotsalaishyökkääjän pelikunto on tällä hetkellä arvoitus.

TPS ei ole aiemmin ketjujaan suuresti sekoittanut, joten jos Thorell ei pelaavassa kokoonpanossa ole, niin aamujäilläkin ruotsalalaislaituria tuurannut Otto Nieminen ottaa todennäköisesti hänen paikkansa Hamiltonin ja Jerry Ahtolan rinnalla.

Savilahti-Nagander on varmuudella illan ottelusta sivussa. Viime viikolla kasvoihin saatu kiekko pitää ruotsalaispuolustajan sivussa, sillä vamman jälkitarkastus on perjantaina.

Tulosvetovihje

TPS vie vahvistuneiden taiston
Sekä TPS että HIFK hankkivat nimekkäitä vahvistuksia siirtotakarajan kynnyksellä. Ennestään selkeästi selkeämpi paletti oli TPS:lla, joka lähteekin illan otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. HIFK on 12 ottelun kuntopuntarilla sarjan heikoin joukkue, eikä kurssi käänny Turussakaan, kun TPS:n viisikkopeli jyllää selkeästi varmemmin.
3 4
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 | KalPa

Hyökkääjä

Kantola on tunnettu hyvänä maalineduspelaajana sekä maskimiehenä. HIFK tarvitsee onnistumisia ja maaleja, joten Kantolan tulee olla siellä, jossa hänen vahvuutensa tulevat parhaiten esiin - vastustajan maalilla.

Curtis Hamilton #10 |

Vasen laitahyökkääjä

Hamilton on parhaimmillaan loistava maalintekijä ja kahden suunnan hyökkääjä. TPS:n maalimäärät ovat olleet viime otteluissa laskussa, joten Hamiltonin onnistumiset tulisivat turkulaisille tarpeeseen.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Piristynyt Jukurit kiusaa KalPaa
2 3
2
TPS vie vahvistuneiden taiston
3 4
1 2
Ässien kutsu kuuden joukkoon
2 3
2 4

Edelliset ottelut

TPS

17.10
TPS - Ässät
10.10
TPS - Nottingham

HIFK

10.10
HIFK - Cracovia
03.10
Cracovia - HIFK