Avausmaalin valtava merkitys - kummalle avautuu ovi välierien porteille Turussa?

LIIGA / Ennakko
Kumman joukkueen hermokontrolli kestää paremmin vastapuolen provosoinnin?
TPS:n ja HIFK:n välisen ottelusarjan panokset kovenevat ottelu ottelulta. Kumpikaan joukkue ei ole vielä hävinnyt kotiotteluaan, ja illan kamppailun voittajalla on mahdollisuus sarjan katkaisemiseen perjantaina Helsingissä.

HIFK:n ja TPS:n välinen ottelusarja on tähän mennessä edennyt kotivoittojen merkeissä. Tämän myötä otteluparissa ollaan edetty pisteeseen, jossa seuraavan voiton merkitys on noussut elintärkeäksi. Perjantain ratkaisuotteluun on huomattavasti helpompi tulla hakemaan sarjan päätöstä kuin sen pidentämistä.

Kotivoittojen taikaa

Kumpikin joukkue on esiintynyt kotihallissaan vahvasti. Ottelusarjan aikana avausmaalin on tehnyt jokainen kerta kotijoukkueen pelaaja.

HIFK on ollut kotihallin avauserissään kaksikosta vahvempi joukkue. TPS on tosin tarjonnut tähän hyvät valmiudet lukuisien vierasavauserien rangaistusten myötä. Palloseura kiri maanantain ottelussa HIFK:n etumatkan vakuuttavammin kiinni kuin aiemmassa Helsingin kohtaamisessa, mutta voittoon saakka kiri ei kuitenkaan lopulta yltänyt.

HIFK on esiintynyt Turun kamppailuissaan pääsääntöisen hyvin. Vaikka takana on kaksi vierastappiota, niin esimerkiksi lauantain kohtaamisen esitys oli aivan eri luokkaa kuin ottelusarjan avauskamppailussa.

Helsinkiläiset ovat kuitenkin omalla hölmöilyllään kampittaneet itsensä pois voittotaistelusta. Tyhmät rangaistukset ovat olleet punapaitojen murheena kummassakin Turussa pelatussa kohtaamisessa.

Ratkaisukohdat

Kummankaan joukkueen erikoistilannepelaaminen ei suuria hurraa-huutoja aiheuta. TPS tosin on onnistunut tekemään HIFK:n verkkoon enemmän alivoima- kuin ylivoimamaaleja. TPS:lle saattaa olla tulossa tälle osa-alueella tukea sairastuvalta Jani Forsströmin muodossa. Puolustaja on ollut maskimiehenä suuressa roolissa Palloseuran ylivoimassa.

Mitä pidemmälle ottelusarja on etennyt, niin sitä enemmän HIFK on siitä hyötynyt. TPS:n kärkipelaajien voidaan todeta pelaavan paremmalla tasolla kuin HIFK:n vastaavien. TPS:n kokoonpano ei kuitenkaan ole yhtä leveä kuin HIFK:n, minkä myötä helsinkiläiset pystyvät peluuttamaan kärkipelaajiaan säästeliäämmin kuin turkulaisjoukkue.

Takaa-ajoasemaan joutuessaan turkulaiset joutuvat kuormittamaan avainpelaajiaan punapaitoja ankarammin, mikä näkyy auttamatta niin peliajoissa, kuin myös peliesityksissäkin pitkässä juoksussa mitattuna. Merkkejä tästä on ollut jo havaittavissa, kun joukkueiden välinen ero aktiivisuudessa ja luistelussa on vähitellen kuroutunut umpeen.

TPS:n joutuessa tappioasemaan kärkipelaajien rasitus kasvaa. HIFK taas ei ole osoittanut lupaavia merkkejä hermokontrollinsa suhteen joutuessaan Turussa tappioasemaan. Suurella varmuudella voidaankin sanoa, että avausmaalin merkitys on illan ottelussa tärkeämpi kuin kertaakaan aiemmin ottelusarjassa.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Kevään pelaajana tunnettu Aaltonen ei ole vielä tehnyt pudotuspeleissä maaliakaan. Kuuteen otteluun kerätyt kolme syöttöpistettä ovat auttamatta vähemmän kuin HIFK kaipaisi.

Per Savilahti-Nagander #88 |

Puolustaja

Kiekolliset ratkaisut ovat ajoittain todella kehnoja ja varsinkin kulmissa käydyt kaksinkamppailut päättyvät harvoin Savilahti-Naganderin voittoon. Miro Keskitalo otti jo viime ottelussa PSN:n paikan pelaavassa kuusikossa ja nähtäväksi jääkin, että miten tämä vaikuttaa PSN:n tämäniltaiseen esitykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS toipuu takaiskusta
Monet ajattelivat sarjan olevan katkolla TPS:lle tässä ottelussa, mutta HIFK onnistui kaivamaan neljännestä kohtaamisesta jatkoaikavoiton. Näin sarjassa on nähty pelkkiä kotivoittoja, ja tämä trendi jatkuu keskiviikkona. TPS tulee alkuun täydellä ryminällä, eikä HIFK pääse enää kyytiin mukaan.
3 4
1 2