Paras puolustus vastaan heikko hyökkäys - TPS ja Ässät yrittävät palata voittokantaan Turussa

LIIGA / Ennakko
Jussi Makkosen (oik.) alkukausi on sujunut tulosten valossa iloisissa merkeissä. Juhliiko mies vanhaa seuraansa vastaan?
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
TPS kaatui lauantaina omiin virheisiinsä ja Tappara teki voitto-osumat ylivoimahyökkäyksistä. Ässien edellinen ottelu Kärppiä vastaan oli muistutus joukkueen suurimmasta ongelmasta, maalinteon vaikeudesta.

Sarjakolmonen TPS saa tiistaina vieraakseen Liigan keskikastissa kahdeksatta sijaa miehittävän Ässät. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin lokakuun loppupuolella Turussa. Tuolloin Palloseura kuittasi kolme sarjapistettä vahvan päätöseränsä ansiosta lukemin 4−1 ja päätti samalla porilaisten seitsemän ottelun voittoputken.

Kumpikin joukkue lähtee tiistain taistoon tappio niskassaan. Ässät jäi torstaina kotonaan maaleitta Kärppiä vastaan. TPS puolestaan joutui taipumaan tiukan väännön jälkeen Tapparalle 1−2.

Turkulaisten on minimoitava virheet

Tapparaa vastaan turkulaisten ainoan maalin tehneen, ja edellisessä Ässät-kohtaamisessa kahdesti osuneen Tomi Kallion mukaan luvassa on tasainen ottelu.

− Ässät on hyvin organisoitu joukkue, eikä heitä vastaan saa mitään ilmaiseksi. Tiukka peli on tulossa. Olemme luottavaisia oman pelimme suhteen. Kun pelaamme vauhdikasta omaa peliämme parhaimmillaan, riittää se tässä liigassa pitkälle.

Tapparalla oli viikonlopun kärkikamppailussa hieman TPS:ää enemmän kärsivällisyyttä. TPS-puolustaja Ilkka Heikkinen peräänkuulutti ottelun jälkeen huolellisuutta.

− Ei meidän tarvitse hirveästi asioita muuttaa. Meillä oli omat paikkamme ja pienestä oli lopulta kiinni. Tappara vähän kyttäsi vastaiskuja ja niistä se molemmat maalinsa teki. Ei saisi antaa yhtään ylivoimahyökkäyksiä.

Hyvä alivoima, surkea ylivoima − Ässien ongelmat maalinteossa

Ässien TPS-taustainen ykkössentteri Jussi Makkonen palasi viime viikolla porilaisten vahvuuteen oltuaan loukkaantumisen vuoksi lähes kuukauden sivussa. Liigan maalipörssin aikanaan HPK:ssa voittanut Makkonen on saanut Ässissä ison roolin ja palauttanut uransa oikeille raiteilleen useiden vaikeiden vuosien jälkeen. Pelaamissaan 17 ottelussa mies on nakuttanut 13 tehopistettä.

Patapaitojen kannalta Makkonen toipui pelikuntoon erittäin tärkeään aikaan, sillä TPS:n verkkoon on alkukauden aikana tehty koko sarjassa vähiten maaleja. Ässät vastaavasti on tuskaillut hyökkäystehojen kanssa ja joukkue on tehnyt alkukauden aikana kolmanneksi vähiten maaleja.

Ässät on Jyrki Ahon alaisuudessa pelannut vahvaa kaksinkamppailupeliä ja onnistunut tarvittaessa kääntämään pelin suunnan nopeasti. Vaikka joukkueen pelissä on vauhtia, on porilaisten pelikuri pysynyt hyvänä. Ässien pelaajille ei ole tuomittu ainoatakaan isoa rangaistusta ja joukkue on kerännyt sarjassa toiseksi vähiten rangaistusminuutteja.

Alivoimalle joutuminen ei ole ollut Ässille ongelma, sillä joukkueen alivoimapeli on sarjan kolmanneksi parasta. Ylivoimalla joukkue on sen sijaan ollut umpisurkea. Ässät on päässyt ylivoimalle 74 kertaa, mutta maalinteko on onnistunut vain kuudesti ylivoiman aikana.

Seuraa Heitä

Dave Spina #12 |

Hyökkääjä

Liukasliikkeinen amerikkalaislaituri on pelanut kahdeksan ottelua putkeen ilman maalia. Pelasi yritteliäästi Tapparaa vastaan, mutta tuloksena pelin jälkeen oli ainoastaan lukema -2 tehotilastossa. 19 pistettä 22 ottelussa on toki erinomainen lukema, mutta turkulaisyleisö janoaa Spinalta enemmän maaleja. Spina on osunut tolppien väliin neljästi tällä kaudella.

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

TPS-puolustus saa olla tarkkana 194-senttisen ja 97-kiloisen laitahyökkääjän kanssa. Loukkaantumisen takia pelit ovat jäänet Kärjeltä vähiin alkukaudella, mutta nuori hyökkääjä osoitti potentiaalinsa viime kaudella latomalla pisteet 17+19.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS lähettää Ässät kotiin tyhjin käsin
TPS voittaa. Kyse on vain siitä, onnistuuko Ässät maalinteossa yhtä kertaa enempää. TPS:n päästetyt maalit ovat Liigan pienimpiä. Ässien maalimäärät ovat taas jumbosijoille oikeuttavaa luokkaa.
4 5
1