Päätöskierroksen katseet kohdistuvat Turkuun - tähtäimessä suora puolivälieräpelipaikka

LIIGA / Ennakko
Illan ottelun panokset ovat suuret, eikä käsien levittelylle ole sijaa.
Kuva © Timo Savela
Runkosarjan päätöskierroksen koittaessa ottelukierroksen kovimmat panokset ovat tarjolla Turussa. Ässät hamuaa suoran puolivälieräpaikan perään ja TPS haluaa päättää runkosarjan sarjakakkosena.

Ässät tulee kohtalon otteluunsa 0−6-vierastappio niskassaan. Porilaisten vierailu Nordenskiöldinkadulle ei jättänyt epäilyksiä joukkueiden senkertaisesta paremmuudesta HIFK:n jyrätessä patapaitojen yli dominoivaan tyyliin.

Ässien akilleen kantapääksi muodostui ottelun toinen erä, jossa helsinkiläiset pöllyttivät Ässien maaliverkkoa peräti neljästi. Ässien totutun tiivis puolustuspeli oli tiessään, ja jopa Andreas Bernard näytti kuolevaiselta.

TPS vyörytti itselleen kolmeen pisteen voiton Lappeenrannasta SaiPan kaatuessa lauantaina numeroin 2-4. TPS pyöritti peliä kotijoukkueen päädyssä suvereeniin tyyliin, mutta tästä huolimatta ottelun ratkaisu venyi aivan päätöshetkille saakka, jolloin Palloseura lopulta osoitti paremmuutensa kahdella Erik Thorellin salamamaalilla.

Lauantaisen ottelun tilastot ovat käsittämätöntä katseltavaa. TPS:n Oskari Setäselle tilastoitiin avauserässä ainoastaan yksi torjunta ja koko 60-minuuttisen torjuntasaldoksi jäi ainoastaan kuusi torjuntaa. Vastapäässä Frans Tuohimaa sai huhkia 49 torjunnan edestä.

Tehottomuutta ja taistelutahtoa

Ässät on tuskaillut maalintekotehokkuutensa kanssa ja joukkue jakaa tehtyjen maalien tilaston toiseksi viimeistä sijaa kolmen pudotuspelien ulkopuolelle jäävän joukkueen kanssa.

Vaikka TPS on tilastollisesti tehnyt kauden aikana lähes 40 maalia enemmän kuin Ässät, niin tilastot eivät kerro koko totuutta. Palloseura on tuskaillut tehottomuutensa kanssa toden teolla, sillä ennen SaiPa-ottelua turkulaiset olivat viimeksi tehneet ottelussa yli kaksi pelitilannemaalia 17. helmikuuta HIFK:ta vastaan.

TPS on kilisytellyt tolppia viime otteluissaan, ja vaikka Thorellin ja Dave Spinan paluut kokoonpanoon ovat piristäneet Palloseuran hyökkäyspeliä, on turkulaisjoukkue yhä riippuvainen Tomi Kallion ketjun tuloksellisuudesta.

Jyrki Aho on osoittanut, että hän saa tarvittaessa piiskattua joukkueestaan kaiken mahdollisen irti. Koska ottelun panoksena on suora puolivälieräpaikka, niin kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä, että porilaiset pyrkivät voittoon keinolla millä hyvänsä.

TPS:n pelillinen ilme on alkanut laskea pahimpaan mahdolliseen aikaan, ja KalPa sekä JYP ovat kirineet turkulaisten rinnalle. Palloseuran peli-ilme alkoi laskea Ilkka Pikkaraisen loukkaannuttua, eikä aiemmanlaista raivoa ole sen koommin turkulaisten esityksissä nähty.

Kummankin joukkueen lopullinen sijoitus runkosarjassa on heidän omissa käsissään. Kaikki merkit viittaavat huikeaan runkosarjan loppuhuipennukseen.

Seuraa Heitä

Andreas Bernard #70 | Bolzano

Maalivahti

Bernardin rooli Ässien kauden menestyksekkyydessä on ollut suuri. Olisiko hyvälle runkosarjalle parempaa kruunua kuin suoran puolivälieräpaikan varmistaminen totutun vakuuttavalla tyylillä?

Henrik Tallinder #7 |

Puolustaja

On Bernardin tapaan ollut yksi oman joukkueensa menestyksekkään kauden kulmakivistä. Tallinder on ollut TPS:n tuki ja turva ollessaan kaukalossa. Tekee pakkiparistaan paremman riippumatta siitä, kuka vierellä pelaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS vie kierroksen viihdepläjäyksen
Turun kamppailu on kierroksen ainoa, jossa molemmilla joukkueilla on merkittävä panos. Tämä tietääkin laadukkaampaa kiekkoiltaa joukkueiden välillä. Ässät pyrkii keinolla millä hyvänsä nappaamaan sarjataulukon kuudennen sijan, jonka saamiseksi joukkue tekeekin oman osansa. TPS:n vaisu hyökkäyspeli ei kanna kuin korkeintaan jatkoajalle.
2 3
2 3