Sport ja Kankaanperä haastavat Tapparan kovuudella

LIIGA / Ennakko
Haapala on ollut Tapparan alkukauden tehopelaaja.
Kuva © Jarno Hietanen
Hävittyään perjantaina kotiottelunsa Tapparaa vastaan yrittää Sport hakea hyvitystä lauantaina Hakametsästä. Markus Kankaanperä tekee paluun vanhaan kotihalliinsa ja yrittää fyysisellä pelillään hämmentää tamperelaisia.

Tappara ja Sport kohtaavat toisen kerran alle vuorokauden sisään. Perjantaina pelattiin Vaasassa, mistä kirvesrinnat ottivat tuliaisiksi kolme sarjapistettä 3−2-voitolla. Lauantaina pelataan Hakametsässä, ja Sport yrittää vuorostaan ryöstöä.

Niukasti hävinnyt Sport lähtee apinan raivolla hakemaan revanssia ja vierasvoittoa. Vahvana kotijoukkueena yleisesti tunnettu Sport on toistaiseksi ottanut neljästä kotipelistään vain yhden voiton. Vieraissa on sujunut paremmin, kun niin ikään neljästä pelistä saldona on kaksi voittoa ja vain yksi pisteetön ottelu.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue Tappara on voittanut kolme viidestä edellisestä pelistään. Lisäksi TPS:ää vastaan kärsitystä tappiosta voittomaalikilpailussa tamperelaiset saivat yhden pisteen. Hyvin sujuneen alkukauden ansiosta Tappara on liigakärjessä, tosin vain pisteen erolla TPS:ään.

Sport on viidestä viimeisimmästä ottelustaan voittanut yhden varsinaisella peliajalla ja yhden voittomaalikilpailussa. Lisäksi vaasalaiset saivat yhden lisäpisteen jatkoaikatappiosta TPS:ää vastaan. Sport on sarjataulukossa kahdeksantena, seitsemän pistettä Tapparaa jäljessä.

Ratkaisukohdat

Sport oli perjantain ottelussa vahvoilla Tapparaa vastaan, mutta ei pystynyt viimeistelemään riittävällä tehokkuudella. Maalinteko ei kuulu Sportin vahvuuksiin, sillä vain neljä liigajoukkuetta − JYP, Kärpät, KooKoo ja Ässät − on tehnyt Sportia vähemmän maaleja.

Vastaavasti Tappara on tehdyissä maaleissa mitattuna jaetulla kolmannella sijalla.

Neljä edellistä kautta Tapparaa edustanut Markus Kankaanperä palaa vanhaan kotihalliinsa Sport-kapteenina. Tapparassakin Kankaanperä kuului jokaisella kaudellaan kapteenistoon. Perjantain ottelussa kovaotteinen Kankaanperä ei säästellyt vanhoja joukkuekavereitaan, vaan päinvastoin tuntui pääsevän kirvesrintojen ihon alle.

Kankaanperän lisäksi erityisesti Sportin nelosketjun veljekset Filip ja Erik Riska pystyvät haastamaan Tapparan fyysisellä pelillä ja mahdollisesti myös provosoimaan tamperelaiset tekemään virheitä ja ottamaan jäähyjä.

Sportin tosin pitäisi pystyä parempaan ylivoimapeliin kuin perjantaina Vaasassa. Tappara on Liigan kärkeä alivoimalla, joten haastetta riittää.

Tilastopoiminta

Tappara ja Sport ovat tottuneet pelaamaan tasaisia pelejä. Viime kaudella kaikki kuusi ottelua päättyivät yhden maalin voittoon ja kuluvalla kaudella jatkettiin samaan malliin. Tämän ja viime kauden otteluissa Tappara on voitoissa edellä 5−2.

Sport on ottanut molemmat voittonsa vasta voittomaalikilpailussa. Myös Tapparan voitoista kaksi tuli varsinaisen peliajan jälkeen.

Seuraa Heitä

Jere Karjalainen #21 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Katkaisi neljän ottelun pisteettömän putkensa perjantaina Vaasassa. Katseet kääntyvät herkästi pienikokoiseen ja nopeaan laitahyökkääjään, kun Tappara kaipaa maaleja.

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

Sai perjantain ottelussa maalitilinsä Sport-paidassa auki. Lauantain revanssiottelussa niukasta tappiosta sisuuntunut hyökkääjä yrittää jatkaa maalintekoa myös Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tuplapelit palvelevat Tapparaa
Tappara on osoittanut Tapolan alaisuudessa kykynsä oppia vastustajien pelityylit hyvinkin nopealla tempolla. Perjantaina Sport pääsi vielä mukaan otteluun, mutta lauantain ottelussa etu on selvästi Tapparan puolella. Tiivis pelitahti samaa vastustajaa vastaan sopii Tapparalle.
3 4
1 2