Kuudennen kerran Tampereen Kirveet kohtaavat Vaasan Kotkat

LIIGA / Ennakko
Onko Veini paljon vartijana Tampereella?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tappara pelasi eilen Kouvolassa paikallista KooKoota vastaan voittaen ottelun ja vahvistaen sarjajohtoaan. Sport sai huilata ja pääsee levänneenä liigakärjen kimppuun.

Tappara johtaa edelleen Liigaa ja kävi kuittaamassa Kouvolasta pisteet parempaan talteen. Nolla-viis, siitä viis sanottiin jo vanhassa sketsissä kun samoin numeroin ottelu päättyi. Sarjajohto on jo seitsemän pistettä kun otteluita on 13 jäljellä. Joukkue toivoo kiivaasti että sairastuvalta tulisi leveyttä kun pudotuspelit alkavat. Jan-Mikael Järvinen on parisen viikkoa poissa. Jere Karjalainen viikkoja. Tapio Sammalkangas ja Valtteri Kemiläinen määrittelemättömän ajan.

Kirvesrinnat pelaavat tulevalla viikolla liigaottelut ilman kolmea avainpelaajaa. Veli-Matti Savinainen, Jukka Peltola ja Henrik Haapala ovat maajoukkueen mukana Ruotsin EHT-kiertueen otteluissa.

Mitä lähemmäksi kevät tulee, sitä valmiimpaa pitää pelitavan olla. Pudotuspeleissä ei voi lähteä puutteellisesti pelaamaan tai noutaja tulee. Myös Tapparalle. Tosin, on hyvin vaikea löytää joukkuetta ennen välieriä, joka voisi Tapparan voittaa paras seitsemästä-sarjassa.

Tamperelaisten ongelma onkin viisikkopelaaminen. Se on ollut sekavaa, joka tosin johtuu siitä että loukkaantumisten takia kokoonpano on elänyt melko paljon. Isossa kuvassa paketti on hyvin kasassa ja sen osoittavat useat voitot tällä kaudella kun on tultu takaa ja ohi. Fyysisyys ja puolustaminen kasvavat isoksi seikaksi pudotuspeleissä. Niissä on Tapparalla vielä petrattavaa. 

Sport jahtaa pudotuspelirekkaa

Vaasalaisten ylpeys on parantanut peliään tämän vuoden puolella kuin se kuuluisa sika juoksuaan. Kuukausi sitten Sportiin tullut Tomas Kubalik on saalistanut vain neljä syöttöpistettä 12 ottelussa ja jäänyt hieman varjoon. Sensijaan loppuvuodesta tullut Aleksi Ainali on hiljalleen nostanut tasoaan saatuaan pelirytmistä kiinni. Miehistä voi olla vielä iloa keväämmällä.

Sport on sijalla kymmenen sarjataulukossa ja runkosarjan lopusta tullee kova kamppailu. Viiden pisteen sisällä on neljä joukkuetta ja takaa voi vielä hiipiä muitakin ohi jos oma peli ei ala valua uomiinsa. Tällä hetkellä Sportin peli on ihan ok, jos se pysyy samanlaisena edelleen. Ja kaikkia joukkueita vastaan.

Silti valmentaja Tomek Valtosella riittää tekemistä joukkueen kanssa. Täysin valmista se peli ei ole. Laitakamppailuissa tulee joskus kotkapaidoille tappio ja kevättä kohti mentäessä niiden merkitys kasvaa huomattavasti. Samoin kuin aloitusten, joiden voitolla pystytään parhaimmissa tapauksissa ratkomaan otteluita.

Seuraa Heitä

Jukka Peltola #81 |

Laitahyökkääjä

Pian voidaan länsi-Tampereen miehen harteille sovittelemaan lekenraasisen Janne Ojasen manttelia. Ei petä ja hoitaa tonttinsa aina kunnolla.

Markus Nordlund #40 | Krefeld

Puolustaja

"Masto" pelannut viime aikoina hyvin, varsinkin omassa päässä vakuuttavaa peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sport haastaa, mutta ei vain riitä
Sportilla on oiva iskun paikka lepoedun turvin, kun joukkue taistelee lauantaina pisteistä Tapparaa vastaan. Tapparalla on alla vakuuttava voitto, joka luo hyvän tunnelman myös tähän peliin. Viime aikoina ailahdellen kotihallissaan esiintyneet kirvesrinnat ovat haavoittuvaisia ottelun lopulla, mutta pisteet jäävät Hakametsään.
3 4
1 2