Järvinen ja Hrachovina olivat jo viime kaudella joukkueidensa luottomiehiä.

Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com

Kumisadetta luvassa Tampereella − kestävätkö Liigan urakkamiehet?

Tappara saa kotihallissaan vastaansa Sportin, jonka otteet ovat viime aikoina ailahdelleet melkoisesti. Tampereella käytävä ottelu on ensimmäinen kahdesta ottelusta, jotka joukkueet pelaavat viikon sisällä.

Tappara lähtee illan otteluun Liigan sarjataulukon kuudennelta tilalta. Sport puolestaan majailee niukasti pudotuspeliviivan alapuolella sijalla 11. Sport pelasi viimeksi sunnuntaina kotiottelun JYPiä vastaan, jossa se taisteli kaksi erää tasaväkisesti yhden Liigan kovimmista joukkueista kanssa, mutta joutui taipumaan päätöserässä.

Tapparallakin on allaan tappio, kun se hävisi lauantaina KooKoolle vieraissa. Voittomaalikilpailuun venyneessä ottelussa Tapparan otteet heittelivät äärilaidasta toiseen. 

Joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella. Niin ikään Hakametsässä pelatussa ottelussa kirvesrinnat olivat jatkoajalle venyneessä ottelussa parempia maalein 5−4. Ottelun jokaiseilla maalilla oli eri viimeistelijä. Jukka Peltola ratkaisi ottelun tuolloin.

Tapparan miehistössä on valtava jakauma onnistujien ja epäonnistujien kesken. Kärkihyökkääjät Kristian Kuusela ja kapteeni Peltola ovat joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisijoilla. Myös vahvasta puolustuksestaan tunnetun joukkueen peräpään eliittimiehet Mikko Lehtosen johdolla ovat kunnostautuneet pisterintamalla.

Sportilla pisteet ovat jakautuneet pelaajien kesken epätasaisemmin kuin tamperelaisvastuksella. Michael Parks on kasannut kuusi pistettä Tapparan kultakypärä Peltolaa enemmän tehoja. Vaasalaisten riveissä on myös puolustuksen tulivoimaa Joni Tuulolan muodossa.

Ampu tulee! − molemmat joukkueet laukovat terhakkaasti

Sportin alivoima on ollut tällä kaudella tuskaista, ja joukkue löytyykin kyseisen tilaston viimeiseltä sijalta. Sportin alivoimaprosentti on valahtanut peräti alle 70:n. 

Vaasalaisten onneksi Tapparan ylivoimakaan ei ole ollut totutun vaarallista viime aikoina. Joukkue hakee ymmärrettävästi ratkaisuja siniviivan kautta, josta löytyvät isoimmat pyssyt, mutta kirvesrinnat tarvitsevat erikoistilanteisiinsa lisää oveluutta.

Ottelussa voidaan odottaa tulevan paljon laukauksia puoleen ja toiseen, sillä molemmat joukkueet ovat laukoneet tasaviisikoin enemmän kiekkoja kohti vastustajan maalia kuin vastaanottaneet niitä. Joukkueet ovat lauottujen kutien tilastossa sijoilla kolme ja neljä. Vastaanotettujenkin vetojen listalla molemmat ovat kuuden isoimman lukeman joukossa.

Molempien joukkueiden maalivahdit Dominik Hrachovina ja Mika Järvinen ovat pelanneet todella paljon. Sportin Rasmus Rinne on esiintynyt vain kahdessa pelissä, Tapparan Christian Heljanko odottaa yhä debyyttiään tamperelaisjoukkueessa.

Tulosvetovihje

Tappara niukasti parempi
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
2 3
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Niko Ojamäki #20 | Tappara

Laitahyökkääjä

Todella kuivan alkukauden pelannut porilaishyökkääjä on saanut koneensa ainakin ykkösvaihteella käyntiin. Jatkuuko pistetehtailu Sportia vastaan?

Niklas Nevalainen #57 | Sport

Puolustaja

Pienikokoinen puolustaja on ollut tällä kaudella todellinen syöttönikkari tehoillaan 0+6. Syöttöpisteistä kaksi syntyi joukkueen edellisessä ottelussa sunnuntaina JYPiä vastaan.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KalPan kuiva kausi jatkuu
2 3
0 1
SaiPa pistää JYPin suorittamaan
3 4
1 2
Kouvolassa tasainen taisto
3 4
2 3
Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia
5 6 7
1 2
Tappara niukasti parempi
2 3
1 2
TPS edellä joka osa-alueella
4 5
1 2

Edelliset ottelut

Tappara

Sport

17.02
KalPa - Sport
5 - 1
06.02
Kärpät - Sport
4 - 2