Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Tappara tarvitsee kaikki aseet Frans Tuohimaan ohittamiseen.

Jarno Hietanen

Piristynyt Tappara haastamaan Tuohimaan torjuntavirettä

Tappara haki viime viikon kolmesta ottelustaan kahdeksan sarjapistettä ja teki yhteensä 14 maalia. Hakametsään saapuva SaiPa puolestaan on seitsemän ottelun voittoputkessa ja maalivahti Frans Tuohimaa huippuvireessä.

Tapparalla on alla voitokas viikko, vaikka viikko alkoikin nihkeästi. Tiistain ottelussa joukkue onnistui vahvasta hallinnasta huolimatta ohittamaan Sport-maalivahti Mika Järvisen vasta jatkoajalla.

Perjantaina kuitenkin kaatui paikallisvastustaja Ilves peräti numeroin 8−1 ja lauantaina Sport vieraissa 5−2. Vaasassa Tappara aloitti pelin tahmeasti, kun kotijoukkue siirtyi nopeasti kahden maalin johtoon. Hallitsevan mestarin itseluottamus oli kuitenkin kohdallaan, ja kirvesrinnat nousivat lopulta selvään voittoon.

Ennen viime viikon otteluita Tappara oli tehnyt keskimäärin 2,2 maalia ottelua kohden. Viime viikon saldo oli kuitenkin keskimäärin 4,67 maalia ottelua kohden.

Tapparan tehomies oli loukkaantumisesta toipunut keskushyökkääjä Jan-Mikael Järvinen, joka pääsi pisteille viikon jokaisessa ottelussa ja keräsi tehot 3+3 − kirsikkana kakun päälle hattutemppu Ilvestä vastaan.

Hakametsään saapuu kovakuntoinen vastustaja

SaiPa on seitsemän pelin voittoputkessa ja viiden pelin otannalla Liigan kuntopuntarin kärjessä, vaikka ei ole kyseisellä ajanjaksolla onnistunut tekemään yhtään ylivoimamaalia. Viime viikolla SaiPa kaatoi kärkijoukkueet Kärpät ja JYPin.

Lappeenrantalaisten voittojen takuumies on ollut Frans Tuohimaa. 26-vuotiaalle torjujalle on kertynyt ottelumäärään suhteutettuna eniten torjuntoja. Silti Tuohimaa on hyvissä asetelmissa kaikissa maalivahtitilastoissa.

Maalivahtipelin lisäksi myös SaiPan viisikkopuolustus on toiminut tiiviisti. Kärppiä vastaan SaiPa oli myös hallitsevampi osapuoli ja pystyi aktiivisella karvauksellaan häiritsemään vastustajan pelaamista sekä luomaan enemmän maalipaikkoja kuin aiemmissa peleissään.

SaiPan ykköshyökkääjä on ollut amerikkalaisvahvistus David Goodwin, joka on joukkueensa paras pistemies ja maalintekijä. Kolmen viime pelin saldo on 2+1. Ketjukaveri Elmeri Kaksonen on pistänyt vielä pykälän verran paremmaksi. Tapparassakin useamman kauden pelannut hyökkääjä on kolmessa viime pelissään kerännyt tehot 1+3.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Tapparaa kurittanut Ahti Oksanen on vielä pelikiellossa saatuaan kolmen ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ylivoimamaalin SaiPa on viimeksi tehnyt lähes kolme viikkoa sitten, mutta alivoimapelaaminen on aktiivista ja uhrautuvaa. Viime viikon molemmat alivoimalla päästetyt maalit syntyivät Kalle Maalahden jäähyn aikana.

SaiPa on myös ollut erityisen vahva otteluiden loppuhetkellä. Joukkue ei ole kertaakaan menettänyt johtoaan viimeisen viiden minuutin aikana. Sen sijaan tasoihin tai jopa voittoon SaiPa on noussut parikin kertaa vastaavassa tilanteessa.

Juttua muokattu 24.10.2017 klo 8.35: Korjattu SaiPan voittoputki seitsemän ottelun mittaiseksi.

Tulosvetovihje

Tappara marssii kohti kärkeä
Viimeisimmillä kierroksilla pirteämpiä otteita esittäneet tamperelaiset saavat vastaansa kuntopuntarin kärjessä roikkuvan SaiPan. SaiPan peli on ollut hyvin yksinkertaista, eikä pelillinen anti tule riittämään hallitsevan mestarin kyydissä. Itseluottamusta kasvattaneet onnistumiset kasvattavat tamperelaisten voittolukemia.
4 5
1

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Jarno Kärki #7 | Ässät

Laitahyökkääjä

Kovin odotuksin Tapparaan siirtynyt lupaava hyökkääjä on edelleen ilman maalia. Myös peliaika on pienentynyt merkittävästi alkukaudesta. Tapparan pelissä on näkynyt piristystä, piristyykö Kärkikin?

Frans Tuohimaa #35 | SaiPa

Maalivahti

SaiPan tärkein pelaaja tällä hetkellä. Koko kauden otannalla Tapparan viimeistely on ollut materiaaliin suhteutettuna heikkoa, eikä huippuvireinen Tuohimaa helpota kotijoukkueen urakkaa.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Jukurit ei yllätä turkulaisia
0 1
3 4
Kärpät marssii KooKoon yli
5 6
1 2
Raumalla ylityöuhka
2 3
2 3
Pelicans jälleen voittamaton kotonaan
4 5
1 2
Tappara marssii kohti kärkeä
4 5
1