Tappara saa vieraita Lahdesta – Repo kohtaa ensimmäistä kertaa vanhan seuransa

LIIGA / Ennakko
Repo pääsee näyttämään osaamistaan entistä seuraansa vastaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans ja Tappara kohtaavat torstaina toista kertaa kuluvalla kaudella. Suurin mielenkiinto ottelussa kohdistuu lokakuussa Pelicansista Tapparaan siirtyneeseen Sebastian Repoon.

Tapparan ja Pelicansin ensimmäinen kohtaaminen lokakuussa Lahdessa päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Pelicansin voittoon jatkoajalla. Ottelussa puheenaiheeksi nousivat etenkin rajut taklaukset, joiden seurauksena loukkaantumisiltakaan ei vältytty.

Sarjakakkosena kahden pisteen erolla Liigaa johtavaan KalPaan majaileva Tappara lähtee illan otteluun kahden perättäisen vierasvoiton siivittämänä. Keskiviikkona Porissa Tappara kukisti isäntäjoukkue Ässät Sebastian Revon jatkoaikamaalilla ja lauantaina joukkue haki kaksi pistettä Kouvolasta voittolaukauskilpailun jälkeen.

Illan ottelussa katseet kohdistuvatkin juuri keskiviikon ottelun ratkaisseeseen Repoon, sillä lupaava hyökkääjä kohtaa ottelussa ensimmäistä kertaa entisen seuransa.

Oivaksi vahvistukseksi osoittautuneella Revolla on ottelussa mahdollisuus näpäyttää vanhaa seuraansa, jossa vähäiselle peliajalle jääneen pelaajan potentiaalia ei riittävässä määrin arvostettu.

Revon lisäksi ottelussa on syytä seurata viime otteluissa yllättävänkin virhealttiisti esiintynyttä kotijoukkueen puolustusosastoa. Etenkin Otso Rantakarilta ja Jere Rouhiaiselta on lupa odottaa tasonnostoa.

Puolustajapula Pelicansin ryöstöretken esteenä?

Vierasjoukkue Pelicans lähtee otteluun niin ikään voitto allaan, kun viime lauantaina Lahdessa pelatussa ottelussa joukkue kaatoi Helsingin IFK:n voittomaalikilpailun jälkeen.

Tasaisen ottelun hahmoja olivat etenkin tehokas Justin Hodgman ja Iikka Kangasniemi, joka oli heti paluuottelussaan joukkueensa johtavia pelaajia.

Pelicansin suurimmat haasteet ovat tällä hetkellä joukkueen puolustus- ja ylivoimapelissä. Vaikean loukkaantumistilanteen vuoksi joukkueen puolustuspäässä on viime otteluissa nähty hyökkääjät Henri Heino ja Marko Pöyhönen.

Puolustajapula heijastuu tällä hetkellä myös Pelicansin ylivoimapelaamiseen. Viivasta ei tahdo löytyä todellista laukaisupelotetta, kun Juha Leimu on loukkaantuneena sivussa.

Illan ottelussa ratkaisevaan rooliin nouseekin se, kestääkö vierailijoiden siipirikkoinen puolustus Tapparan tehokkaan hyökkäyksen ristitulessa.

Seuraa Heitä

Sebastian Repo #92 | Lukko

Laitahyökkääjä

Repo pelaa ottelussa ensimmäistä kertaa vanhaa seuraansa vastaan, joten näyttöhalut ovat varmasti suuret. Nouseeko mies ratkaisijaksi keskiviikon tapaan?

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

Kangasniemi palasi viime ottelussa kokoonpanoon ja oli heti joukkueensa johtavia pelaajia. Tappara-puolustuksen on syytä olla tarkkana taitavan hyökkääjän kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tampereella kierroksen maalijuhlat
Tappara on osoittautunut joulun alla pienoisia hyytymisen merkkejä, kun taas Pelicans on jatkanut tasaista pisteiden napsimista sieltä täältä. Kumpikaan joukkue ei viime aikoina ole juhlinut kaikista tiiveimmällä puolustuspelillä, ja maalintekovoimaakin molemmista rivistöistä löytyy. Jälleen yksi ylityöottelu näille joukkueille ei olisi yllätys, mutta Tappara vetää pidemmän korren.
3 4
3 4