Tappara pyrkii parantamaan peliään, Pelicans pistesaldoaan

LIIGA / Ennakko
Tapparan ja Pelicansin välisestä ottelusta odotetaan tasaista.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Pelicans kohtaavat torstaina neljättä kertaa kuluvalla kaudella. Pisteet tulisivat tarpeeseen etenkin suoraa puolivälieräpaikkaa tavoittelevalle vierasjoukkueelle.

Tappara on jo tovin saanut pelata ilman tulospaineita. Pitkään varmalta näyttänyt runkosarjan voitto varmistui viime viikolla, joten viimeisimmissä otteluissaan joukkue on saanut keskittyä pelitavan hiomiseen matkalla kohti kevään tärkeimpiä otteluita.

Pelin kehittämistä on kuitenkin vaikeuttanut joukkueen rikkonainen kokoonpano. Edelliseen otteluunsa tamperelaisjoukkue joutui lähtemään vain 10 hyökkääjän voimin pitkälti loukkaantumisista johtuen.

Sairastupalaisten lisäksi Tapparan kokoonpanorulettiin oman mausteensa ovat tuoneet myös pelaajien lepovuorot, joita päävalmentaja Jussi Tapola on suojateilleen tarjonnut.

Tapparalle voi taas ennustaa pitkää kevättä, joten lepo tulee varmasti tarpeeseen. Jatkuvat kokoonpanomuutokset ja panoksettomat ottelut ovat kuitenkin johtaneet siihen, että Tapparan pelaamisesta on ajoittain ollut paras terä hukassa.

Torstain Pelicans-otteluun kotijoukkue on kuitenkin saamassa kaivattua vahvistusta hyökkäykseensä, kun viime lauantain TPS-ottelun missannut Veli-Matti Savinainen on palaamassa kokoonpanoon.

Loukkaantuneista myös Jere Karjalaisen ja kapteeni Jukka Peltolan odotetaan piakkoin palaavan kaukaloon.

Pelicans janoaa pisteitä

Jos ei Tapparalla ole jäljellä olevissa runkosarjaotteluissa enää panosta, niin vierailija Pelicansilla sitä riittää vielä rutkasti.

Lahtelaiset ovat tiukasti mukana taistelussa viimeisestä suorasta puolivälieräpaikasta, sillä tällä hetkellä kuudetta sijaa hallussaan pitävä Porin Ässät on vain kahden pisteen päässä.

Joukkueen sijoitus voi tosin valahtaa myös pykälää alemmaksi, sillä nousuvireinen Oulun Kärpät kärkkyy pisteen päässä Petri Matikaisen suojateista.

Pelicans sai edelliseen, niin ikään TPS:ää vastaan pelattuun otteluunsa kasattua alkukaudella loistaneen tehoketjun.

Kimi Koiviston, Miska Siikosen ja Iikka Kangasniemen muodostaman kolmikon kasaaminen yhteen tuli taas ajankohtaiseksi, kun Siikonen palasi pitkän loukkaantumisensa jäljiltä takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

Ketju oli saman tien Pelicansin parhaimmistoa ja Siikonen pääsi heti paluuottelussaan kunnostautumaan maalintekijänä. Etenkin tämän trion pelaamista kannattaa myös Tappara-puolustajien seurata torstaina tarkasti.

Seuraa Heitä

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Savinaisen odotaan tekevän paluun Tapparan kokoonpanoon lyhyen poissaolon jälkeen. Värikkäänä persoonana tunnettu maalitykki noussee ratkaisurooliin tälläkin kertaa.

Miska Siikonen #71 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Siikonen pelasi tiistaina ensimmäisen ottelunsa sitten joulukuun alun ja iski heti maalin. Jatkaako mies tehoilua myös Tapparaa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara kaunistelee pistesarakettaan Pelicansin kustannuksella
Vaikka Tapparan peli onkin ollut hieman ailahtelevampaa viime viikkoina kuin aiemmin, jäävät lahtelaiset tässä taistossa kakkoseksi. Pelicans joutuu pelaamaan veitsi kurkulla suoraa runkosarjapaikkaa ajatellen. Paineen alla pelaaminen on usein eduksi, mutta nyt vastassa on rennosti pelaava, runkosarjavoiton varmistanut joukkue. Tapparan laaja neljän ketjun materiaali jyrää Pelicansin ja lopputulos on klassinen.
3 4
1 2