Tappara hakee jo kuudetta perättäistä voittoaan lauantaina Pelicansia vastaan.

Jarno Hietanen

Lauantain kärkikamppailu tarjoillaan Tampereelta - Venyykö Tapparan voittoputki?

Liigan toiseksi paras kotijoukkue Tappara saa illan ottelussa vastaansa Liigan toiseksi parhaan vierasjoukkueen, kun Pelicans tulee vierailulle Hakametsään.

Tappara on alun käynnistymisvaikeuksiensa jälkeen löytänyt jälleen peli-ilonsa. Parhaillaan joukkue liihottaa viiden ottelun voittoputkessa, mikä on nostanut hallitsevan mestarin sarjasijoituksen jo kolmanneksi.

Tappara sai maalihanansa toden teolla avattua viime viikon paikalliskamppailussa Ilvestä vastaan, jossa se tehtaili peräti kahdeksan maalia. Tämän jälkeen Tappara on pelannut kolme ottelua ja heiluttanut maaliverkkoja peräti 14 kertaa.

Päävalmentaja Jukka Rautakorpi totesi hiljattain, että "voittaminen vapauttaa". Juuri vapautuneemmalta Tappara on viime otteluissaan näyttänytkin ja sen myötä kaikki tekeminen on ollut raikkaampaa.

Viimeisimpänä tamperelaisten paremmuuden sai todeta JYP, kun Tappara kävi hakemassa jatkoaikavoiton Jyväskylästä perjantaina pelatussa ottelussa. Vauhdikkaassa ja erikoistilanteiden sävyttämässä kamppailussa riitti tapahtumia, kun joukkueet takoivat maaleja lähes vuorotahtiin.

Lopulta Tapparan suurimmaksi sankariksi nousi jatkoajalla voittomaalin viimeistellyt Sebastian Repo, jolle maali oli jo viikon toinen. Revon ohella myös Jere Karjalainen ja Otso Rantakari onnistuivat sekä perjantaina että tiistaina pelatussa SaiPa-ottelussa.

Joko Pelicans voittaa Tapparan Tampereella?

Illan vierasjoukkue Pelicans pääsee hyökkäämään Tapparan kimppuun levänneenä, sillä joukkue pelasi edellisen ottelunsa tiistaina. Tuolloin lahtelaiset joutuivat nöyrtymään kotihallissaan Ässille, kun pisteet matkasivat Poriin lukemin 1-4.

Tiistain ottelussa Pelicansille tarjottiin useampikin tilaisuus maalintekoon ylivoimalla, mutta tulosta ei tällä kertaa syntynyt. Turhaan jäähyilyyn ei Pelicansia vastaan ole kuitenkaan varaa, sillä joukkue komeilee Liigan ylivoimatilastoissa ensimmäisenä noin 27 prosentin ylivoimatehokkuudellaan.

Kuluvalla kaudella Pelicans on kunnostautunut myös erinomaisena vierasjoukkueena, sillä ainoastaan TPS on kerännyt vierasotteluistaan enemmän pisteitä. Edellisen vierasvoittonsa joukkue haki niin ikään Jyväskylästä viikko sitten.

Tilastojen valossa Tampere ja etenkin Tapparan kotipelit ovat olleet Pelicansille viime vuosina kuitenkin vaikeita, sillä joukkueen edellinen vierasvoitto Tapparasta on jo lähes kolmen vuoden takaa (9.12.2014).

Sen sijaan Lahdessa pelatuissa otteluissa Pelicans on pärjännyt paremmin, eikä viimeisimmästä voitosta ole aikaa kuin kolmisen viikkoa. Tuolloin joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Petri Matikaisen suojatit nitistivät tamperelaisvierailijansa voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 2-1.

Tulosvetovihje

Pelicans vahva vieras
Vaikean alun kauteen saanut Tappara on kiristänyt tahtiaan ja on yhdeksän ottelun pisteputkessa. Kotonaan sillä on kuuden ottelun voittoputki, mutta marginaalit ovat olleet Ilvestä vastaan käytyä ottelua lukuun ottamatta pieniä. Myös Pelicans on pärjännyt tuloksellisesti hyvin varsinkin vieraskentillä, joissa sillä on neljän ottelun pisteputki. Tappara on otteluun ennakkosuosikki, mutta Pelicansilla on eväät horjuttaa hallitsevaa mestaria.
2 3
2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Sebastian Repo #92 | Tappara

Laitahyökkääjä

Repo avasi kuluvan kauden maalitilinsä liigassa tiistain SaiPa-ottelussa. Perjantaina mies ratkaisi ottelun JYPiä vastaan jatkoajalla komealla laukauksella. Ei kahta ilman kolmatta?

Aleksi Rekonen #18 | Pelicans

Keskushyökkääjä

Rekonen on ollut Pelicansin alkukauden tehokkain pelaaja. Teki maalin muun muassa edellisessä Tappara-ottelussa, mutta valahti tiistaina plus-miinus-tilastossa lukemaan -3. Palaako mies takaisin hyvälle tasolleen?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

LukkoIlves
Lukko vahva kotona
3 4
1 2
HPK hallitsee
2 3
1 2
Jumbotaistossa ei juhlita maaleilla
1 2
1 2
KooKooSport
Maalikarkeloille jatkoa
4 5
3 4
Pelicans vahva vieras
2 3
2 3
TPS jyrää laajalla rintamalla
4 5
2 3
HIFK:n takkuilu vieraissa jatkuu
3 4
1 2