Lukko hakee Aleksi Saarelan johdolla nousua Liigan pohjalta

LIIGA / Ennakko
Lukon toistaiseksi ainoa voitto tuli vierasottelusta HPK:ta vastaan.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Heikosti kautensa aloittanut Lukko saapuu Hakametsään haastamaan sarjataulukon kärjessä olevaa Tapparaa. Lukko on menettänyt sairastuvalle kapteeninsa Janne Niskalan, mutta saa kokoonpanoonsa odotetun hyökkääjän Aleksi Saarelan.

Liigakärki Tappara saa Hakametsään vieraakseen yllättäen vasta toiseksi viimeisenä olevan Lukon. Vierasjoukkue lähtee kamppailuun ilman kapteeniaan Janne Niskalaa, joka on leikkauksen vuoksi sivussa tammikuulle asti.

Edelliset ottelut

Tappara on pelannut kaksi edellistä liigaotteluaan Sportia vastaan. Vaasassa Tappara nappasi voiton, mutta Hakametsässä oli Sportin vuoro kerätä pisteet. Kirvesrinnat ovatkin toistaiseksi olleet tehokkaampia vierasotteluissa.

Tiistaina Tappara pelasi CHL-pudotuspeliottelun SaiPaa vastaan. Tappion myötä tamperelaisten tämän kauden CHL-taival päättyi, ja joukkue voi rauhassa keskittyä liigapeleihin.

Lukolla on takana kaksi kotiottelua. Lauantaina raumalaiset hävisivät paikallisvastustaja Ässille, torstaina tuli jatkoaikavoitto KooKoosta. Ainoan kolmen pisteen voittonsa Lukko on napannut vieraissa.

Tapparan tavoin Lukko pelasi viimeksi tiistaina CHL-ottelun SHL:n HV71:tä vastaan. Myös Lukko hävisi ottelunsa ja päätti urakkansa CHL:ssä.

Ratkaisukohdat

Lukko saa kokoonpanoon kaivatun vahvistuksen, kun Aleksi Saarela palasi Carolina Hurricanesin leiriltä Lukon riveihin. Heikosti kautensa aloittaneiden raumalaisten kokoonpanoon tulee Saarelan myötä sekä ratkaisuvoimaa että uskottavuutta.

Kokoonpanon kannalta on mielenkiintoista nähdä, syrjäyttääkö Saarela Peter Tiivolan keskushyökkääjänä vai millaiset ketjukoostumukset rakennetaan. Saarela on pelannut myös laidalla, mutta on lähtökohtaisesti sentteri ja ilman muuta kärkiketjujen pelaaja.

Tapparan tehomies alkukaudella on ollut Henrik Haapala. Pienikokoinen laitahyökkääjä keräsi kahdessa Sport-ottelussa tehot 1+3. Haapala onkin koko Liigan pistepörssissä toisena.

Tapparan toinen tehomies Veli-Matti Savinainen on joutunut jättämään väliin kaksi viimeisintä peliä. Myös Arttu Ilomäki oli sivussa tiistain CHL-ottelusta. Tapparan tehot ovat levänneet vahvasti Haapalan, Teemu Nurmen, Jere Karjalaisen ja Valtteri Kemiläisen harteilla.

Kirvesrinnat kaipaavat onnistumisia erityisesti Jani Lajuselta ja Jan-Mikael Järviseltä.

Tilastopoiminta

Peliaikatilastojen mukaan Tapparan peluutus on tasaisempaa Lukkoon verrattuna. Lukon hyökkääjät Ville Vahalahti ja Aaron Gagnon ovat keränneet hyökkääjistä Liigassa kolmanneksi ja neljänneksi eniten. Puolustajista taas Jesse Virtanen on pelannut viidenneksi eniten.

Tappara-hyökkääjistä kapteeni Jukka Peltola ja ykkössentteri Lajunen ovat pelanneet eniten, mutta pari minuuttia vähemmän ottelua kohti kuin Lukko-kaksikko. Tappara-puolustajista Aleksi Elorinne on pelannut eniten, mutta ei mahdu edes Liigan 20 eniten pelanneen puolustajan joukkoon.

Seuraa Heitä

Jan-Mikael Järvinen #44 | Ässät

Keskushyökkääjä

Taitava keskushyökkääjä liikkuu terävästi ja käsittelee kiekkoa taitavasti, mutta tehot puuttuvat. Erityisesti ylivoimalla pelinrakentajan ratkaisut ovat liian vaikeita. Onnistuessaan Järvinen on kuitenkin huippuvaarallinen kiekollisena.

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Saarela on Lukolle erinomainen ja kaivattu vahvistus. Monipuolinen hyökkääjä on vaarallinen viimeistelijä, mutta myös erinomainen aloittaja ja alivoimapelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara väsyttää Lukon
Lukolla on ollut isoja ongelmia maalinteon kanssa. Kun vielä muistetaan Tapparan suurimmaksi vahvuudeksi laskettava viisikkopuolustaminen, kotivoitto vaikuttaa melko selvältä. Ehkä jopa liian selvältä?
2 3
1 4