Christian Heljanko on ollut Tapparan voittoputken takuumies.

Saana Hakala

Riittääkö varsinainen peliaika Tampereella, kun KooKoo saapuu Tapparan vieraaksi?

Tappara ja KooKoo kohtaavat toisensa kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Toistaiseksi voitot ovat tasan 1-1.

Kotijoukkue Tappara lähtee otteluun kolmen perättäisen voiton siivittämänä. Voitot Pelicansista, Lukosta ja HPK:sta oikaisivat tamperelaisten kurssin takaisin raiteilleen, sillä ennen näitä voittoja Jukka Rautakorven suojatit hävisivät neljästi peräjälkeen.

Tylsäksikin haukutusta pelitavastaan huolimatta hallitseva mestarijoukkue majailee sarjataulukon sijalla kolme. Takkuisan alun jälkeen tamperelaisjoukkue on löytänyt voittamisen reseptin ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla.

Tapparan viime otteluissa kirkkaimpina tähtinä ovat loistaneet etenkin Jere Karjalainen ja Sebastian Repo. Myös slovakkihyökkääjä Tomas Záborský on pikkuhiljaa löytämässä kadoksissa olleen maalijyvänsä, mikä tietää entistä enemmän haasteita kirvesrintojen vastustajille.

Keskiiviikon KooKoo-kamppailussa Tappara joutuu tulemaan toimeen ilman Mikko Lehtosta, Niko Mikkolaa ja kapteeniaan Jukka Peltolaa, jotka ovat maajoukkueen matkassa.

Alakerran poissaoloihin joukkue toivoo kuitenkin saavansa apuja Veli-Matti Vittasmäestä, jonka odotetaan palaavan loukkaantumisen jälkeen kaukaloon.

KooKoolla riittää haasteita

Myös illan vierasjoukkueen Kookoon valmistautumista hankaloittavat poissaolot. Sivussa ovat muun muassa Michael Keränen, Anrei Hakulinen, Eero Savilahti, Robin Jacobsson ja Henrik Forsberg.

Osittain juuri lukuisten poissaolojen takia kouvolalaisten kuntopuntari näyttää viime ottelujen perusteella kovin erilaiselta illan isäntäjoukkueeseen verrattuna, sillä kaksi edellistä otteluaan joukkue hävisi niukasti maalilla "paikallisvastustajilleen" SaiPalle ja Pelicansille. Edelliseen neljään otteluun mahtuu myös voitto Jukureista ja tappio TPS:lle.

Vuoristoratamaiset otteet kuvastavat hyvin Kookoon koko kautta. Pirteän alun jälkeen tappioita on alkanut tulla enenevissä määrin ja otteet ovat heilahdelleet ajoittain rajustikin, mistä kertoo muun muassa suuri heilahteluväli KooKoon otteluiden maalimäärissä.

Mielenkiintoinen tilastofakta on sekin, että KooKoon ohella ainoastaan illan vastustajajoukkue Tapparan ottelut ovat ratkenneet kuluvalla kaudella yhtä monta kertaa vasta varsinaisen peliajan jälkeen (11). Myös keskinäisissä kohtaamisissaan joukkueet ovat noudattaneet samaa kaavaa.

Tulosvetovihje

Tapparan rutiini riittää
Tappara on pelannut ailahtelevasti viime aikoina. Pitkän voittoputken jälkeen joukkue hävisi neljä ottelua peräkkäin, mutta kolmesta viimeisestä ottelusta saldona on kolme voittoa. Sama tahti jatkuu myös KooKoota vastaan.
3 4
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Christian Heljanko #30 | Tappara

Maalivahti

Vastoin monien odotuksia Heljanko on noussut tosissaan haastamaan Dominik Hrachovinan ykkösvahdin paikasta. Vahvojen otteidensa ansiosta Heljanko on pelannut nyt kolme ottelua putkeen, joista Tappara on voittanut jokaisen.

Jake Newton #5 | JYP

Puolustaja

Newton on kovassa iskussa. 31 otteluun on syntynyt vakuuttavat 24 pistettä, mikä kertoo miehen iskukyvystä. Tekee maaleja ja pelaa hyvin maalin edustalla.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFK:n pisteputki jatkuu
2 3
1 2
HPK:n kurimus jatkuu
1 2
3 4
Pelicans laukoo Jukurit kumoon
1 2
5 6
Lappeenrannassa mahdollisuuksia maaleihin
4 5
3 4
Sport yllättää JYPin
3 4
1 2
Tapparan rutiini riittää
3 4
1 2

Tällä kaudella

runkosarja

14.10.2017
KooKoo - Tappara
4 - 3 JA
13.01.2018
KooKoo - Tappara
3 - 4 VL