Levännyt Tappara juhlistaa Pekka Saravon uraa väsyneen KooKoon kustannuksella

LIIGA / Ennakko
KooKoo saapuu Tapparan vieraaksi Pekka Saravon juhlaotteluun.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tappara saa kauden toiseen kotiotteluunsa vieraakseen KooKoon. Ottelun juhlituin sankari on kuitenkin viime kauteen mittavan uransa päättänyt kulttipuolustaja Pekka Saravo.

Tappara-kannattajien ikisuosikki Pekka Saravo pelasi ensimmäisen liigaottelunsa Tapparassa lähes tasan 17 vuotta sitten 14.9.2000. Upea ura huipentui viime keväänä, kun Saravo pääsi juhlimaan Tapparan kanssa toista perättäistä ja yhteensä kolmatta Suomen mestaruuttaan.

Pitkän uransa aikana Saravo tuli tunnetuksi etenkin seurauskollisuudestaan. Ammattilaisuransa aikana puolustaja edusti yhteensä vain kolmea seuraa; Ruotsin vuosiensa (2005-09) aikana Luulajaa ja Linköpingiä, Liigassa vain Tapparaa (yhteensä 646 ottelua).

Uran loppuvuosina kulttipuolustajan suosiota nostattivat myös kaukalon ulkopuoliset asiat, kuten "Saravon Pekka" –rallatus, mutta peruspuolustajien perikuvana pidetty Saravo nautti viimeiseen vihellykseen asti myös Tappara-valmennuksen luottamusta.

Kuluva viikko on Tapparalle yhtä juhlaa, sillä tiistaina joukkue nosti viime kauden mestaruusviirinsä Hakametsän kattoon hienossa seremoniassa ja kaatoi KalPan tiukan taiston jälkeen luvuin 1-0.

Kestääkö kovavireisen KooKoon kunto?

Pekalle töitä –teemalla lauantain juhlaottelua mainostanut Tappara saa tehdä töitä myös kentällä, sillä vierailija KooKoo lukeutuu alkukauden yllättäjäjoukkueisiin.

Neljässä ottelussaan kouvolalaiset eivät ole jääneet vielä kertaakaan pisteittä. Onnistumisten myötä noussut itseluottamus kohosi eilen entisestään, kun KooKoo kaatoi kotihallissaan niin ikään vahvavireisen JYPin jatkoajan jälkeen Toni Kähkösen maalilla.

KooKoon vahvan liigastartin taustalla ovat laajalla rintamalla saadut onnistumiset. Neljän ottelun jälkeen jo peräti neljä joukkueen pelaajaa on yltänyt viiteen tehopisteeseen, kun Kähkönen, Miikka Pitkänen, Anrei Hakulinen ja Patrick Bjorkstrand ovat kunnostautuneet hyökkäyspäässä.

Lauantaina KooKoon tehotykit joutuvat kuitenkin kovimpaan mahdolliseen testiin, kun vastaan asettuu jopa koko liigan parhaimmaksi kehuttu Tappara-puolustus ja tiistaina nollapelin pelannut Dominik Hrachovina.

Lisähaasteita KooKoon pelaamiselle asettaa myös lyhyt palautumisaika. Eilen jatkoajalle venyneen JYP-ottelun päättymisestä on ehtinyt kulua vain noin 20 tuntia, kun kiekko putoaa Tampereella taas jäähän.

Seuraa Heitä

Matti Järvinen #71 | BK Mladá Boleslav

Keskushyökkääjä

Järvinen on toistaiseksi Tapparan ainoa piste per peli -tahdissa oleva pelaaja tehoin 1+2. Keskushyökkääjän laidoilla pelaavat Kristian Kuusela ja Jukka Peltola, joten tulosta sopii odottaakin.

Toni Kähkönen #85 |

Laitahyökkääjä

Kähkönen on yltänyt pisteille KooKoon kaikissa otteluissa. Yksi joukkueensa nimekkäimmistä pelaajista on toistaiseksi vastannut huutoon jopa odotettua paremmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara järjestää maalijuhlat
Tapparan alkukausi on ollut hyökkäyksen osalta tukkoinen. Materiaalista tukkoisuus ei ole johtunut ja ketsuppipullon auetessa taululle voi tulla rumatkin lukemat. Laajuutta riittää useammalla ketjulla myllyttämiseen, jonkun on vain avattava hanat. KooKoo on ollut alkukauden suurimpia yllättäjiä, mutta seinä tulee vastaan hallitsevan mestarin vieraana. Tappara pääsee otteluun myös levänneenä, kun KooKoo joutui perjantaina vääntämään jatkoajalle asti JYPiä vastaan.
5 6
1 2