Nollasta voi vain parantaa − Tappara harjoittelee maalintekoa seuraavaksi KalPaa vastaan

LIIGA / Ennakko
Jere Karjalainen on Tapparan paras maalintekijä, mutta edellinen maali on syntynyt tapaninpäivänä.
Kuva © Jarno Hietanen
Lukkoa vastaan maaleitta jäänyt Tappara hakee ryhtiliikettä KalPaa vastaan. Helppo tehtävä ei ole edessä, sillä KalPa on viime aikoina pelannut tehokkaammin ja paremmalla itseluottamuksella.

Tappara on tämän vuoden puolella pelannut seitsemän peliä, joista on kertynyt vain kolme voittoa. Maaleja hallitseva mestari on pystynyt tekemään vain 12. Kuntopuntarissa Tappara on seitsemän pelin otannalla sijalla 11 − KalPa on samassa tilastossa viidentenä.

Viime viikolla Tappara pelasi vain viikonloppuna peräkkäiset vieraspelit. Hämeenlinnasta tarttui matkaan voitto Aleksi Elorinteen viime sekuntien ratkaisuosumalla, mutta Raumalla maalit jäivät tekemättä ja sarjapisteet Lukolle.

KalPa puolestaan otti viime viikolla kotivoitot TPS:stä ja HIFK:sta, mutta vierasreissu Lappeenrantaan oli heikko sekä tuloksellisesti että pelillisesti. Tämän vuoden puolella KalPa on voittanut kaikki kotiottelunsa, mutta viidestä vieraspelistä on saldona vain viisi sarjapistettä.

KalPa hyökkää ja puolustaa paremmin

Erot joukkueiden välillä näkyvät puolustuspelissä ja itseluottamuksessa. KalPa puolustaa viisikkona keskialueen tiiviisti ja vyöryttää itse hyökkäyksiä laidoilta hyvällä liikkeellä. Myös kuopiolaisten viimeistely on ollut tehokasta, vaikka huippupaikat ovatkin jääneet vähiin.

KalPa ei lannistunut TPS:n viime hetkien tasoituksesta, vaan iski voittomaalin jatkoajalla, HIFK:ta vastaan ratkaisumaali syntyi ylivoimalla. Molemmat voittomaalit teki kanadalaispuolustaja Mathew Maione.

Tapparalla puolestaan oli Lukkoa vastaan ongelmia sekä hyökkäys- että puolustuspelissä. Maalit jäivät tekemättä 25 laukauksesta huolimatta, mutta Lukko hyödynsi Tapparan puolustusvirheet tehokkaasti.

Joukkueen paras maalintekijä Jere Karjalainen teki joulukuun yhdeksässä ottelussa seitsemän maalia, mutta tällä hetkellä maalitykki rämpii yhdeksän ottelun maalittomassa ja pisteettömässä putkessa.

Pieneen rooliin Tapparassa jäänyt Curtis Hamilton vapautettiin entiseen seuraansa SaiPaan. Tamperelaisten kokoonpanoon kanadalaisen lähdöllä ei merkittävää vaikutusta ole, mutta henkisellä puolella muutos voi rohkaista alisuorittajia parempiin suorituksiin.

Seuraa Heitä

Sebastian Repo #92 | Lukko

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä on ollut viime peleissä vahva. KooKoota vastaan syntyi ratkaiseva osuma voittomaalikilpailussa, myös HPK-ottelussa Repo onnistui viimeistelyssä. Lukkoa vastaankin Repo oli joukkueensa ahkerimpia laukojia.

Mikko Nuutinen #40 |

Laitahyökkääjä

Nuutinen teki HIFK:ta vastaan alivoimamaalin ja syötti voittomaalin. Pienikokoinen hyökkääjä pelasi muutenkin vahvan pelin ja valittiin ottelun ykköstähdeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara saa helpottavan voiton
Tappara on vahvistanut hyökkääjäkalustoaan jatkuvasti, mutta tämä ei ole johtanut maali-iloitteluun. Hyökkääjähankinnat ovatkin tuntuneet murentavan pelaajien itseluottamusta. Nyt Curtis Hamilton on poistunut, mikä helpottaa laiturien asemaa. Vapautuminen näkyykin tulostaululla riittävän hyvin, vaikka KalPa tarjoaakin lennokkaan ja tiiviin vastuksen.
3 4
2