Liigan parhaat vastakkain Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Tapparan pelaavalla maalivahdilla riittänee töitä lauataina.
Kuva © Jarno Hietanen
Hakametsässä on tarjolla kuumaa lauantai-illan huumaa, kun Tappara ja KalPa taistelevat Liigan kärkipaikasta. Tapparalla on ottelussa revanssin paikka, sillä KalPa vei joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Kuopiossa viime kuussa.

Tappara lähtee illan otteluun kolmen perättäisen voiton siivittämänä. Viimeisimpänä joukkue kukisti Hakametsässä Pelicansin luvuin 4-1.

Torstain ottelu loukkaantumishuolista kärsivää Pelicansia vastaan eteni alusta loppuun kotijoukkueen hallinnassa, kun joukkue siirtyi kahden maalin karkumatkalle jo avauserässä.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jussi Tapolaa lämmittikin erityisesti Tapparan hyvä alku, sillä moisia ei ole kuluvalla kaudella liialti nähty.

Illan ottelussa KalPaa vastaan Tappara tarvitsee paljon muutakin kuin hyvän alun. Joukkueen puolustuspelaaminen on kuluvalla viikolla parantunut, mutta sen on tiivistyttävä entisestään kun vastassa on yksi Liigan tämän hetken parhaista joukkueista.

Tapparan hyökkäyspeli sen sijaan on tällä hetkellä jopa suoranaista ilotulitusta. Pistepörssin kärkikaksikolla Veli-Matti SavinainenHenrik Haapala on kauden alusta asti ollut sellainen lentokeli, että henkilökohtaiset piste-ennätykset ovat pian paperia.

Onko KalPa sisuuntunut torstain shokkitappiosta?

Illan vierasjoukkue KalPa on pelannut taianomaisen syyskauden, minkä ansiosta joukkue taistelee ansaitusti paikasta koko Liigan kärjessä.

Viime viikkoina KalPalla on ollut havaittavissa samanlaista trendiä kuin illan kotijoukkue Tapparalla, eli varsinkin otteluiden alut ovat jättäneet parantamisen varaa. Joukkue on kuitenkin osoittanut vahvuutensa kääntämällä otteluita voitokseen varsinkin päätöserissä.

Torstaina joukkue sai kuitenkin kotonaan todellisen kylmän suihkun, kun Tapparan paikallisvastustaja Ilves kävi nappaamassa täydet kolme pistettä Niiralan montusta.

Ilveksen toimesta tylysti nollille jätetty KalPa tuleekin varmasti kovalla energialla sarjakärjen kimppuun, mikä tietää Tapparalle hikistä iltapuhdetta.

Yksittäisistä pelaajista tulee KalPan osalta mainita etenkin niin kutsutuista alemmista ketjuista parrasvaloihin nousseet Matias Myttynen ja Mikko Nuutinen.

Myös maalivahtiosasto joukkueella on Tapparan tapaan vahva. Niko Hovinen ja Denis Godla ovat paikanneet hyvin jouluun asti sivussa olevaa Eero Kilpeläistä.

Seuraa Heitä

Arttu Ilomäki #75 | KooKoo

Keskushyökkääjä

Ilomäki katkaisi torstaina pitkän maalittoman kautensa ja oli muutenkin vahvalla pelipäällä. Jatkuuko vire myös lauantaina ex-seura KalPaa vastaan?

Matias Myttynen #65 |

Keskushyökkääjä

Myttynen on pelannut kuopiolaisten riveissä varsin kelvollisen syyskauden ja saanut uutta nostetta uralleen. Karttuuko pistesaldo lauantain kärkiottelussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vähämaalinen taisto edessä
Sarjan kärkikamppailussa kumpikaan ei halua ottaa turhia riskejä, vaan ottelu ratkaistaan keskialueen shakkiottelussa. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa maalivahdeille kirjattiin yhteensä vain 34 torjuntaa. Tappara on horjahdellut viime otteluissaan, vaikka onkin pystynyt lopulta voittamaan. KalPa puolestaan kärsi yllätystappion Ilvekselle kotikentällään, joten näyttämisen halua on.
1 2
1 2