Kultaa kaulassa ja pronssia hampaankolossa

LIIGA / Ennakko
Olisiko tiistaina Sami Aittokallion ja Teemu Lassilan vuoro vahtia maaleja?
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Kärpät kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella tiistaina Tampereella. Joukkueet kohtasivat viimeksi keväällä välierissä, kun Tappara jatkoi 4-3-voittojaon turvin kultaotteluun ja tiputti Kärpät pronssiotteluun.

Lähtökohdat tiistai-illan otteluun ovat yllättävän mielenkiintoiset. Molempien joukkueiden nuoret lupaukset lähtivät viime kauden päätteeksi maailmalle kokeilemaan siipiään, eikä Hakametsä näin ollen täyty enää kykyjenetsijöistä. Pelillisesti edellä mainittu seikka on hyvä asia, sillä ylimääräiset paineet ovat joukkueilta pois.

Edelliset ottelut

Tapparan kauden avaus on ollut parempi kuin Kärppien, joka vasta hiljattain on alkanut saamaan palettiaan kokoon ja peliään kulkemaan.

Tappara kuitenkin hävisi ensimmäisen pelinsä lauantaina JYPille Jyväskylässä. Kotijoukkue oli kirvesrintoja parempi lukemin 2-0, eivätkä edes kymmenet laukaukset tuottaneet haluttua tulosta vieraille.

Kärpät sen sijaan otti ensimmäisen voittonsa samaisena päivänä Ässiä vastaan Oulussa. Jussi Rynnäs piti maalinsa puhtaana ja kotijoukkue voitti lukemin 4-0.

Ratkaisukohdat

KalPalle sarjataulukon piikkipaikan menettänyt Tappara haluaa ykköspaikkansa takaisin. Kärpät tarvitsee lisää pisteitä, että saa kauden kunnolla käyntiin ja joukkueen ylös tämän hetkisiltä sijoituksilta. Tapparan ohi Kärpillä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta kokonaispisteissä mennä, vaikka vierasjoukkue illan ottelun voittaisikin.

Teemu Lassila on saanut odottaa torjuntavuoroaan Tappara-paidassa jo neljän ottelun ajan. Näytönpaikan luulisi aukeavan lähiaikoina, mutta vielä on epävarmaa, nähdäänkö Lassila tiistaina sinioranssilla maalinsuulla.

Kärpät on toistaiseksi peluuttanut molempia vahtejaan. Rynnäs on saanut kolmen ottelun verran näytönpaikkoja, kun taas Sami Aittokallio vain yhden. Aittokallion viime kauden riehuminen Hakametsän käytävillä ei ole vielä unohtunut, joten valmennus voisi antaa yleisölle muuta muistettavaa.

Erikoista

Molempien joukkueiden parhaat pistemiehet löytyvät 1. kentän vasemmasta laidasta. Tapparan 22-vuotias Henrik Haapala aloitti kautensa hyvinkin pirteästi tekemällä Tapparan kauden avausmaalin ja on jatkanut pistetehtailua samalla innolla.

Kärppien 35-vuotias Mika Pyörälä on tehtaillut yhtä paljon tehoja kuin nuori Haapala. Molemmilta löytyy tilastoista kaksi maalia ja neljä syöttöä, mikä oikeuttaa pistepörssissä jaettuun kakkossijaan. Edellä on ainoastaan yhden pisteen enemmän merkkauttanut KooKoon Juha-Pekka Haataja.

Seuraa Heitä

Toni Kähkönen #85 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä toimi kapellimestarina Ässiä vastaan. Kahden maalin vauhtiin päässyt suoraviivainen pelaaja halunnee onnistua Tapparaakin vastaan.

Martin Røymark #27 |

Laitahyökkääjä

Pirteästi sinioransseissa aloittanut norjalainen on näyttänyt, ettei aio jäädä varjoihin oleskelemaan. Arvokisakonkari saattaa hyvinkin tuoda itsensä kunnolla näkyviin lähiaikoina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara syö Kärpät šakkilaudalta
Kärppien alkukausi on ollut haastava, vaikka lauantaina tulikin ensimmäinen voitto. Tappara puolestaan on ollut äärimmäisen valmis alkukaudella, vaikka edellisessä ottelussa tulikin tappio JYPille. Tappara nappaa täyden pistepotin Jani Lajusen johdolla.
3 4
1 2