Savon sarvipäät suoraan surman suuhun - tamperelainen Tappara toteuttaa tylyn tuskan

LIIGA / Ennakko
Viimeksi juhli Jukurit, nyt ei.
Tappara ja Jukurit kohtaavat toista kertaa tällä kaudella. Viimeksi kuukausi sitten Jukurit voitti maalilla kotonaan. Viime aikaisten tapahtumien perusteella Jukurit ei tällä kertaa voita.

Kotijoukkue sen kun jaksaa porskuttaa liigakärjessä. Vaikka satunnainen tappio tulikin KalPalle puolitoista viikkoa sitten, eivät tamperelaiset sitä jaksaneet kauaa murehtia. Viime viikolta tuli jälleen kerran maalin voitot sekä Sportista että TPS:stä.

Viime pelissä Joona Luoto oli ratkaisuroolissa, kun nimimiehet eivät onnistuneet. Kotipelissä viimeksi ei tunnettu sanaa puolustus, kun maaleja mätettiin peräti yksitoista. Tämä on tietysti katsojien mieleen.

Paluun kirvesnuttuun ovat tehneet puolustajat Valtteri Kemiläinen sekä Tapio Sammalkangas. Tämä lisää kilpailua myös pakistoon. Viime aikoina alakerran ongelma ollut vastustajan hukkaaminen tiukoilla hetkillä, mutta toistaiseksi nähdyillä maalimäärillä siihen on ollut ns. varaa. 

Tapparan peli-ilme on hyvä, ja joukkue vain jaksaa ottaa voittoja. Pitemmälle tulevaisuuteen katsottuna Tapparalla ei liene isoja ongelmia näköpiirissä. Tuuraajiakin löytyy, mikäli loukkaantumisia tai sairastumisia tulisi roppakaupalla.

Jukurit taistelee

Komean 7-1-voiton jälkeen vieraissa Raumalla, putosi Jukurit kolmen ottelun tappioputkeen viime viikon otteluissa. Se hävisi kotonaan KooKoolle ja HIFK:lle sekä kävi antamassa pisteet Lappeenrannassa SaiPalle. Viimeisin peli oli kuitenkin kokonaisuutena pelillisesti jo askel parempaan suuntaan, vaikkakin tehottomuus vaivasi joukkuetta.

Tilastot eivät lupaa hyvää Jukureille. Vastassa on ylivoimaisesti Liigan paras ylivoima, yli 30 prosentin tehokkuudella. Kun oma alivoima on Liigan häntäpäätä, täysi iltapuhde on sarvipäillä edessä. Vielä kun Tappara ottaa selkeästi vähiten jäähyjä Liigassa, vaikka oma ylivoima onkin mallikasta, usein sitä ei tilastojen valossa päästä kokeilemaan. 

Joukkue pelaa erinomaisesti joukkueena, mutta muutamassa pelissä on nähty viitteitä,  kun työnteosta on lipsuttu. Hyvä joukkuepelaaminen on kaiken A ja O, pitkässä juoksussa tästä voi tulla tasapaksua.

Pitää silti nostaa hattua Risto Dufvan suojateille, että loppuun asti joukkue pelaa. Ihan viimeisen puserruksen puute on vaivannut ja mikkeliläiset ovat tehneet huonoja ratkaisuja. Turo Asplundin johtama ykkösketju on joukkueen paras ja kantaa mikkeliläisiä illasta toiseen.

Yhdysvaltalaishyökkääjä Zach Budish on osoittautunut hyväksi vahvistukseksi. Koeajan kautta 1+1-vuotisen sopimuksen saanut pelaaja on joukkueen sisäisessä pörssissä toisena.

Seuraa Heitä

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Kantanut joukkuetta viime peleissä, ja saanut tehojakin tehtyä. Ykkösketjun pelaajan pitääkin niin tehdä, mutta kauanko jaksaa?

Sebastian Repo #92 | Lukko

Laitahyökkääjä

Tapparaan tulon jälkeen iski maaleja, mutta sen jälkeen ollut hiljaisempaa. Olisiko aika herätä?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukureiden tappioputki saa jatkoa Tampereella
Tapparan huikea vire ei enteile yhdellekään vastustajalle helppoa iltapuhdetta. Tapparan kokoonpanosta on noussut uusia nimiä ratkaisemaan otteluita. Kun vastaan vielä asettuu kolmen ottelun tappioputkeen ajautunut Jukurit, on kotivoitto melko selvä asia. Tamperelaisille tyypillinen yhden tai korkeintaan kahden maalin voitto toteutuu jälleen suurella todennäköisyydellä.
3 4
2 3