Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Kapteeni Jukka Peltola johtaa joukkonsa HPK:n kimppuun.

Saana Hakala

Hirmuvireinen Tappara saa vastaansa vahvistuneen HPK:n

Hakametsän lauantai-iltaan saapuu vieraita Hämeenlinnasta, kun nousukuntoinen HPK haastaa kuntopuntarin kärkijoukkueen. Ottelu on Tapparan ensimmäinen Liigan kotiottelu kolmeen viikkoon, ja kyseessä on myös joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tämän kauden Liigassa.

Molemmat joukkueet huilasivat pitkän kaavan mukaan, kun ne palasivat maajoukkuetauolta vasta eilen perjantaina. Tappara pelasi vierasottelun kotihallissaan, missä se kaatoi Ilveksen vakuuttavalla perussuorituksella. HPK puolestaan voitti Hämeenlinnassa TPS:n Robert Leinon jatkoaikamaalilla.

Ilves voiton jälkeen Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorvelta kysyttiin joukkueen valmistautumisesta otteluun HPK:ta vastaan. Rautakorpi vastasi, että tekee joukkueen muiden valmentajien kanssa tehdään yöhön asti hommia ja katsoo, mitä keksii.

Tappara on viime aikoina ollut vastustajien kannalta pelottavan kovassa kunnossa. Kirvesrinnat seilaavat yhdeksän ottelun voittoputkessa, ja edellinen tappio Liigassa on yli kuukauden takaa. Toki on muistettava, että Tappara putosi JYPille CHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, joten täysin virheetön ei Tapparankaan saldo ole.

HPK:n alkukausi on ollut varsin kaksijakoinen. Pahimmillaan pelitavan opetteleminen johti kuuden ottelun tappioputkeen, mutta viime aikoina peli-ilme on ollut pirteämpi ja pisteitä on ropissut kohtalaiseen tahtiin.

HPK on voittanut putkeen neljä ottelua, joista kolme viimeisintä jatkoajalla. Sijoitus sarjataulukossa on kuitenkin vielä pudotuspeliviivan alapuolella.

HPK on ollut aktiivinen pelaajahankinnoissaan, kun maalinteko-ongelmista kärsinyt joukkue on lisännyt vahvuuteensa Jeremy Morinin ja Ville Viitaluoman. Tapparalla liikenne on ollut toiseen suuntaan, kun kirvesrinnoissa flopannut Jarno Kärki siirtyi takaisin Ässiin. 

Erikoistilannepelaaminen on ollut molemmilla joukkueilla hyvällä tasolla. Sekä yli- että alivoimataulukoista Tappara ja HPK löytyvät kärjen tuntumasta. Huomionarvoista on se, että HPK on tehoillut vierasotteluissa käsittämättömällä ylivoimaprosentilla 37,50.

HPK:n loukkaantumislista lyheni mukavasti maajoukkuetauon aikana, kun Oula Palve, Mathias Porseland ja Petteri Nikkilä palasivat kaukaloihin. Puolustaja Jesper Lindgrenin pelikunnosta ei ole tietoa.

Hämeenlinnalaisilta sivussa ovat edelleen Severi Sillanpää sekä ruotsalaishyökkääjä Viktor Backman, jonka alkukausi on ollut kovin rikkonainen. Janne Lahti kärsii vielä pelikieltoaan tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Tapparalla ei ole ilmoitettuja loukkaantumisia.

Vaikka molemmilla joukkueilla on peli alla edelliseltä illalta, ei kahden viikon tauon jälkeen jalan pitäisi liikaa painaa. Tilauksessa onkin hyvävauhtinen ja viihdyttävä lauantai-ilta Hakametsän kiekkopyhätössä.

Tulosvetovihje

Tapparan pisteputki jatkuu
Tappara on jäänyt viimeksi ilman pisteitä syyskuun lopulla, sen jälkeiset kolmetoista ottelua ovat tuottaneet 32 pistettä. Samalla kirvesrinnat ovat kivunneet sarjataulukossa toiseksi. Myös HPK on ollut vahvassa vireessä viime ottelut, joista neljä edellistä on päättynyt voittoon. Vieraissa hämeenlinnalaisilla on ollut takkuisempaa. Kymmenestä pelistä vain kahdesta palkintona on ollut täysi pistepotti, eikä sellaista ole luvassa lauantainakaan.
3 4
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Jeremy Morin # | SC Bern

Vasen laitahyökkääjä

Amerikkalainen saapui HPK:n vahvuuteen ennen maaottelutaukoa. Alku on ollut lupaava, kun kolmeen peliin Morin on tehoillut pisteet 1+3=4. Millaiseksi meno yltyy kun Morin pääsee kunnolla kiinni liigakiekon saloihin?

Kristian Kuusela #71 | Tappara

Laitahyökkääjä

Kaappasi edellisessä ottelussa kultakypärän Jukka Peltolalta. On paukuttanut pisteitä tasaiseen tahtiin läpi kauden. Jatkuuko tehoilu lauantaina HPK:ta vastaan?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFK jyrää kotonaan
4 5
1 2
Ässien tappioputki poikki
0 1
3 4
KooKoolla vaikeuksia kotihallissa
1 2
2 3
LukkoTPS
Hyvä isäntä, vahva vieras
2 3
2 3
Tapparan pisteputki jatkuu
3 4
1 2
KalPan pisteputki jatkuu
2 3
1 2
Isännät määräävät tahdin
5 6
1 2

Edelliset ottelut

Tappara

HPK

03.03
Lukko - HPK
2 - 3
02.03
HPK - Sport
3 - 1
27.02
HPK - KalPa
1 - 2 JA