Tappara jahtaa sarjan kakkospaikkaa - vieraaksi saapuu nousua tekevä HIFK

LIIGA / Ennakko
Tapparan juhlat vaativat tänään rohkeata kiekotonta pelaamista.
Kuva © Saana Hakala
Tampereen Hakametsässä on luvassa vähämaalinen kiekkoilta, josta voittajana poistuu paremmin karvaava ja rohkeampi joukkue.

Tappara pelasi tiistaina erinomaisen ottelun kotiluolassaan kaataessaan KalPan 4−1. Kotijoukkue loi maalipaikkoja heti alkuvihellyksestä lähtien ja ratkaisi ottelun jo ensimmäisen kolmen minuutin aikana kahdella pikamaalilla. Tamperelaisten otteet ovat kuitenkin ailahdelleet pitkin kautta, ja päävalmentaja Jukka Rautakorpi nostikin asian pöydälle voitollisen ottelun jälkeen.

Viime aikoina HIFK on onnistunut tuloksellisesti hyviin suorituksiin. Viimeisistä kymmenestä ottelustaan joukkue on haalinut 19 pistettä. Vieraspelit ovat kuitenkin olleet punapaidoille hankalia. Sen osoittaa viimeisestä kuudesta vierasottelusta kasaan saadut kuusi pistettä, eivätkä näissä otteluissa vastustajatkaan ole olleet sarjan välitöntä kärkikastia.

Keskinäiset kohtaamiset näiden kahden seuran välillä ovat olleet tasaisia ja vähämaalisia, eikä muutosta tähän ole odotettavissa perjantainakaan. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti, joista molemmilla on yksi voitto. Viimeisin ottelu marraskuun lopulla päättyi HIFK:n 2−1-jatkoaikavoittoon. Myös tätä edeltävässä kohtaamisessa joukkueet jäivät kolmeen maaliin Tapparan voittaessa 2−1.

Loukkaantuneiden lista näyttää vierailijoiden osalta isäntiä huonommalta, kun HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa puolustajat Teemu Eronen, Ryan O'Connor ja Miro Heiskanen sekä Joe Finley. Hyökkääjistä sivussa ovat Henri TamminenPatrik Carlsson ja Joonas Rask. Lisäksi Ville Varakas on pelikiellossa päähän kohdistuneesta taklauksestaan ottelussa Kärppiä vastaan.

Tapparan sairastuvalla on tällä hetkellä ainoastaan hyökkääjä Juhani Jasu.

Karvauspeli molempien aseena

Tappara pyrkii toisinaan nopeaan pystysuunnan pelaamiseen. Välillä hyökkäyksiin taas haetaan maltillisempia viivelähtöjä. Yksi Tapparan aseista on ollut karvauspaineistus. Tällainen vastustajan pelitapa on tuottanut HIFK:lle vaikeuksia kuluvalla kaudella. Se on näkynyt puolustajien kiireenä ja sitä myöten syntyvillä harhasyötöillä.

HIFK:n peliä on leimannut viime aikoina myös ongelmat oman puolustusalueen merkkauspelaamisen kanssa. Tällainen ei saa toistua perjantaina, mikäli helsinkiläiset aikovat pitää Tapparan nopeat hyökkäykset kurissa.

Mikäli sinioranssit eivät paineista HIFK:n pelaajia tänään korkealta, vaan tyytyvät keskialueen ohjauspeliin, osaavat helsinkiläiset murtaa vastustajansa peliä.

Jos osaa Tappara tehdä vastustajallensa vaikean illan karvauspelaamisellaan, taitaa sen tämäniltainen vastustajakin. HIFK:n oma karvauspelaaminen on ollut toimivaa. Päästessään paineistamaan tasapainoisesti, punapaitainen joukkue on saanut aikaan monia kiekonriistoja.

Toisena vahvuutena HIFK:lla on pitkät hyökkäysalueen pyöritykset. Mikäli he onnistuvat tänään luomaan pitkiä paineistuksia hyökkäysalueella, pystyvät he väsyttämään Tapparan puolustuksen ja hankkimaan joukkueelleen ylivoimia.

Muokattu kello 9.52: Korjattu loukkaantumistilannetta HIFK:n osalta

Seuraa Heitä

Erik Thorell #86 | EV Zug

Laitahyökkääjä

Kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa, jonka aikana saalistanut kahdeksan tehopistettä. Pelaa joka ilta laadukkaalla tasolla sekä rakentaa paikkoja niin seurakavereilleen kuin itselleenkin.

Otto Rauhala #42 | Tappara

Keskushyökkääjä

Energinen kolmoskentän keskushyökkääjä, joka taistelee jokaisesta kiekosta. Oli viime ottelussa KalPaa vastaan hyvässä vireessä ja se palkittiin maalilla. Enemmänkin olisi ollut tarjolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara on terästä kotonaan
Tapparan ja HIFK:n peliesitykset eivät ole viime aikoina vakuuttaneet, mutta tuloksellisesti suoritukset ovat olleet kuitenkin hyviä. HIFK:lla on edelleen paljon poissaoloja puolustuksessa ja se näkyy joukkueen pelaamisessa. Tappara on viime aikoina saanut onnistumisia hieman vaikeamman jakson jälkeen, mikä tietää hyvää kohtalaisen tiiviisti puolustavalle ryhmälle. Kotikaukalossaan Tappara on ollut myös vaikea vastus, sillä edellisestä seitsemästä kotipelistä se on voittanut kuusi. HIFK:n meno vieraissa on ollut tahmeaa, eikä tilanne helpotu Tampereellakaan, vaan kirvesrinnat korjaavat vaisusta helsinkiläisjoukkueesta voiton.
3 4
1 2