TPS vieraana Vaasassa - pystyykö Sport haastamaan sarjakakkosen?

LIIGA / Ennakko
Erik Riska pelasi fyysisen ottelun Kärppiä vastaan. Minkälainen peli nähdään tänään?
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi -
TPS pelasi viimeisimmän ottelunsa viime lauantaina JYPiä vastaan, ja ottelu loppui jyväskyläläisjoukkeen voittoon numeroin 6−1. Nyt joukkue saapuu Vaasaan hakemaan uutta voittoa, Sport puolestaan pelasi viimeksi Kärppiä vastaan. Oululaisjoukkue hallitsi pelin kaksi ensimmäistä erää, mutta Sport ryhdistäytyi kolmanteen erään. Loppukiri ei riittänyt ja Kärpät vei voiton numeroin 4−3. TPS on sarjataulukon toisella sijalla, Sport sijalla 13.

Sport ja TPS kohtasivat viimeksi Turussa 12.9., ja ottelu loppui TPS:n 7−2-voittoon, kun kotijoukkue teki viisi maalia päätöserässä. TPS:n paras pistemies Tomi Kallio teki silloin kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen.

Maalivahdit vaihdettiin viime otteluissa

Viime lauantainen TPS-JYP-ottelu päättyi lukemin 1−6. Rasmus Tirronen vaihdettiin ensimmäisen erän jälkeen ja Oskari Setänen luisteli maaliin erätauon jälkeen. Setänen päästi kolme maalia selkänsä taakse, mutta pelasi silti hyvän ottelun ja torjui kahdessa erässä yhteensä 32 laukausta. 

Sport vaihtoi maalivahtiaan Kärppiä vastaan kolmanteen erään. Mika Järvinen torjui kahdessa erässä 14 laukausta ja päästi neljä maalia selkänsä taakse. Rasmus Rinne pelasi päätöserässä hyvin ja torjui Kärppien yritykset. Sport teki yhteensä kolme maalia päätöserässä, mutta tasoitusmaali jäi tekemättä ja Kärpät voitti ottelun numeroin 4−3.

Jatkaako Juolevi maaliputkeaan?

Olli Juolevi on tehnyt maalin kolmessa pelissä putkeen, ja hän saalisti sen lisäksi kaksi syöttöpistettä Jukureita vastaan. 19-vuotias puolustaja on pelannut tällä kaudella yhteensä seitsemän ottelua ja  löytänyt hyvän vireen viimeisimmissä peleissä.

Sportin paras pistemies Michael Parks on puolestaan tehnyt maalin kahdessa pelissä putkeen. Amerikkalaishyökkääjä on tähän mennessä tehnyt kymmenen maalia ja seitsemän syöttöpistettä 20 pelissä. Olavi Vauhkonen on myös hyvässä vireessä. Sport-hyökkääjä on neljän ottelun maaliputkessa ja kauden pistesaldo on tähän mennessä kymmenen pistettä (6+4) 16 pelissä.

Seuraa Heitä

Olli Juolevi #44 | Tappara

Puolustaja

Juolevi on viime aikoina ollut loistavassa vireessä. Puolustaja on kolmen ottelun maaliputkessa.

Michael Parks #17 |

Oikea laitahyökkääjä

Sportin paras pistemies, ja tehnyt kaksi maalia kahdessa viimeisessä pelissä.

Tomi Kallio #71 |

Laitahyökkääjä

Kokenut hyökkääjä on TPS:n paras pistemies. Tehnyt yhteensä 19 pistettä 19 peliin.

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Tehnyt maalin neljässä pelissä putkeen ja on tällä kaudella hoitanut puolustustehtävätkin hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS hakee pisteet Vaasasta
Vaasalaisten veri on vapissut viime aikoina pahemman kerran. Pisteitä on kertynyt vain aniharvoin tökkivän hyökkäyspelaamisen johdosta, eikä puolustuspeli ole riittänyt nihkeisiin voittoihin. TPS pursuaa nälkää 1-6-tappion jälkeen, mikä ei jää kenellekään epäselväksi. TPS hakee täydet pisteet.
1 2
4 5