Pysyykö TPS liian vahvana Sportille?

LIIGA / Ennakko
Odotettavissa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport isännöi voitokkaiden porilaiskamppailujen jälkeen Turun Palloseuraa. Edellisellä turkulaisten visiitillä Sport onnistui puristamaan yhden pisteen itselleen.

TPS puolustaa tällä hetkellä kurinalaisesti keskustaa, eikä päästä vastustajia hyville maalintekosektoreille. Edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan Aleksandar Georgijevilla oli helppo ilta. Ratkaisijat tulivat kuitenkin ihan puskista, sillä Harri Tikkanen teki kauden ensimmäiset maalinsa ja nuori Martin Berger vasta uransa toisen.

− Vaasassa mennään aina tosi vauhdikkaasti, varmasti törmäillään paljon. Sport on fyysinen joukkue, joka harrastaa kovaa kamppailupelaamista. Sellainen joukkue on pomminvarmasti vastassa, joten meidän tulee virittää koneistomme siihen, Tikkanen kommentoi Ilves-ottelun taannuttua.

Sportin pelitapa on alkanut purra vastustajiin, ja kokeneimmat pelaajat ovat alkaneet tekemään pisteitä. Molemmat voitot Ässistä toi varmasti tukkukuormittain itseluottamusta kotkapaidoille. Myös nuoremmista pelaajista Tommi Tikka ja Aleksi Ainali ovat otelleet vakuuttavasti.

Sportin tulokaskaudella Liigassa TPS ei meinannut saada ollenkaan pisteitä ennen kauden viimeistä kohtaamista. Ari-Pekka Selinin otettua ohjat joukkue on ollut ylivoimainen Sportille, sillä ensimmäisen kauden jälkeen voittoja Palloseurasta ei ole siunaantunut.

Kummankin puolen maalivahdit ovat olleet erittäin hyviä. TPS:ltä ratkaisijoita on ollut paljon, Lukkoa vastaan lauantaina tuli ohipeli, mutta muuten esitykset ovat olleet hyviä. Päävalmentaja Selin toivoo ylivoiman vielä parantuvan, mutta muuten turkulaisten pelaamisessa ei ole kauheasti valittamista.

Seuraa Heitä

Martin Berger #40 |

Puolustaja

On viime peleissä saanut jokusen pisteenkin ja päässyt alun vaikeuksien jälkeen liigavauhtiin mukaan. Nuori puolustaja on A-nuorten Suomen mestari Tepsistä 2015.

Ville Viitaluoma #39 |

Keskushyökkääjä

Kultakypärä on alkanut pelaamaan sen arvoisesti. Kahmii aloituksia tärkeissä paikoissa, ja maalejakin on syntynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS hakee pisteet Vaasasta
Vaasan Sport taistelee kynsin hampain pisteistä selvitäkseen pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. TPS:llä ei vastaavia paineita ole, mutta runkosarjan kärkipaikat kiinnostavat varmasti. Edes Tappara ei ole turkulaisilta vielä liian kaukana. Sportin materiaali tuntuu kuitenkin kalpenevan rankasti TPS:n Perrinin, Spinan ja Tallinderin rinnalla. Taitavampi ja tehokkaampi Palloseura vie tämän taiston.
1
2 3