Pystyykö Sport maksamaan kalavelat kovavireiselle TPS:lle?

LIIGA / Ennakko
Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi -
Sport isännöi lauantain huumassa Turun Palloseuraa. Kotkalauma tulee takuulla otteluun uudella temmolla ja apinan raivolla. Taustalla muhivat kuitenkin katkera tappio Ilvestä vastaan, sekä viime kauden pudotuspeleistä jäänyt kauna turkulaisseuraa kohtaan.

Sport onkin totisesti kauden ensimmäisen kerran kunnon koetuksessa. Sport sai vierasotteluistaan tärkeät avauspisteet erinomaisella puolustuspelaamisella, mutta Ilvestä vastaan se ei lopulta riittänyt. Nyt kuitenkin pakiston ja maalivahtipelin täytyy olla kuosissa, kun vastaan asettuu kenties Liigan tehokkain neljän kentällisen hyökkäys.

TPS on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Avausottelu Kärppiä vastaan oli positiivisesti tasapaksua suorittamista koko joukkueelta, mutta Lahdessa turkulaiset kokivat täystyrmäyksen. Turkulaisten alakerta sai kolausta, kun Elmeri Eronen nappasi KooKoota vastaan itselleen pelirangaistuksen. Sen lisäksi joukkueen nuori maalivahtikaksikko Oskari Setänen-Aleksandar Georgijev ei ole aloittanut kovin vakuuttavasti. 

Sportin täytyy saada pelikuvionsa pysyvämmin hyökkäyspuolelle. Ilves-ottelussa oli hyviä vivahteita pakkopelistä ja syöttelykuvioista, mutta laukaisupaikkoja ei vaasalaiset onnistuneet järjestämään, tai ne olivat liian vaikeita. Sport tarvitsee enemmän suoraviivaista hyökkäystä, ja eritoten ehjää peliä. Tupsukorvien kamppailussa tapahtuneita rikkeitä ei saa toistaa TPS:ää vastaan.

Molemmilta joukkueilta löytyy myös paljon tulivoimaa, jota heidän tulisi käyttää enemmän. Fyysisyydessä ja kovaotteisessa pelissä molemmat joukkueet ovat tasaviivoilla, mutta kokemus ja yksilötaito on turkulaisvieraiden puolella. 

Seuraa Heitä

Ilkka Heikkinen #49 |

Puolustaja

Palloseuran puolustaja on tullut takaisin Liigaan melkoisella ponnistuksella. Kolmeen otteluun neljä maalia kertovat Lukko-kasvatin vaarallisuudesta, sekä laukaus on tavalla tai toisella hämmästyttävän hyvä.

Joonas Komulainen #30 |

Keskushyökkääjä

Komulainen on ollut iso apu Sportin hyökkäykselle. Ylivoimalla sentteri pääsee käyttämään hyvää pelisilmäänsä, ja kahmii hyvällä prosentilla aloituksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS iskee Sportin nurin
Huolimatta tasapisteistä sarjataulukossa, Sportin voitot ovat olleet melko helppoja otteluita. Vaasalaisten rivistöt saattavat alkaa rakoilemaan, jos TPS jatkaa samalla linjalla kuin edellisiltana kotonaan. Vaikka TPS:n peli onkin ollut hieman ailahtelevaa, vaakakuppi keinahtaa turkulaisten puolelle, ja vielä uskalletaan laittaa Sportille yksi maali eteenkin.
1
3 4