Onko Sportilla mahdollisuuksia Tapparan kaatamiseen?

LIIGA / Ennakko
Viime kauden mittelöt olivat fyysisiä ja maalirikkaita.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport ja Tappara ottavat toisistaan mittaa kauden ensimmäisen kerran. Sarjan kakkospaikkaa pitelevä Tappara on aloittanut kautensa vahvasti otteluiden pitkistä väleistä huolimatta, eikä tahti näytä hyytyvän vielä vähään aikaan.

Hallitseva suomenmestari on kuluneella kaudella kaapinut kovia päänahkoja tililleen, eikä tehokkuus ole jäänyt täysin unholaan yhtä ottelua enempää. Koko joukkue on rakennettu täyteen tehokkaita ja työtä paiskovia pelureita, mutta suurimpina tähtinä esille ovat nousseet Veli-Matti Savinainen sekä maalivahti Dominik Hrachovina

EKS-kasvatti Savinainen on aloittanut yllättävän tehokkaasti tämän kauden, ja siitä hyvästä pistesaldona on lähes puolet viime kauden tehopisteistä runkosarjassa, vain seitsemässä ottelussa. 

Hrachovina puolestaan otti homman haltuun jo avauskamppailuissa, syrjäyttäen ykkösvahdiksi tituleeratun Teemu Lassilan hakemaan vauhtia jopa Mestiksen puolelta. Kirvesrintojen jokainen osa-alue on ollut hyvässä terässä, vaikkakin yli ja -alivoimaprosenteissa löytyy hivenen parannettavaa. 

Sportin maalintekotaito jäi Porissa piippuun Ässien ottaessa kauden ensimmäisestä kasitien derbystä voiton jalkapallolukemin. Sitä ennen kotkapaidat kuitenkin saivat kauden ensimmäisen kotivoittonsa Kärppiä vastaan, mikä antanee paljon lisävoimaa vaasalaisten kotitaistoihin.

Ratkaisukohdat

Viime viikonloppuinen TPS-ottelu oli kirvesrinnoilta kokonaisuudessaan aneemista suorittamista, kun taas seuraavassa taistossa IFK:ta vastaan oli toinen ääni kellossa. Tappara puolustaa pääasiassa hyvin ja pystyy kääntämään nopeastikin vastaan mutta organisoitujen hyökkäysten luonti tuntuu ajoittain tuottavan ongelmia.

Tamperelaisten laajasta ja tehokkaasta materiaalista huolimatta Savinaisen poissaolo on Tapparalle kova takaisku. Tiistain CHL-tuoksinnassa SaiPaa vastaan hyökkäyksien rakentelu oli vaikeaa, osittain savinaisen poissaolosta johtuen. Yksittäisitä pelaajista useampi herra ei ole Tapparan riveissä päässyt vielä täyteen vauhtiin.

Sportin puolustus on ollut hyvässä lyönnissä, ja erityisesti Kuparisaaressa. Alivoimalla Sportin nelikko on ollut todella painostava ja aktiivinen, hakien vetojen tielle ja yllyttäen vastustajat tekemään huonoja hätäisiä ratkaisuja. Vaikka ylivoima onkin pyörinyt mallikkaasti, tulosta ei ole vielä paljoa havaittu.

Seuraa Heitä

Valtteri Kemiläinen #13 | Tappara

Puolustaja

Nuori puolustaja on täyttänyt Teemu Aallon jättämää aukkoa todella hyvin, ja on kauden aikana ollut omaa luokkaansa.

Markus Kankaanperä #12 |

Puolustaja

Joukkueen isähahmo kohtaa vanhan seuransa ensimmäistä kertaa. Tuleeko vanhojen tuttujen kohtaamisesta hellä vai kovakourainen?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sportilla mahdollisuudet päihittää Tappara
Tapparan terä on hieman osoittanut tylsymisen merkkejä, ja varsinkin Veli-Matti Savinaisen mahdollinen poissaolo heikentää Tapparan iskukykyä selvästi. Sportin luistin tuntuu kulkevan, vaikka edellinen ottelu päättyikin niukkaan tappioon Ässille. Totuttuun tapaan Tapparan ottelusta ei voida odottaa maali-ilotulitusta. Mikäli Sport vain pääsee iskemään ensimmäisen maalin ja pääsee rauhassa suojaamaan johtoasemaansa, voivat pisteet hyvinkin jäädä Vaasaan.
3 2
3 1