Jatkaako Tappara Sportin ahdinkoa?

LIIGA / Ennakko
Tuomareillakin riittänee töitä välien selvittelyissä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tappara saapuu Vaasaan seitsemän ottelun voittoputkessa. Sportilla on menossa heikko ajanjakso viiden peräkkäisen tappion siivittämänä. Sportilla onkin iso urakka pisteiden nappaamiseen, kun kotkalauman jokainen osa-alue yskii, ja kirvesrintojen meno on ollut sulavaa.

Tunnettujen ykkösnyrkkien lisäksi Tapparan riveistä isoihin valoihin on noussut viime aikoina Juhani Jasu sekä Aleksi Salonen. Eritoten ensimmäisenä mainittu on alkanut kerryttämään pistetiliään hyvällä temmolla.

Tampereen uusin vahvistus Charles Linglet pääsee mitä todennäköisimmin irti Kuparisaaressa, sillä Tapparan Facebook-sivujen mukaan hoidetaan paperihommat kuntoon ja suunnataan Vaasaan.

Mutta ei hyvää ilman pahaakin. Puolustuksessa tulee toisinaan ihmeellisiä nukahduksia ja pelin taso jonkin verran aaltoilee, mutta hyökkäys ja -erikoistilannepelaaminen on niin hyvässä tikissä, että se kantaa joukkuetta tällä hetkellä voitosta voittoon.

Sportin alkukauden bravuurit ovat tällä hetkellä vain hyviä muistoja. Vaikka jäähypenkkejä ei joukkue enää kulutakkaan yhtä paljon, puolustuspelaaminen on ollut heikkoa, eikä ylivoima ole juurikaan toiminut kotijäällä. Maalitykit ovat viettäneet hiljaiseloa, mutta työmyyräkentälliset ovat ottaneet vastuuta myös pisteiden teosta. Erik Riska, Tommi Tikka ja Otto Karvinen ovat olleet eniten näkyvillä koko kotkaparvesta. 

Mika Järvinen vaihdettiin Lukko-ottelussa Rasmus Rinteeseen, mutta HPK-kasvatti aloittanee sarjakärkeä vastaan. Vierasjoukkueen maalivahtityöskentely on ollut sillä tasolla, että kumpikin veräjänvartija voidaan laittaa alkuun hyvillä mielin.

Seuraa Heitä

Otto Karvinen #21 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Vastasi Raumalla joukkueensa maaleista, ja entisen TPS-hyökkääjän kentällinen onkin ollut ainoita valopilkkuja synkkänä aikana.

Juhani Jasu #61 |

Keskushyökkääjä

Kovan luokan sentteri, joka paitsi on napsinut aloituksia hyvällä prosentilla, niin myös tehotkin alkavat löytymään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tapparan juna ei pysähdy Vaasassakaan
Tappara ei ole jäänyt pisteittä yhdessäkään ottelussa joulukuun aikana. Mikään ei anna viitteitä Sportin mahdollisuudelle yllätykseen. Tappara tehnee taas juuri sen verran osumia, että voitto irtoaa, mutta ei yhtään ylimääräistä.
2
3 4