Vähäkangas debytoi Liigassa - Heräävätkö muut maalintekijät?

LIIGA / Ennakko
Kärsiikö SaiPa lähes legendaarisista bussijaloista?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Edellisiltana Oulussa uurastanut SaiPa saapuu Vaasaan agendana hakea lohtua vieraskiertueeseensa Sportista, joka potee pelaajavajetta maajoukkuekomennuksesta ja loukkaantumisista.

Lappeenrantalaisvieraille on tiedossa kova kolaus otteluun, mikäli entisen Sport-pelaajan Matti Järvisen poistuminen kesken Kärpät-ottelun saa jatkoa. SaiPan kultakypärä on ollut joukkueensa kirkkain tähti tällä kaudella, ja kantanut miltei koko Saimaata harteillaan. 

Suuri ongelma Ari Santasen suojateilla onkin ollut joukkueen kiertely lasaretin puolella. Avainpelaajia löytyy vilttiketjun ulkopuolelta vähän väliä, eivätkä joukkueen palaset ehdi loksahtamaan kunnolla kiinni. Yleisilmeeltään SaiPan pelaaminen on ollut hyvää. Maalivahtipelissä ei juurikaan löydy moitittavaa, mutta puolustamisessa on syntynyt useita ottelun ratkaisuvirheitä.

Sportin vierailu Jyväskylässä koki harvinaisen käännetapahtuman. Päätöserässä kotkapaidat pääsivät JYPin rinnalle jopa kolmen maalin takaa-ajoasemasta, ja ratkaisijaksi jatkoajalla nousi vaasalaisten oma "jatkoaikaspesialisti" Joel Kiviranta. Kahden pisteen vierailusta kiitos kuuluu joukkueen sisukkuudelle ja taistelutahdolle, sekä Mika Järviselle, joka esiintyi kolmesta takaiskusta huolimatta hyvin.

Vaasalaiset maksoivat kuitenkin voitosta kovan hinnan, kun joukkueen kuumin maalintekijä Markus Nenonen poistuu kaukaloista tammikuun loppuun asti loukkaantumisen vuoksi. Kirkkaiden valojen keila kohdistuukin Liiga-debyyttinsä tekevään Verneri Vähäkankaaseen, jolla on paljon potentiaalia nousta kovaksi Liiga-pelaajaksi.

Nenosen poissaolo toimii myös herätyksenä erityisesti alkukauden maaleilla herkutelleelle Olavi Vauhkoselle ja viime kauden maalitykille Tuomas Vänttiselle.

Painostava puolustus tai vaikeudet alkavat

SaiPalla on hyvä mahdollisuus ottaa aiemmista Kuparisaaren otteluista mallia. Kun keltapaidat saavat hyvää painetta avausta yrittäviin puolustajiin, sekä kunnolisen keskialueen ansan, on SaiPa vahvoilla voiton suhteen. Muun muassa KalPa ja HPK loivat hyvää painostusta ja yllyttivät Sportin tekemään hätiköityjä lähtöjä, jotka olivat yksi avaintekijä molempien vieraiden voitossa. Sama pätee toiseen suuntaan.

SaiPalle tulee kuitenkin uhka tai mahdollisuus pestä kasvot, jos ratkaisua ei tapahdu varsinaisella peliajalla. Sputnikit ovat voittaneet 60 minuutin jälkeen tällä kaudella ainoastaan kerran TPS:n voittolaukauskilpailussa.

Sport puolestaan on suoriutunut jatkoilla hyvin. Kahdeksasta ottelusta voittoja puolet, mutta tilaisuuksia on ollut parantaa lukuja.

Seuraa Heitä

Kalle Maalahti #18 | HV 71

Puolustaja

Palasi juuri loukkaantuneiden listalta. On ottanut William Mäkisen kanssa suurta roolia alakerrassa, kun pakkeja on telakalla, eikä valmennuksella ole varaa vaihtaa.

Otto Honkaheimo #11 |

Puolustaja

Hankittiin Sportiin kuukaudeksi paikkaamaan puolustusvajetta. Tällä kaudella yli 500 Liiga-ottelun konkari on kiekkoillut Norjassa ja Peliitoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sportin kotietu voiton tae
Sport on pelannut ailahtelevasti läpi kauden. SaiPan tekeminen on puolestaan yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta aallon pohjalla tarpomista. Vieraissa lappeenrantalaiset ovat keränneet vähiten pisteitä. Viimeisestä yhdeksästä ottelusta sputnikit ovat voittaneet varsinaisella peliajalla yhden, lisäksi joukkueen pohkeissa painaa perjantain ottelu Oulussa.
3 4
1 2