Jatkaako Pelicans vuorottelulla Vaasassa?

LIIGA / Ennakko
Kumpi lintulaji pysyy kukkona Kuparisaaressa?
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photograpgy.fi -
Pelicans saapuu Sportin lauantai-illan vieraaksi. Lahtelaisvieraat ovat edenneet sarjataulukossa hyvän aikaa vuorotellen voitoilla ja häviöillä. Tämäniltainen näyttää, jatkuuko metodi vai katkaiseeko Sport kaavan.

Edelliset ottelut

Sportin Itä-Suomen vierailu toi mukanaan kaksi pistettä, ja samalla katkesi neljän ottelun voittoputki. KalPaa vastaan nähtiin kolmen maalin johtoaseman menettäminen, kreivin aikainen tasoitus ja näppärä voittomaali. SaiPaa vastaan ei kuitenkaan Sportin rahkeet riittäneet, vaikka hyvin joukkue taisteli itselleen jälleen kerran yhden maalin ottelun.

Pelicansin tehokkuus on ottanut siipeensä Iikka Kangasniemen ja Miska Siikosen poissaoloilla. Siitä huolimatta Pelicans onnistui voittamaan sarjakärki Tapparan jatkoajalla, mutta sai torstaina kylmää kyytiä HPK:lta.

Nuoresta osastosta on kuitenkin noussut uusia pelaajia parrasvaloihin., kun Roope Elimäki onnistui kirvesrintoja vastaan kahdesti maalinteossa.

Ratkaisukohdat

Pelicans-puolustus ei toistane samoja virheitä Sportia vastaan, joten alakerta on takuulla latautunut kovilla otteilla. Monet ottelut joukkueelleen voittanut Janne Juvonen on ehtinyt kerätä ajatuksensa, ja onkin parhaimpina päivinä erittäin vaikeasti ohitettava.

Sportilla on viime kaudesta tuttu ongelma noussut esiin; johtoaseman ylläpito. Vaasalaisten pelityyli ei toistaiseksi ole riittänyt tappamaan tuntuvassa johdossa vastustajien rohkeampaa ja yritteliämpää tempoa. Kotkapaitojen alivoima ja tiivis puolustus on kuitenkin ihailtavaa, alivoimaprosentin ollessa Liigan kärkipaikalla.

Seuraa Heitä

Roope Elimäki #37 | Kiekko-Espoo

Keskushyökkääjä

Hyvässä nousujohteessa oleva nuori pelaaja. Kuuteen otteluun kolme maalia.

Ari Gröndahl #17 |

Puolustaja

Joukkueen kirkkain tähti tällä hetkellä. On nostanut omaa tasoaan huikealla tavalla, ja pistetilissäkin se näkyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Juvonen palaa tasolleen
Janne Juvonen joutui torstaina tekemään tilaa Joona Voutilaiselle, Lauantaina Juvonen palaa tasolleen. Sport on esiintynyt vieraskentillä vahvemmin kuin kotikentällään. Pelicans ei paperilla ole merkittävästi parempi, mutta Matikainen on piiskannut joukkonsa liekkeihin.
1 2
3 4