Vahvistunut Kärpät haastaa toipuneen Sportin

LIIGA / Ennakko
Viimeksi Kärpät antoi opetuksen tehokkuudesta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Hyvässä vireessä ja kovilla pelaajilla vahvistunut Kärpät hakee revanssia tervehtyneestä Sportista. Edellisellä vierailulla oululaisilla jäi käteen 4-1-tappio, joten yritys kääntää pöydät tulee olemaan hanakka.

Kärpät ovat esiintyneet vakuuttavasti viime aikoina. KooKoo vei oululaisillekin tärkeät pisteet, mutta Kärpät paransivat lukemat Pelicansia vastaan. Lopputulos 5-1 ei kerro koko totuutta, mutta Kärpät oli käytännössä koko ajan yhden askeleen lahtelaisia edellä. Voiton viimeisinä lukkoina olivat maalipaikkojen käyttö ja Jussi Rynnäksen huimat torjunnat.

Sairastuvalla istuvat edelleen Saku Mäenalanen, Lasse Kukkonen, ja Jesse Saarinen. Ulkomaan vahvistukset ovat kuitenkin paikanneet kaivattuja pelaajia lupaavalla alulla. Slovakialaispuolustaja Ivan Švarný on pystynyt paikkaamaan Kukkosta ykkösparissa, ja SaiPasta saapunut Brock Trotter ajoi itsensä sisään myös ykkösvitjaan.

Sport sai jälleen tällä kaudella kykenevän pelaajan takaisin vahvuuksiin, kun Lassi Kokkala palaa loukkaantumiselta. IFK oli suvereeni vierailullaan Kuparisaaressa, ja taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta käy jännittäväksi. Markus Nenonen palasi kentille IFK-ottelussa, ja esiintyminen oli mukiinmenevä.

Vaasalaisten täytyy päästä Kärppiä vastaan paremmin maalintekopaikoille, ja irtokiekot täytyy olla käden ulottuvilla. Puolustuksessa Sportin täytyy unohtaa liika peruuttelu, ja jättää vastustajan miettmisaika mahdollisimman vähälle.

Tilastopoiminta

Voitot ovat tällä kaudella Sportin eduksi 2-1, mutta maaliero on tasan 6-6. Liekö Kärpillä vaikeuksilla sopeutua Vaasan pienempään kaukaloon, mutta Kärpillä on ollut aina vähän vaikeuksia Sportin vieraanvaraisuudessa.

Seuraa Heitä

Ivan Švarný #52 |

Puolustaja

Siirtorajalla hankittu slaavipuolustaja on paikannut ikonipakkia todella hyvin. Peli on kulkenut molemmissa päissä.

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

IFKta vastaan ei maaliverkot heilunut, mutta pitkän loukkaantumisen jälkeiset tunnustelut on tehty, ja tulosta on odotettavissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Nousuvireinen Kärpät hakee pisteet maalia etsivältä Sportilta
Sportin pudotuspelijuna uhkaa luisua raiteilta. Kärpillä on puolestaan nappisuorituksella mahdollisuudet nousta jopa kuuden parhaan joukkoon. Sport on hävinnyt kolme ottelua peräkkäin, eikä joukkue ole kahdessa edellisessä ottelussaan pystynyt tekemään edes maalia. Kärpät on puolestaan jäänyt viimeisestä kahdeksasta ottelustaan pisteittä vain kahdesti. Sport katkaisee maalittoman putkensa, mutta vahvistunutta Kärppiä vastaan sillä ei ole riittävästi aseita. Oululaiset saavat jatkaa kuudennen paikan jahtiaan, Sport puolestaan saa kuikuilla olkansa yli takaa-ajavaa joukkoa.
1 2
3 4