Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Torjuuko Sportin maalissa Järvinen vai Iilahti?

Harri Bragge -www.hb-photography.fi-

Kozek debytoi Sport-paidassa - Torjuuko Iilahti?

Sport palaa maajoukkuetauolta isännöimällä Mikkelin Jukureita. Kaakkois-Suomen vieraat ovat kyntäneet syvissä vesissä viime aikoina, kun tappioita on kertynyt viisi putkeen.

Edelliset ottelut

Jukurit ovat suoriutuneet edellisestä viidestä ottelusta heikosti, mutta viimeiset kolme kamppailua Sportia vastaan ovat päättyneet mikkeliläisten eduksi. Ensikohtaaminen tällä kaudella sisälsi maaleja, onnea, ja rangaistuksia. Lopulta Jukurit onnistui kamppailun voittamaan Julius Vähätalon hieman onnekkaalla voittomaalilla.

Sportin kokoonpanoissa ehti tuulettua tauon aikana, kun Ville Viitaluoma siirtyi takaisin Hämeenlinnaan, ja Rasmus Rinteen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä. Kotkapaidat hommasivat paikkaajiksi viime kaudella Saksassa kiekkoilleen Andrew Kozekin ja Sportin oman kasvatin Jonathan Iilahden.

Riveissä on kuitenkin vielä vajetta, kun Sam Povorozniouk nappasi viime ottelussa IFK:ta vastaan kuuden ottelun pelikiellon. Siispä Jokipojista on kutsuttu Sportin sopimuspelaaja Jesse Paukku takaisin vaasalaisten vahvuuteen.

Iilahdelle oiva tilaisuus - Kozek isossa kohdevalossa

Tauon jälkeinen ensimmäinen kotiottelu olisi ihannekohta antaa Iilahdelle ensimmäinen tilaisuus pelata Sportissa muutaman vuoden tauon jälkeen. Iilahti torjui kiekkoja tällä kaudella Jokipojissa yhdeksän ottelun verran, joissa torjuntaprosentiksi muodostui 93,5, ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 1,67.

Kanadalaishyökkääjä Kozek ei puolestaan ole tällä kaudella pelannut vielä otteluakaan, mutta on omien sanojensa mukaan pitänyt itsensä kunnossa. Viime kausi kului Saksan pääsarjassa, jossa 31-vuotias hyökkääjä keräsi 50 otteluun 28 tehopistettä, ja tehotilasto jäi neljän pykälän verran plussan puolelle.

Tulosvetovihje

Jukureiden kaamos jatkuu
Jukurit on voittanut kahdestatoista edellisestä ottelustaan vain yhden, Sport kolme, eli ainakaan kovakuntoisten joukkueiden koitoksesta ei voi puhua. Kummallakin joukkueella on selviä pelillisiä vaikeuksia, mutta Sportilla on paremmat edellytykset yksittäisiin onnistumisiin. Lisäksi vaasalaiset ovat tehneet joukkuetta herätteleviä liikkeitä pelaajarintamalla ja pääsevät pelaamaan kotikentällä. Vaasalaiset ovat ennakkosuosikkeja, mutta murskajaisia tuskin nähdään.
3 4
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Teemu Suhonen #4 | Jukurit

Puolustaja

Pirteästi kautensa aloittanut Suhonen on päässyt pisteille Jukureiden kolmessa edellisessä ottelussa.

Antti Kalapudas #51 | Sport

Keskushyökkääjä

Vierasottelu Helsingissä ei tuottanut tulosta, mutta edellisessä kahdessa kotiottelussa lupaava hyökkääjä on saanut maalin ja syöttöpisteen.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Jukureiden kaamos jatkuu
3 4
1 2
JYP hallitsee
1 2
4 5