Kuparisaaren viimeiset hitaat ennen valomerkkiä

LIIGA / Ennakko
Päättääkö Sport kauden voitolla?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin ja Ilveksen runkosarjan viimeinen ottelu Vaasassa ei lähtökohtaisesti tarjoa suuria odotuksia. Tamperelaiset eivät voi liikkua viimeisestä pudotuspelipaikasta. Sport voi ainoastaan katkaista karmaisevan tappioputkensa ja nousta sijalle 13.

Sportin viimeinen tilaisuus päästä voittokantaan ei tuo vastaan helppoa vastusta, sillä yksi Liigan kuumimmista joukkueista Ilves saapuu vierailulle takanaan kuuden ottelun voittoputki.

Pistepussin karttumiselle syitä ovat maalivahti Antti Lehtonen ja 60 minuuttia kestävä peli-ilmeen ylläpito. Aiemmin Ilveksen ote on lipsunut yhdessä erässä, mikä on maksanut usean pisteen.

Yksilöllisiä onnistumisia on tullut laajalta rintamalta, mutta Santeri Vuodin johtama kolmoskenttä on alkanut ottamaan suurta roolia kontolleen. Pudotuspelipaikan tuomat paineet ovat kuitenkin kadonneet, ja on mielenkiintoista nähdä, miten paineettomuus muuttaa Karri Kiven peluuttamaa tyyliä.

Sport puolestaan ei onnistunut tiukassa paikassa. Viimeinenkin pudotuspelipaikka karkasi käsistä siirtorajan umpeutumisen jälkeen, eikä joukkue ole sen koommin päässyt nauttimaan voitoista. Kymmenen ottelun tappioputki kertoo joukkueen suoriutumisesta olennaisen.

KalPa-otteluissa tehokkuus oli hyvällä mallilla, vaikka KalPa olikin kuskin paikalla suurimmalta osin Kuopiossa ja Vaasassa. Puolustuspelissä Sport on sortunut huonoihin avaussyöttöihin, henkilökohtaisiin virheisiin, ja liialliseen peruutteluun. 

Vaikka joukkue on tilastollisessa pahassa sakkauksessa, on kotkalauman joukosta ilmaantunut hyviäkin puolia esille.

Kolmikko Jesse Paukku-Aleksi Ainali-Joel Kiviranta on saanut joukkueeseen tekemisen meininkiä, ja kuopiolaisia vastaan molemmissa kamppailuissa trio teki yhteensä kolme maalia ja viisi syöttöpistettä. Lisäksi nuori hyökkääjä Tommi Tikka on alkanut nousta varjojen mailta takaisin näkyvimpiin pelaajiin.

Seuraa Heitä

Jesse Paukku #16 |

Laitahyökkääjä

Edelliset kaksi ottelua ollut hyökkäyspäässä Sportin aktiivisimpia pelaajia. Pääsi tehopisteille molemmissa KalPa-otteluissa, ja meno Kivirannan ja Ainalin laidalla ollut miellyttävää katsella.

Eemeli Suomi #10 | Ilves

Laitahyökkääjä

On Vuodin ketjun laidassa pelannut hyvää peliä. Ei sovi unohtaa häntä, vaikkei tehoja kovin usein tulekaan, sillä potentiaalia on vaikka mihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ylitöitä Vaasassa
Kummankaan joukkueen asetelmat sarjataulukossa eivät voi enää muuttua, joten illasta tuskin tulee suurta kiekon riemujuhlaa. Viidestä aiemmasta kohtaamisesta neljä on päättynyt vierasjoukkueen voittoon, ja sama tapahtuu nytkin. Ilveksen parempi vire kantaa hyökkäyspäässä riittävään tehokkuuteen.
1 2
3 4