Jatkaako HPK menestyksekkäästi Vaasassa?

LIIGA / Ennakko
Pienempi kaukalo vaikuttaa hyvältä HPK:lle.
Kuva © Harri Bragge - www.facebook.com/hbphotography.fi -
Hämeenlinnan Pallokerho vierailee kauden ensimmäistä kertaa Vaasassa. HPK on käynyt visiitillä Vaasassa neljä kertaa Liigan aikana, ja kaikki pisteet ovat matkanneet kohti Hämettä.

HPK:n riveissä luistelee neloskentässä lainapelaajana Jesse Paukku Joensuun Jokipojista, sillä sekä edustuksella ja A-junioreilla on pientä pulaa hyökkääjistä.

IFK-ottelussa hämeenlinnalaisten ylivoimapeli tuotti pitkästä aikaa maalin, mikä kuitenkin meni helsinkiläisten alivoiman nukahduksen piikkiin. Sportilta myös kaivataan onnistumisia ylivoimalla, sillä edellinen maali miesylivoimalla syntyi Oulussa.

HPK:n viisikkopelissä pääasiassa kiekkokontrolli on hyvin hallussa ja joukkue laukoo paljon, mutta vaikka hyökkäyksiin lähdössä löytyy usein ratkaisu nopeasti, syö pyrkimys pitkiin hyökkäyksiin tehoja maalipaikoista. Tämä kaipaisikin vähän varianssia, kuten suoraviivaisempia ratkaisuja välillä.

Sportin hyvä alivoima sai kylmää kyytiä Raumalla, kun Lukko iski kolme maalia ylivoimalla. Erikoistilannepelaaminen onkin ollut isossa asemassa tällä kaudella Vaasassa, ja myös maalivahtien työskentely. Emil Larmi jatkaa Kerhon maalilla nollattuaan KooKoon, ja Rasmus Rinteelle tarjotaan tilaisuutta näyttää kyntensä.

Ottelussa on tarjolla tärkeät pisteet kummallekin leirille. Hämeenlinnan vieraille täysi pistepotti ponnistaisi joukkueen parhaimmassa tapauksessa neljänneksi, ja Sport yltäisi takaisin kuuden parhaan joukkoon.

Seuraa Heitä

Jesse Paukku #16 |

Laitahyökkääjä

Vieraileva HPK:n pelaaja on asetettu neloskenttään. On esiintynyt Jokipojissa vahvasti tällä kaudella, ja nyt saa tilaisuuden Liiga-kartalla.

Filip Riska #24 |

Keskushyökkääjä

Onnistui ainoana maalintekijänä Raumalla, ja työskentely samassa kentässä pikkuveli Erikin ja Otto Karvisen kanssa on esimerkillistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK vaikeuksissa vieraissa
HPK:lla on ollut läpi kauden suuria vaikeuksia vieraskentillä. Kuvaavaa on, että runkosarjan lähestyessä puolta väliä hämeenlinnalaiset ovat hakeneet vieraskentiltä täyden pistepoitin vain kerran. Kiekon hallitsijasta tuskin on epäselvyyttä, sillä HPK on tasaviisikoin laukonut eniten kohti vastustajan maalia, kun Sportin maalivahdit ovat joutuneet torjuntatöihin toiseksi eniten. HPK:lta puuttuu kuitenkin kokoonpanosta ratkaisijoita, eikä ylivoimapeliä voi kehua, joten vaakakuppi kääntyy niukasti isäntien puolelle.
2 3
1 2