HIFK Sopasta vahvempana Vaasaan

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

HIFK Sopasta vahvempana Vaasaan

Sport kohtaa hyvin levänneenä maalivireeseen heränneen HIFK:n. Helsinkiläiset ovat olleet Sportille kova pala purtavaksi, ja HIFK:n edelliset ottelut povaavat kovaa kamppailua myös Kuparisaaressa.

Edelliset ottelut

Syyskuun loppu herätti HIFK:n maalipyssyt työntekoon. CHL-ottelu Krakovan joukkuetta vastaan mukaan lukien HIFK on edelliseen neljään otteluun heiluttanut verkkoa 16 kertaa, kun omissa on soinut ainoastaan neljästi. Vähäisistä takaiskuista helsinkiläiset saavat kiittää Atte Engreniä, joka on illasta toiseen ottanut haamukoppeja, ja venynyt kumiukon lailla.

Sportin neljän ottelun pisteputki sai päätöksensä Mikkelissä. Kotkapaidat taistelivat kovasta kuormituksesta huolimatta, mutta lopulta onni kääntyi myös Jukurien puolelle, eikä Sportilla löytynyt enää ässiä hihasta neljännestä takaiskusta toipumiseen.

Ratkaisukohdat

Sport ei ole pitkään aikaan saanut aikaiseksi kahta maalia enempää useaan peräkkäiseen otteluun. Vaasalaisten harmiksi näissä kamppailuissa on myös omissa soinut useasti. Vaikka Sportin nuorehko ja kapea puolustusmateriaali onkin yllättänyt positiivisesti, HIFK:n materiaali on todella suuri mittapuu.

Mikäli Vili Sopanen pelaa ensimmäisen ottelunsa HIFK-paidassa Kuparisaaren hornankattilassa, Sportin alakerta saa lisää huolenaiheita jo valmiiksi nimekkäälle ja tehokkaalle helsinkiläishyökkäykselle. Sopasen poissaolo ei kuitenkaan paljoa kevennä Sport-puolustuksen taakkaa ottelussa.

Sportin hyökkäyksen terävimmän kärjen täytyy myös onnistua jokaisella osa-alueella, mikäli vaasalaiset toivovat pisteitä jäävän Kuparisaareen torstai-iltana.

Tulosvetovihje

Onnistumisista itseluottamuksen löytänyt HIFK voittoon
Sportilla on ollut kauden alussa vaikeuksia puolustusalueella, ja joukkue onkin päästänyt eniten maaleja. HIFK puolestaan kärsi alkukaudella maalintekovaikeuksista, mutta suunta on kääntynyt nousuun. Erityisesti Patrik Carlssonin hattutemppu tiistain CHL-ottelussa nostanee miehen itseluottamusta. Vaakakuppia tasoittaa HIFK:n CHL-matkan rasitus. Vaikkei peli itsessään vaatinut helsinkiläisiltä ihmeitä, matkaaminen ensin Puolaan ja sieltä Vaasaan verottaa. Siitä huolimatta HIFK on selvä ennakkosuosikki.
1 2
3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Erik Thorell #86 | HIFK

Laitahyökkääjä

On herännyt horroksestaan, ja alkanut tekemään tulosta yhdessä maanmiehensä Patrik Carlssonin kanssa.

Markus Nenonen #28 | Tappara

Laitahyökkääjä

Jyväskylästä Sportiin viime kaudeksi saapunut maalitykki on alkanut myös keräämään pisteitä kiitettävällä tavalla.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Kuopiossa tukkoinen taisto
1 2
0 1
TPS murskaa KooKoon
0 1
5 6
Lukolla erikoistilanteiden verran etua
2 3
1 2
Onnistumisista itseluottamuksen löytänyt HIFK voittoon
1 2
3 4
JYP jatkaa sarjakärjessä
0 1
4 5

Edelliset ottelut

Sport

17.02
KalPa - Sport
5 - 1
06.02
Kärpät - Sport
4 - 2

HIFK