SaiPa hakee kauden ensimmäistä voittoa Pelicansista

LIIGA / Ennakko
Curtis Hamiltonin otteet ovat olleet paranemaan päin viime aikoina.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
SaiPa hakee Kisapuiston torstai-illassa kauden ensimmäistä voittoa Lahden Pelicansista. Kauden neljästä aiemmasta kohtaamisesta kolme on päättynyt varsinaisen peliajan jälkeen lahtelaisten voittoon. Viimeisimmässä kohtaamisessa Pelicans poistui kaukalosta voittajana jatkoajan jälkeen.

Kotijoukkue SaiPa pelasi viime viikolla tuplaottelut HPK:ta vastaan. Otteluista tuloksena oli voitto sekä tappio varsinaisella peliajalla. Viimeisestä viidestä ottelustaan SaiPa on voittanut vain yhden ja kyseinen voitto on juuri viime perjantailta hämeenlinnalaisia vastaan. Lappeenrantalaiset ovatkin valahtaneet sarjataulukossa jo viimeiseksi.

Sarjassa kuudentena oleva Pelicans on puolestaan ollut oivassa vireessä viime kierroksilla. Se on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme. Pisteitä tämän viiden ottelun otannan aikana mukaan on tarttunut yhteensä kymmenen.

Ratkaisukohdat

Sarjajumbona majailevan SaiPan otteissa ei ole näkynyt kevään lähestyminen. Pelaaminen on edelleen vaihdosta ja erästä toiseen väkisin puurtamista vailla mielikuvitusta. Vaikka SaiPa pelasikin viime viikolla kaksi tasaista kamppailua HPK:ta vastaan, otteista puuttui silti raikkaus ja iloisuus.

Varsinkin hyökkäyspäässä raikkauden puute näkyy selvästi. Syöttöketjut loistavat poissaolollaan ja laukaukset tulevat laitojen läheisyydestä, koska vastustajan puolustusta ei saada rikottua. Puolustuspäässä otteet ovat olleet tasaisempia, mutta peräpäätä painavat runsaat loukkaantumiset, jonka vuoksi tietyille pelaajille tulee illasta toiseen liian suuri kuorma.

Pelicansiin pelaamisessa puolestaan on näkynyt kevään läheisyys. Joukkue pelaa aktiivista jääkiekkoa molemmissa päissä kenttää. Tämä näkyy erityisesti erittäin aggressiivisena karvauspelaamisena.

Jos SaiPan hyökkäypeli on ollut tuskaista, Pelicansin osalta asiat ovat olleet toisin. Hyökkääjien otteet ovat olleet hyviä niin tasaviisikoin kuin ylivoimallakin. Hyvää taustatukea on tullut totta kai myös puolustajilta.

Molempien joukkueiden maalivahtien pelaaminen on ollut hyvää. Pelicansin kaksikko Janne Juvonen ja Jere Myllyniemi ovat olleet tasaisen varmoja. SaiPalta varsinkinkin Frans Tuohimaa on ollut tasainen, mutta kokeneella Jussi Markkasella otteissa on ollut parantamisen varaa lähes läpi kauden.

Tilastopoiminnat

Merkille pantavaa on se, että Pelicans on pelannut tilastollisesti Liigassa heikointa alivoimaa, vaikka joukkue löytyykin sarjataulukosta sijalta kuusi. Lahtelaiset ovat saaneet pelanneet Liigassa toiseksi vähiten alivoimalla.

SaiPa löytyy samasta tilastosta kolme sijaa ylempää sijalta 12. SaiPa on pelannut sarjassa kahdeksanneksi eniten alivoimaa. SaiPalla alivoima minuutteja on vajaat 25 enemmän kuin Pelicansilla.

Seuraa Heitä

Hannes Björninen #24 | Brynäs

Keskushyökkääjä

Tehnyt kuluvalla kaudella jo oman yhden kauden piste-ennätyksensä. On ollut Pelicansin kuudenneksi tehokkain pelaaja 19 pistellään. Maaleja on syntynyt seitsemän ja syöttöpisteitä tilillä on toistaiseksi 12.

Curtis Hamilton #10 | Graz 99ers

Vasen laitahyökkääjä

Erinomaisesti kauden aloittanut Hamilton oli puolessa välissä täysin pimennossa. Viime viikon otteluissa näkyi piristymisen merkkejä. Jatkuuko piristyminen myös tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jumbosijalle valahtanut SaiPa tuntuu hyytyvän sarjan edetessä. Joukkue on tehnyt 10 viime ottelussa keskimäärin alle kaksi maalia per peli, ja sillä tahdilla ei yleensä voiteta otteluita. Pelicansin maalinteko ei tunnu olevan ongelma ja luistin liikkuu muutoinkin mukavasti. Suurella todennäköisyydellä lahtelaiset hakevat täydet pisteet Lappeenrannasta.
1 2
3 4