Lukko haastaa SaiPan - hyökkäyspelaaminen erityistarkkailussa

LIIGA / Ennakko
John McFarlandilta odotetaan parempia otteita Lappeenrannassa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa pelaa viikon toisen kotiottelunsa perjantaina, kun se saa vastaansa kauden ensimmäistä voittoa hakevan Rauman Lukon.

Molemmilla joukkueilla on takanaan kolme ottelua. SaiPa on saalistanut näistä otteluista yhden voiton ja majailee kolmella pisteellään sarjataulukossa sijalla yhdeksän. Lukko puolestaan on hävinnyt kaikki kolmea otteluaan, mutta niistä kaksi vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Kahdella pisteellään Lukko on sijalla 14.

SaiPan edellinen ottelu oli tiistaina, jolloin se hävisi hallitsevalla mestarille Tapparalle kotonaan lukemin 5-3. Lukon edellinen peli oli eilen torstaina Mikkelissä Jukureita vastaan. Monien vaiheiden jälkeen Lukko kärsi lopulta numerollisesti selkeän 5-2-tappion. Kaksi viimeisintä maalia Jukurit viimeisteli tyhjään maaliin.

Ratkaisukohdat

Lukko on tuskaillut alkukauden otteluissaan varsinkin hyökkäyksiin lähtöjen kanssa. Tuore päävalmentaja Juha Vuori on lisännyt viivelähtöjen määrää, mutta toistaiseksi valittu linja ei ole toiminut. Ongelmat ovat piilleet niin ajoituksissa kuin välimatkoissakin.

Ongelmat ajoitusten ja välimatkojen kanssa ovat näkyneet erityisesti päätykiekoista taistellessa. Jos Lukko-puolustaja on päätynyt hyökkäykseen lähdettäessä heittämään kiekon keskialueelta päätyyn, raumalaisten hyökkääjät eivät ole ehtineet niihin ensin. Miehet karkailevat ennen kiekkoa paitsioon ja vielä useammin hyökkääjät ovat tilanteista myöhässä.

Yksilötaitoa Lukon joukkueesta puolestaan löytyy joka osa-alueelta. Pirteimmin alkukaudesta on esiintynyt kokenut hyökkääjä Ville Vahalahti. Hyvää taustatukea ovat antaneet myös Peter Tiivola ja Lauri Tukonen.

SaiPan ongelmat ovat samankaltaisia kuin Lukon. Puolustajat eivät saa kiekkoa hyökkääjille omasta päästä vaadittavalla nopeudella, joten vastustajan karvaajat pääsevät liian usein iholle.

Myös oman maalin edessä pelaamisessa on alkukaudella näkynyt puutteita. Edellisessä ottelussa Tappara teki jokaisen maalin aivan SaiPan maalin edestä. Sekä hyökkääjiltä että puolustajilta on hukkunut omat miehet luvattoman helposti.

Positiivisin asia SaiPan alkukaudessa on ollut maalivahtien pelaaminen. Kaksi ottelua pelannut Jussi Markkanen ja Tapparaa vastaan torjunut Frans Tuohimaa ovat osoittaneet jo tässä vaiheessa kautta, että veräjänsuulla ei ole ongelmia.

Tilastopoiminnat

Lukon Tukonen on pelannut urallaan 339 ottelua Liigassa. Näissä otteluissa hyökkääjä on tehnyt 199 pistettä.

SaiPan Simon Backman puolestaan tavoittelee 100 pisteen rajapyykkiä. Toistaiseksi pisteitä on 98.

Seuraa Heitä

John McFarland #15 |

Laitahyökkääjä

Esiintyi pirteästi CHL-otteluissa. Liigassa alku on ollut kuitenkin hankala. Joutui SaiPan edellisen pelin lopussa penkin päähän puremaan tuppea.

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Tehnyt kolmessa ottelussa yhteensä neljä tehopistettä. Konkari on vaarallinen varsinkin ylivoimalla, mutta tasakentällisiinkään pelattaessa Vahalahti ei tarvitse montaa paikka onnistuakseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Odotettavissa vähämaalinen poikkeus
Kumpikaan joukkueista ei ole pystynyt kauden alussa suorittamaan odotetulla tasolla. Lyhyellä aikavälillä SaiPalla on enemmän kasvunvaraa. Lappeenrantalaisten erikoistilannepelaaminen on ollut toistaiseksi itse suorituksia tehottomampaa. Kumpikin on päästänyt aiemmissa otteluissaan paljon maaleja, joten agendaksi sopii odottaa oman puolustuspelaamisen terävöittämistä.
2 3
1 2