Alkukauden hississä jumissa olleelle SaiPalle vieraita Savosta

LIIGA / Ennakko
Alkukausi on ollut vaikea Ari Santasen luotsaamalle SaiPalle.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Liigassa toisena oleva KalPa matkusta torstai-illaksi Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Molemmat joukkueet pelasivat CHL-otteluita maaottelutauon aikana. Muiden suomalaisjoukkueiden tavoin sekä SaiPan että KalPan taival CHL:ssä päättyi.

SaiPa ja KalPa kohtaavat kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa. Viime kauden neljästä ottelusta SaiPaa vastaan KalPa voitti kolme, joista yhden voittomaalikilpailun jälkeen.

Tämän kauden ensimmäisellä kolmanneksella KalPa on ollut huomattavasti SaiPaa terävämpi. Joukkue on sarjataulukossa sijalla kaksi vain neljä pistettä Tapparaa perässä. Kuopiolaiset ovat hävinneet vain kuusi ottelua. Tappioista kolme on tullut vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

SaiPa sen sijaan yrittää pyristellä mukaan pudotuspelijunaan. Tällä hetkellä joukkue on sijalla 13. Lappeenrantalaiset ovat voittaneet kaudella vasta kuusi ottelua, joista yhden voittomaalikilpailun jälkeen. Matkaa viimeiseen pudotuspeleihin oikeuttavaan sijaan kymmenen on tällä hetkellä jo kuusi pistettä.

Ratkaisukohdat

KalPa on muuttanut kuluvalle kaudelle pelityyliään. Joukkue kääntää peliä nopeammin ja pyrkii karvaamaan ylhäältä, jos siihen on tilaisuus. Muutokset ovat toimineet, ja KalPan pelihuumori on ollut korkealla tasolla läpi kauden. Kuopiolaiset ovat myös onnistuneet laajalla rintamalla illasta toiseen.

Tärkein yksittäinen pelaaja KalPan joukkueessa on ollut ehdottomasti maalivahti Eero Kilpeläinen. Lähes kaikki ottelut kuluvalla kaudella pelannut kokenut maalivahti on esittänyt varmoja otteita illasta toiseen.

Hyökkäyspäässä kuopiolaisista parhaiten ovat onnistuneet SaiPassakin pelanneet Jaakko Rissanen ja Jesse Mankinen. Hyvää taustatukea kaksikolle on antanut Janne Keränen. Keräsen johtama ykkösketju kuitenkin taantui hieman ennen maaottelutaukoa, joten nähtäväksi jää löytääkö kentällinen uuden otteen peliinsä tauon jälkeen.

Tauon aikana pelatuissa CHL-otteluissa SaiPa esitti vaihtelevia otteita. Reilu viikko sitten pelattu ottelu Växjö Lakersia vastaan osoitti, että kurinalaisella pelillä SaiPa pystyy haastamaan ennakkoon kovempia joukkueita. Kuluvan viikon tiistaina pelattu samaa joukkuetta vastaan oli kuitenkin heikompi esitys lappeenrantalaisilta.

Samanlaista hissiliikettä SaiPan pelaaminen on ollut myös Liigassa. Pelin taso vaihtelee erien ja otteluiden välillä edelleen liikaa. Varsinkin otteluiden alut ovat olleet SaiPalle haastavia ja usein avauserän jälkeen erätauolle on poistuttu vastustajan johdossa.

Lisää huolenaiheita SaiPan leiriin on tuonut jatkuvat loukkaantumiset. Juuri kun sairastupa oli tyhjenemässä, sekä puolustaja Kalle Maalahti että taitava hyökkääjä Brock Trotter loukkaantuivat. Heidän lisäkseen sairaslistalla ovat maalivahti Frans Tuohimaa sekä hyökkääjät Ville Koho, Joona Jääskeläinen ja John McFarland.

Tilastopoiminnat

SaiPa-puolustaja Lasse Lappalaiselle illan ottelu on Liiga-uran 100:s. Liigassa vain SaiPassa pelannut Lappalainen on tehnyt ennen KalPa-ottelua pisteet 8+16=24.

Myös SaiPa-hyökkääjä Kim Strömbergillä on mahdollisuus päästää uusiin kolminumeroisiin lukuihin, sillä kokeneen hyökkääjän kiikarissa on Liiga-uran 100. syöttöpiste.

Seuraa Heitä

Lasse Lappalainen #55 | KalPa

Puolustaja

Isokokoinen Lappalainen on noussut yhdeksi SaiPa-puolustuksen tärkeimmistä pelaajista. Liike on parantunut ja sijoittumisvirheitä ei tule enää aiempien kausien tapaan.

Jesse Mankinen #15 |

Laitahyökkääjä

SaiPa-kasvatti Mankinen on ollut tärkeä palanen KalPan joukkueessa kuluvalla kaudella. Väkkärämäinen hyökkääjä on päässyt paremmin sinuiksi KalPan pelityylin kansassa. Maaleja kuluvalla kaudella on syntynyt jo kuusi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa hakee pisteet Lappeenrannasta
Kuopiolaisjoukkue on yksi kauden positiivisista yllättäjistä. SaiPan otteet taas eivät ole vakuuttaneet, joukkue on luisunut Liigan jumbosijoille ja omissa tuntuu soivan luvattoman paljon. KalPa tuleekin hakemaan selvän voiton Lappeenrannasta.
1 2
3 4