Erikoistilanteet nousemassa ratkaisevaksi tekijäksi SaiPan ja JYPin kohtaamisessa

LIIGA / Ennakko
Tero Koskiranta pääsee uusille sataluvuille pelattujen ottelujen määrrässä illan ottelussa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Peräkkäisiltä sijoilta sarjataulukosta löytyvät SaiPa ja JYP kohtaavat Lappeenrannan tiistai-illassa. Molemmat joukkueet ovat painineet samojen ongelmien kanssa koko kauden ajan, mutta erikoistilanteista vierasjoukkue JYP on on ollut selvästi SaiPaa edellä.

SaiPa ja JYP kohtaavat toistaa kertaa kuluvan kauden aikana tiistaina Kisapuistossa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin lokakuussa, jolloin JYP oli parempi selvin luvuin 5-2.

Vierasjoukkue JYP on esittänyt viimeisimmissä otteluissa vaihtelevia otteita. Lappeenrantaan joukkue saapuu voitto allaan, mutta sitä ennen joukkue hävisi kolme ottelua peräjälkeen. Sarjataulukosta jyväskyläläiset löytyvät sijalta 11.

Illan isäntien tarina on hyvin samankaltainen. Voittoja ja tappioita tulee lähes vuorotahtiin, ja peräkkäiset onnistumiset loistavat poissaolollaan. Viimeisestä viidestä ottelustaan SaiPa on voittanut kaksi. Sarjataulukossa lappeenrantalaiset ovat kaksi pistettä JYPin takana sijalla 12.

Ratkaisukohdat

JYPin pelaaminen on ajoittain näyttänyt jopa haluttomalta, mutta viime otteluissa tähän on tullut parannusta. Varsinkin edellisessä ottelussa Ässiä vastaan JYP-ryhmä oli selvästi aloitteellisempi ja aktiivisempi joukkue. Näin ollen JYP sai sotkettua porilaisten hyökkäyspelaamisen täysin varsinkin ottelun alussa.

Marko Virtasen joukkueella on ollut ongelmia marraskuun aikana ehjän 60-minuuttisen saamisessa. Edellinen ottelu loi kuitenkin uskoa siihen, että suunta on parempaan päin. Ajoitukset olivat kohdallaan, mikä helpotti JYPin pelaamista.

Vierasjoukkue on ollut selvästi illan vastustaja SaiPaa parempi erikoistilannepelaamisessa. JYPin ylivoima on ollut Liigan neljänneksi parasta, kun taas SaiPa löytyy sijalta 12. Alivoimalla vierailijat puolestaan ovat olleet peräti toiseksi parhaita koko Liigassa. SaiPa on vastaavassa tilastossa sijalla 10. Kahden tasaisen joukkueen kohtaamisessa erikoistilanteet saattavat nousta erittäin ratkaisevaan asemaan.

Illan kotijoukkue SaiPan pelaamisessa on havaittavissa samoja ongelmia, joiden kanssa JYP on paininut. Ehjien otteluiden pelaaminen on ollut erittäin haastavaa. Viime otteluissa tähän on tullut muutos parempaan päin, mutta edelleen heikkoja hetkiä tulee luvattoman usein.

Edellisessä ottelussa Pelicansia vastaan SaiPa pelasi hyökkäyksen osalta yhden kauden ehjimmistä esityksistä. Siitä huolimatta saldona oli vain yksi maali, vaikka joukkue laukoi yli kaksinkertaisen määrän verrattuna voiton korjanneeseen Pelicansiin.

Puolustuspäässä puolestaan tuli edelleen tyhmiä virheitä alkukauden tapaan. Molemmat Pelicansin virheet olivat pahoja yksilövirheitä omalla alueella. Varsinkin ottelun voittomaaliin johtanut tilanne oli osoitus jopa ylimielisestä pelaamisesta omalla siniviivalla.

Tilastopoiminnat

Tero Koskiranta pelaa illan ottelussa uransa 500. Liiga-ottelunsa. SaiPan lisäksi kokenut hyökkääjä on edustanut Liigassa Bluesia, TPS:ää, Pelicansia sekä Sportia. Tehopisteitä ennen illan ottelua on syntynyt 87+150=137.

Seuraa Heitä

Janne Tavi #40 | Karlskoga

Laitahyökkääjä

SaiPasta uuden nosteen uralleen saanut Tavi on ollut alkukaudella hyvässä vireessä. Hyökkääjä on ollut joukkueensa neljänneksi tehokkain pelaaja 12 pisteellä. Maaleja on syntynyt viisi ja syöttöpisteitä seitsemän.

Mikael Kuronen #78 |

Laitahyökkääjä

Alkukaudella pirteästi esiintynyt Kuronen on petrannut jälleen otteitaan. Viime otteluissaan läpimurron kynnyksellä oleva hyökkääjä on ollut SaiPan parhaita hyökkääjiä. Maaliverkkoja Kuronen on venyttänyt kuluvalla kaudella kuudesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vapautunut JYP suuntaa kohti liitoa
JYP nappasi vapauttavan voiton lauantaina Ässistä, kun taas SaiPa kärsi kirveleän tappion Pelicansille. Hurrikaaniryhmä oli jälleen lähellä sulaa johtoasemassa, mutta tällä kertaa johto kesti loppuun asti. Joukkue siis ikäänkuin oppi voittamaan uudelleen, mikä kantaa myös Lappeenrannassa hyvään tulokseen. SaiPan kotikurimus erityisesti maalinteon osalta jatkuu.
1
3 4