SaiPa tavoittelee kymppisakkia juhlahumun jälkimainingeissa

LIIGA / Ennakko
Tiistai-illalle on luvassa jälleen läheisiä tunnelmia.
SaiPa hakee tiistaina kolmea pistettä Helsingin IFK:ta vastaan. Voitto varsinaisella peliajalla nostaisi SaiPan tasapisteisiin vastustajansa kanssa, joka pitää sarjataulukossa sijaa yhdeksän.

SaiPa ja HIFK kohtaavat toista kertaa tällä kaudella, kun helsinkiläiset saapuvat tiistaina Lappeenrantaan. Viime kaudella joukkueiden keskinäiset ottelut olivat hyvin tasaväkiset, sillä molemmat ottivat kaksi voittoa; yhden kotonaan ja yhden vieraissa. Nyt SaiPa johtaa vääntöä yhdellä sen voitettua Helsingissä 3–1.

SaiPalla on takanaan tappioputken päättänyt 3–2-voitto Jukureista. Maaleja isännille on viime otteluissa kertynyt mukavasti, mutta omiin on helähtänyt kahdesta viiteen osumaa. Jussi Markkasen loukkaannuttua Tampereella Juho Olkinuora on kantanut ykkösvahdin viittaa ja on selvinnyt verrattaen kuivin jaloin SaiPan ailahtelevasti esiintyneen puolustuksen lukkona.

HIFK on haalinut viimeisestä viidestä ottelusta kolme pistettä SaiPaa enemmän ja majailee niiden turvin sarjataulukossa kaksi sijaa SaiPaa ylempänä. Viime perjantai ei ollut joukkueen kannalta ruusuilla tanssimista, sillä maalihanat tyrehtyivät KooKoon Markus Ruusua vastaan. Voitto karkasi Kouvolaan jatkoajalla.

Kokoonpanomuutoksia

SaiPan joukkue on alkanut tervehtyä haavoistaan. Joukkueen riveihin on lupailtu takaisin maalipörssin kärjessäkin käynyttä Curtis Hamiltonia, muutaman pelin toipunutta Eetu Koskea sekä puolustaja Kalle Maalahtea. Pitkäaikaispotilas Ville Kohon lisäksi sivussa ovat enää Brock Trotter ja Markkanen, joita ei tiistaina jäällä nähdä.

Sen sijaan HIFK kärsii pienoisesta miehistövajauksesta, kun joukkueelta uupuu pelaajia jokaisella kentän osa-alueella. Yllättäen helpointa on korvata veräjän suulla majaillut Niklas Bäckström, sillä Kevin Lankinen on jakanut torjuntavastuuta alusta alkaen. Vieraiden helpotukseksi Lennart Petrell toipui kokoonpanoon jo edellisessä ottelussa.

Tilastopoiminta

Helsingin IFK:n alivoima on tällä hetkellä tilastojen mukaan Liigan heikointa. Vieraiden onneksi SaiPan ylivoima ei ole juuri häikäissyt – osittain siksi, että loukkaantumiset ovat pitäneet ylivoiman liki jatkuvassa muutoksessa, eikä tulivoimaa ole saatu hiottua parhaimpaan terään. Alkukaudesta vakuuttaneen Hamiltonin pitäisi tuoda tähän isäntien näkökulmasta helpotusta, mutta näin pian pelitauon jälkeen ihmeitä on kohtuutonta odottaa.

Seuraa Heitä

Elmeri Kaksonen #72 | Ketterä

Laitahyökkääjä

Kaksoselle kirjailtiin kahden vuoden jatkosopimus. Onko illalla vatsa täynnä?

Mika Partanen #72 |

Laitahyökkääjä

Vastasi HIFK:n ainokaisesta, kun joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran lokakuussa. Nostaako joukkueensa suosta?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kahden yhtä heikon kohtaaminen
Muihin joukkueisiin peilattuna SaiPan ongelmana ovat päästetyt maalit, kun taas HIFK:lla takkuaa maalinteko. Kumpikaan joukkue ei loista kuntopuntarissa, sillä edellisistä otteluista löytyy reilusti enemmän tappioita kuin voittoja. Ottelusta voidaan odottaa hyvinkin tasaista vääntöä, joskin kotijoukkue SaiPa voi hyvin viedä ottelun nimiinsä varsinaisella peliajalla.
3 4
2 3