Pilaako Tappara Pelicansin syntymäpäiväjuhlat?

LIIGA / Ennakko
Irtoaako Tapparalle kauden kahdeksas voitto?
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Lahdessa pelataan lauantaina Pelicansin 20-vuotis juhlaottelu. Alumni-ottelulla sekä retropaidoilla höystettyä juhlapäivän tunnelmaa uhkaa latistaa sarjakärki Tappara.

Edelliset ottelut

Hallitseva mestari Tappara on aloittanut kauden väkevästi.Kymmenen pelatun ottelun jälkeen tamperelaiset ovat poistuneet kaukalosta voittajina seitsemän kertaa. 

Tappara otti edellisessä ottelussaan voiton sarjan häntäpäähän jumiutuneesta Rauman Lukosta. Jere Karjalaisen viime hetken osuma piti kirvesrinnat Liigan piikkipaikalla.

Pelicans on aloittanut kautensa pirteästi, joskin tuloksellisesti meno on ollut melko ailahtelevaa.

Ronskia maalijuhlaa on seurannut usein nihkeämpi iltapuhde. Lahtelaisten peliesitys jäi edellisessä ottelussa vaisuksi, siitä huolimatta tuliaisina Jyväskylästä oli yksi sarjapiste.

Huomioitava on kuitenkin se tosiasia, että pussinokilta puuttui JYP-ottelussa kokoonpanosta muun muassa syksyn sensaatio ja pistepörssin kärkinimi Iikka Kangasniemi, kapteeni Antti Erkinjuntti sekä viisi maalia tällä kaudella iskenyt Vili Sopanen.

Myös pelinsä totaalisesti hienon tulokaskauden jälkeen kadottanut Sebastian Repo passitettiin Heinolan Peliittoihin hakemaan piristystä kadonneelle itseluottamukselle.

Ratkaisukohdat

Tappara kylvetti edellisellä kaudella Pelicansin kolme kertaa neljästä. Etenkin Pelicansin puolustus oli helisemässä Tapparan laajan hyökkäysrintamaa vastaan. 

Lahtelaisten puolustus on tällä kaudella hitsaantunut melko toimivaksi kokonaisuudeksi. Pelicansin maaliin kiekko on saatu toimitettua vain 18 kertaa. Pekkaa pahemmaksi eivät jää tamperelaisetkaan, sillä päästettyjen maalien sarakkeessa komeilee myös komea luku 18. 

Tehdyissä maaleissa Pelicansilla on yhden maalin etu, joten tilastojen valossa tiedossa on tasainen vääntö. Mikäli Pelicansin ykköskorin hyökkääjät eivät ole täydessä pelikunnossa, tiedossa on lahtelaisittain kova puolustustaistelu maalivahti Janne Juvosen johdolla.

Tapparan puolelta tehoja voidaan odottaa Kangasniemen jälkeen toisena pistepörssissä majailevalta Henrik Haapalalta. Viime kaudella 30 tehopistettä tekaissut 22-vuotias nopea laitahyökkääjä on löytänyt syötöillään eritoten Karjalaisen, joka on saanut laitettua kiekon vastustajan verkkoon jo kuudesti.

Maailmankiertueelta takaisin Lahteen palannut Antti Tyrväinen pelasi ensimmäisen ottelunsa Pelicans-nutussa sitten kauden 2010-11. Vanhempi Tyrväisen veljeksistä on ollut alku kauden pelaamatta, mikä näkyi 27-vuotiaan rymistelijän pelissä.

Alumni-ottelusta vauhtia illan kamppailuun

Ennen varsinaista Liiga-ottelua, juhlan kunniaksi jäällä ottavat mittaa toisistaan kello 14:30 Pelicansin sekä Tapparan Alumni-joukkueet.

Kentällä viilettävät lahtelaisten riveissä muun muassa elämänsä takaisin raiteilleen saanut Marko Jantunen, Erik Kakko, Toni Koivunen sekä joukkueen nykyiseen valmennusjohtoon kuuluva Kari Eloranta.

Tapparan väreissä puolestaan nähdään esimerkiksi seitsemän Suomen-mestaruuden Reijo Mikkolainen, Sasu Hovi, 58-vuotias Hannu Oksanen sekä Tappara-kasvatti ja Pelicansissakin uransa aikana piipahtanut Miikka Männikkö.

Legendojen jälkeen jäälle luisteleva Pelicans kunnioittaa 20-vuotista taivaltaan pelaamalla ottelun ensimmäisen erän 90-luvulta tutuissa keltavihreissä peliasuissa.

Seuraa Heitä

Marko Pöyhönen #39 | Villacher SV

Keskushyökkääjä

Sulavaliikkeinen puolustaja/laituri/sentteri on valmennuksen luottohevonen. Puolustajien pistepörssin kärkimies. On joukkueen parhaimmistoa pelipaikalla kuin pelipaikalla.

Jan-Mikael Järvinen #44 |

Keskushyökkääjä

Kymmeneen otteluun vain 0+1. Ei ole yltänyt samaan tasaisen varmaan suorittamiseen, mitä kolmella viime kaudella taitavalta hyökkääjältä on nähty.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara kellistää ailahtelevan pelikaaniparven
Näiden joukkueiden otteluissa ei ole viime aikoina herkuteltu maalijuhlilla - Tappara ja Pelicans jakavat kärkipaikan vähiten maaleja päästäneiden joukkueiden tilastossa. Tapparan otteet ovat vaihdelleet laidasta laitaan ja kiekon saaminen tolppien väliin on näyttänyt vaikealta. Sama syndrooma tuntuu vaivaavan tällä hetkellä myös lahtelaisia, joten olisi hulluutta veikata kummankaan tekevän kolmea maalia enempää.
1 2
3