Siipirikkoinen Pelicans pyrkii voittoputkeen sarjajumbon kustannuksella

LIIGA / Ennakko
Hannes Björninen on viime peleissä ollut tehokkaimpia lahtelaisia.
Pelicans ja Lukko kohtaavat Lahdessa perjantaina toista kertaa tällä kaudella. Kauden ensimmäinen kohtaaminen syyskuussa Raumalla päättyi lahtelaisten selvään 6-3-voittoon.

Useista loukkaantumisista kärsivä Pelicans miehittää tällä hetkellä sarjataulukon kuudetta sijaa, kun taas vierailija Lukko on jämähtänyt selväksi sarjajumboksi. Myös koti- ja vieraspelitilastot ovat joukkueilla melko samanlaiset; Pelicans on kuudentena myös kotipelien sarjataulukossa, Lukko vieraspeleissä toiseksi viimeinen.

Pelicans lähtee hakemaan voittoputkea

Pelicans palaa kotihalliinsa kolmen ottelun mittaiselta vieraskiertueelta, josta joukkue keräsi mukaansa yhteensä viisi pistettä. Viime perjantaisen Jukurit-tappion jälkeen lahtelaiset onnistuivat nappaamaan Kouvolasta mukaansa kaksi pistettä. Tiistaina Oulusta tuloksena oli puhdas kolmen pisteen voitto.

Useiden kärkimiesten ollessa sivussa, on joukkueesta löytynyt viime peleissä uusia vastuunkantajia. Tällä viikolla jatkosopimuksen tehnyt Hannes Björninen on kahden ottelun maaliputkessa ja oman pään luutana tunnettu Nico Manelius on paukuttanut marraskuussa jo kaksi maalia.

Terveenä olevista kärkipelaajista Justin Hodgman ja kapteeni Antti Erkinjuntti ovat myös kunnostautuneet pisteiden teossa marraskuussa. Hodgman on pelaamassaan neljässä ottelussa tehoillut kolmen maalin ja yhden syötön edestä. Hodgmanin rinnalle istutettu Erkinjuntti on saanut maaottelutauon jälkeen uutta kipinää pelaamiseensa. Siitä osoituksena viime viikon kolmessa ottelussa kerätyt tehot 1+5 ja nousu Liigan pistepörssin viiden parhaan joukkoon.

Lukon vahvistuminen paperilla ei ole näkynyt tulostaululla

Lukko on kauden aikana vahvistanut puolustuspäätään hankkimalla maalinsuulleen KHL:ssä meritoituneen Jakub Stepanekin, sekä puolustukseen yli 200 NHL-ottelua pelanneen Keaton Ellerbyn. Hyökkäyssuuntaan joukkue on vahvistunut kauden aikana Aleksi Saarelalla, joka lähetettiin NHL:n harjoitusleiriltä takaisin Suomeen kehittymään.

Vahvistukset eivät ole kuitenkaan saaneet raumalaisten peliä rullaamaan alkukautta paremmin, sillä joukkue on edelleen Liigassa eniten maaleja päästänyt joukkue, ja viime kaudella Ässissä 20 maalia paukuttaneen Saarelan maalisarake näyttää edelleen nollaa.

Pahiten alisuorittanut Lukko-pelaaja alkukauden osalta on ykkössentteri Aaron Gagnon, joka sai kauden maalitilinsä avattua vasta viime lauantaina. Sami Lähteenmäki on myös esiintynyt heikosti tehden 20:ssä pelaamassaan ottelussa vain kaksi tehopistettä.

Seuraa Heitä

Nico Manelius #23 |

Puolustaja

Omassa päässä erittäin luotettava soturi on parantanut tälle kaudelle myös kiekollista peliään. Ratkaisi tiistaina Oulussa ottelun. Saako perjantaina vastuuta myös ylivoimalla?

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Viime kauden komeetalla on yhä maalitili avaamatta. Saako Lahdessa vihdoin kaipaamansa onnistumisen?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans liitää voittoputkeen
Viime aikoina kotonaan vuoristoratamaisesti esiintynyt Pelicans nappasi henkisesti valtavan suuren voiton Kärpistä tiistaina. Joukkueen hyökkäyspelissä riittää leveyttä, eikä puolustuskaan ole viime aikoina pettänyt pahemmin. Lukko hakee edelleen ehjyyttä esityksiinsä. Aaron Gagnonin viime viikon ensimmäiset maalit vapauttavat hyökkäyspeliä, mutta Lahdessa se ei riitä.
3 4
2 3