Miklik ja Olkinuora Pelicansin peikkoina Lahdessa?

LIIGA / Ennakko
Pelicansin paluumuuttaja Justin Hodgman (vas.) yrittää horjuttaa JYPin pakistoa.
Kolmen ottelun pisteputkessa liitävä Pelicans ja kolme voittoa putkeen napannut JYP iskevät yhteen Lahdessa perjantaina. Vuoden 2016 viimeinen kohtaaminen on joukkueille kauden kolmas keskinäinen. Voitot ovat tasan 1-1.

Pussinokat ovat kolmessa edellisessä pelissä voittaneet SaiPan jatkoajan jälkeen 3−2 ja KalPan 4−0, Lukko puolestaan kellisti Pelicansin keskiviikkona niin ikään jatkoilla 2−1. JYPllä on allaan 2−1- ja 3−0-voitot Jukureista ja KooKoosta sekä 2−1-jatkoaikavoitto HPK:sta.

Hyökkääminen väkevää, tasoittuuko suoritusvarmuus erikoistilanteissa?

Pelicans on esiintynyt viime kamppailuissa lupaavaasti yhä jatkuvasta loukkaantumissumasta huolimatta. Mainituissa kolmessa edellisessä pelissä joukkueen hyökkäyspään aktiivisuus on ollut loistavalla tasolla, viimeistely maalin edessä sen sijaan on ollut lievästi ruosteessa. Tämä selittynee juurikin loukkaantumisilla, sillä esimerkiksi Miska Siikonen ja kapteeni Antti Erkinjuntti ovat olleet telakalla.

Hyväiskuisesta lahtelaislaumasta on vaikeaa etsiä heikkoja kohtia. Vaikka betonimainen puolustaminen ja kommunikointi pakkien sekä maalivahti Janne Juvosen välillä on toiminutkin, vaatii erikoistilannepelaaminen vielä potkun verran terävyyttä. Viidessä viimeisimmässä tappiopelissä neljästi vastustajan voittomaali on syntynyt joko yli- tai alivoimalla.

Toki on muistettava, että loukkaantumiset heijastuvat myös erikoistilanteisiin. Joulukuussa joukkueen alivoimassa on nähty hyökkääjinä jo muutenkin isoa vastuuta kantavat Vili Sopanen ja Justin Hodgman. Liian suuren kuormituksen välttämiseksi sairastuvan tyhjeneminen on luonnollisesti toivottavaa.

Olkinuora ja Milkik herättivät JYPin

Jyväskylässä itseluottamus on nyt korkealla. SaiPasta JYPiin maalivahtivajetta paikkaamaan tullut Juho Olkinuora on rautaisassa iskussa hurrikaanipaitojen maalilla: Kiekot ovat pysähtyneet kolmessa pelissä lähes 98 prosentin varmuudella, ja mahtuupa mukaan yksi nollapelikin.

Jyväskyläläisten alakerta on ollut kaikkiaan mainiossa lyönnissä, kun viidessä edellisessä taistelussa omissa on soinut ainoastaan kahdeksan kertaa. Tämä ruokkii koko joukkuetta eteenpäin. Puolustuksen loisteliaisuus puolestaan selittää mainiosti toimivan alivoiman. Jukurit kompastui keskiviikkona juurikin vaikeuksiin ylivoimansa kanssa.

Toinen piristysruiske Jyväskylässä debytoi keskiviikkona, kun kärkiketjuihin energiaa ja juonikkuutta tuonut Michel Miklik pamautti heti kahdella maalillaan Jukurit nurin.

Jos Pelicans tarvitsee viimeistelyyn terävyyttä, niin JYPin pitää saada luotua aiempaa enemmän maalipaikkoja vanhan kunnon vahvuutensa, eli karvauspelin ja hyökkäyspään riistojen ansiosta. Illan kotijoukkuetta vastaan tämä korostuu, sillä lahtelaislauma on päästänyt 77 maalia, eli neljänneksi vähiten koko sarjassa.

Seuraa Heitä

Stefan Lassen #14 |

Puolustaja

Peruspakki avasi Lukkoa vastaan keskiviikkona maalihanansa kuluvan kauden osalta. Tanskalainen liuhuletti on vähäisistä otsikoissa näkymisistä huolimatta yksi Pelicansin tärkeimpiä pelaajia pelin avaamisen, uhrautuvan alakerran luutimisen sekä mustelmien ottamisen ansiosta.

Michel Miklik #18 |

Laitahyökkääjä

Kautensa kahdella täysosumalla avannut slovakki toi kaivattua energiaa hurrikaanipaitojen hyökkäykseen. Onko oletettu maalilinko tuuraja Juho Olkinuoran kanssa se suunnannäyttäjä, joka johdattaa JYPin kevään aikana jopa suoraan puolivälieriin?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Miklik vie Hodgmania
JYP sai kaivattua maalintekovoimaa riveihinsä slovakialaisen Michel Miklikin muodossa. Myös Pelicansin rivistöstä löytyy tehoja, kun loukkaantumistupa alkaa olla tyhjä. Molemmat joukkueet ovat olleet erityisesti ylivoimalla erinomaisia, mutta JYP hitusen Pelicansia parempi alivoimalla. Tämä tuo JYPille neljännen peräkkäisen voiton.
2 3
3 4