Pelicans joutuu jatkossa tulemaan toimeen ilman Borna Rendulicia.

Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)

Rendulic lähti, mutta pelaako Šulák? - Jukurit pyrkii katkaisemaan tappioputkensa

Vahvasti kotipeleissään esiintynyt Pelicans kohtaa tiistaina neljän ottelun tappioputkeen ajautuneen Jukurit. Ottelu on kauden toinen kohtaaminen joukkueiden välillä. Syyskuun alkupuolella Mikkelissä pelatun ensimmäisen kohtaamisen lahtelaisryhmä vei nimiinsä numeroin 3-0.

Pelicans lähtee tiistain otteluun entistä vajaammalla hyökkäysarsenaalilla, kun sairastupalaisten poissaolojen lisäksi Borna Rendulic jätti joukkueen ja suuntasi kohti KHL:ää. Menetys on lahtelaisnipulle iso, sillä kroatti oli ajoittaisista viimeistelyongelmista kärsineen joukkueen paras maalintekijä yhdessä kultakypärä Iikka Kangasniemen kanssa. 

Jukurit sen sijaan pääsee otteluun lähes parhaalla hyökkäyskalustollaan. Suurempi huolenaihe mikkeliläisillä onkin ollut alkukauden ajan ratkaisupelaajien alisuorittaminen. Viime kaudella ihastuttaneet Miika RoineZach Budish ja Henrik Koivisto ovat olleen täysin varjojen mailla koko alkukauden ajan. Erityisesti Koivistolla on valtavasti parannettavaa otteissaan.

Lahtelaisten onneksi Kangasniemi sai lauantaina katkaistua kuuden ottelun pisteettömän ja seitsemän ottelun maalittoman kautensa. Suurin tekijä pistetilin uudelleen aukeamiseen oli viime kaudella ihastuttaneen SiKaKo-ketjun rikkominen. Ketjun toinen laituri Kimi Koivisto oli hukkaillut Kangasniemen huipputarjoiluja ottelu toisensa perään ja putosi lopulta odotetusti kolmanneksitoista hyökkääjäksi. 

Myös Jukurien kultakypärä Ville Leskinen sai perjantain ottelussa Lukkoa vastaan mainiot onnistumiset iskettyään ensimmäistä kertaa Liiga-urallaan kaksi maalia yhteen otteluun. Leskisen ketju Julius Vähätalon ja Jasper Piitulaisen kanssa onkin ollut Sarvipäiden vahvin hyökkäyssuuntaa kärkiketjujen pelin hakiessa itseään.

Maalinsuulla Pelicansilla jatkaa todennäköisesti lauantaina voiton torjunut Joona Voutilainen, sillä Pelicans-käskijä Petri Matikainen on lähes koko kauden noudattanut vanhaa mantraa voittavan maalivahdin vaihtamisesta. Nähtäväksi jää saako Juhana Aho lähes kuukauden tauon jälkeen startin Jukuri-maalilla vai jatkaako entinen Pelicans-torjuja Sami Rajaniemi edelleen mikkeliläisten maalinsuulla.

Pelaako Šulák vihdoin?

Pelicans on odotellut NHL-puolustajansa Libor Šulákin pelaamista jo yli kuukauden päivät. Ensin tšekkiläinen vietti alkusyksyn Detroit Red Wingsin harjoitusleirillä, sen jälkeen viikon verran kotimaassaan ja kun lopulta puolustaja oli saapunut maahan, hänen entinen seura jätti lähettämättä pelilupaan tarvittavat siirtopaperit ajoissa ennen viime viikonlopun koitoksia. Lahtelaisyleisö saa siis vieläkin jännittää, joko tšekkiläisen pelilupa-asiat on saatu kuntoon vai siirtyykö debyytti vieläkin eteenpäin.

Tulosvetovihje

Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
5 6 7
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Vadim Pereskokov #72 | Pelicans

Keskushyökkääjä

Venäläistaituri on päässyt koko ajan paremmin ja paremmin Liigan pelisysteemiin kiinni. Viime viikolla syntyi uran avaussyötöt sekä maali. Vastuun voi odottaa kasvavan Rendulicin lähdön myötä.

Ville Leskinen #15 | Jukurit

Hyökkääjä

Leskinen on ottanut tällä kaudella suuria harppauksia pelaamisessaan, josta osoituksena joukkueen kultakypärä. Jatkaako maalitehtailuaan Lahdessa?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KalPan kuiva kausi jatkuu
2 3
0 1
SaiPa pistää JYPin suorittamaan
3 4
1 2
Kouvolassa tasainen taisto
3 4
2 3
Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia
5 6 7
1 2
Tappara niukasti parempi
2 3
1 2
TPS edellä joka osa-alueella
4 5
1 2