Pelicans tarjonnee Ässille hikisen iltapuhteen

LIIGA / Ennakko
Onko Pelicans jälleen tehokas Ässiä vastaan?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Tehokkaasti viime aikoina esiintynyt Pelicans kohtaa Lahdessa Ässät, joka katkaisi neljän ottelun mittaisen kotitappioputkensa lauantaina.

Pelicans ei anna poissaolojen häiritä

Pelicansin peli on tällä kaudella perustunut kovaan työntekoon ja luisteluun. Erityisesti oma puolustuspelaaminen on ollut huomattavasti viime kautta parempaa. Kovan liikkeen kautta joukkue on onnistunut saalistamaan ylivoimia, joissa se on ollut tehokas. Pelicansin ylivoima on tällä hetkellä sarjan parasta.

Vaikka peli on tehokasta, Pelicans kärsii tällä hetkellä runsaista poissaoloista. Viimeksi lauantaina pelistä putosivat Mikko Kousa ja Taavi Vartiainen, joten jostain on löydettävä taas lisää onnistujia. Leveyttä joukkueesta kuitenkin löytyy, sillä nuorista kokoonpanoon nousseet Jonne Jantunen ja Aleksi Ek ovat esiintyneet onnistuneesti.

Jäähyily ollut porilaisten riesana

Ässät sai kotitappioputkensa poikki lauantaina Lukon kustannuksella, mutta joukkueen otteissa on silti näkynyt viime aikoina ailahtelua. Puolustuspelaamisessa on ollut vaikeuksia eikä maalintekokaan oikein ole onnistunut. Porilaisille on tuottanut tuskaa myös runsas jäähyily, joka on kostautunut vastustajana ylivoimamaaleina. Lahdessa on syytä pysyä pois jäähyaitiosta, sillä Pelicans pelaa vaarallista ylivoimapeliä.

Ässien kausi alkoi hyvin, mutta lokakuu on sujunut heikommissa merkeissä. Kaksi viimeistä otteluaan joukkue on onnistunut voittamaan voittomaalikilpailuissa, joten valoa on kenties tunnelin päässä havaittavissa.

Ässien revanssin paikka?

Joukkueet kohtasivat viimeksi kaksi viikkoa sitten Porissa, jolloin Ässät kärsi tylyn 2-6-tappion vahvasti esiintyneen Pelicansin käsittelyssä. Ottavatko porilaiset tänään revanssin? Vaikeaa se ainakin tulee olemaan lahtelaisten viimeaikaiset tehokkaat otteet huomioiden.

Seuraa Heitä

Vadim Pereskokov #72 | Torpedo

Keskushyökkääjä

Lauantaina upea soolomaali JYPiä vastaan. Tuleeko tiistaina lisää onnistumisia?

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Makkonen on palannut kokoonpanoon onnistuneesti kolmessa ottelussa kaksi syöttöpistettä saalistaneena. Nähdäänkö tänään kauden avausmaali?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans jälleen voittamaton kotonaan
Ässät joutuu kovaan puntariin kovakuntoisen Pelicansin kotiluolassa. Mielenkiintoista on erityisesti nähdä Ässien puolustuspelin vastaaminen Pelicansin vaarallisen nopeasti kääntyvään hyökkäyspelaamiseen. Ässien hyökkäyspelaaminen on ollut niin vaisua, ettei voiton ryöstäminen onnistu. Ylivoiman tehokkuus Pelicansin puolella ratkaisee loppulukemat.
4 5
1 2